Home + Wonen | Praktische keuzes maken in huis

Wonen | Praktische keuzes maken in huis

Als je kinderen hebt, zal je voor je gevoel de hele dag aan het opruimen en schoonmaken zijn. Dit is in veel gevallen ook wel zo, maar door bepaalde praktische keuzes te maken voor je woning, kun je dit voor jezelf al een stuk makkelijker maken. We hebben wat tips verzameld waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker voor je zal worden. 

De vloerkeuze

Gaat er weer een beker omver of valt er weer wat op de vloer wat je moet schoonmaken. De keuze die je maakt voor de vloer is dan ook erg belangrijk voor het gemak van schoonmaken. Een tapijt of vloerkleed op de vloer kan er wel heel mooi uitzien en fijn aanvoelen, maar om schoon te maken is het niet zo makkelijk. Je kunt in dat geval beter kiezen voor een praktische vloerkeuze zoals een houten vloer, tegels of een pvc-vloer. In dit rijtje is een pvc-vloer het makkelijkste om schoon te maken en kan hij ook veel hebben, aangezien hij krasbestendig is. Met pvc kun je dan ook veel kanten op, want er is bijvoorbeeld ook een PVC tegel vloer. Deze lijkt op tegels, maar zijn het niet en bieden de voordelen van pvc. 

Meubelkeuze

Ook voor het kiezen van meubels kun je rekening houden met hoe praktisch ze zijn om schoon te maken. Een houten tafel kan erg mooi in je interieur staan, maar als er naden in zitten of als hij niet glad is afgewerkt, zal het niet makkelijk schoon te maken zijn. Een tafel met een nerf die bijvoorbeeld wel strak afgelakt is, is een stuk makkelijker schoon te maken en er zullen dan ook geen vlekken in het hout kunnen trekken.  Voor stoelen en banken geldt hierbij ook hetzelfde. De ene soort stoel is een stuk makkelijker schoon te maken dan de andere. Zeker bij eetkamerstoelen is het slim om hier rekening mee te houden, aangezien deze snel en makkelijk vies zullen worden. 

Kies de juiste stof

Zeker voor banken en stoelen moet je rekening houden met de soort stof die je kiest. Een lichte kleur is heel mooi, maar met kinderen niet zo praktisch. Wil je dit wel? Kies dan voor een stof die makkelijk schoon te maken is. Zo is leer of een nep lederen stof makkelijk af te nemen en zullen vlekken er niet intrekken.  Toch liever een echte stof? Een velours stof is ook een soort stof die makkelijk af te nemen is. Doordat er een zweem in zit zal een vlek ook minder snel opvallen mocht hij er niet helemaal uit komen. Ook een grovere en donkerdere stof zal slim zijn. Wanneer daar een vlek op komt, kun je het met een doekje en wat textielreiniger de vlek eruit wrijven. Door de soort stof zal een vlek eventueel ook niet opvallen. 

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *