Home + Schermtijd voor de kinderen en… onszelf?

Schermtijd voor de kinderen en… onszelf?

Er is heel veel te doen om het begrip schermtijd. Hele discussies vinden er plaats of fora en de “mama bladen” staan er vol van. Want mag jouw kind op de tablet en zo ja, hoe lang? En mogen ze dan ook nog tv kijken of is het een kwestie van ‘of het één of het ander’?

Ik geef het maar meteen volmondig toe, wij hebben geen regels wat betreft schermtijd…

M hopt een beetje van LEGO naar de tablet en als hij na 10 minuten de tablet weer zat is, gaat hij weer verder met zijn LEGO of wat anders. Ik vind het niet zo’n probleem. Het wordt natuurlijk een ander verhaal als hij de hele dag op de tablet zat en nergens meer naar om kijkt. Hij mag alleen niet op de tablet of tv kijken als het mooi weer is. Dan kan hij ook lekker de tuin in om te spelen en gaan we niet binnen zitten (oké, toch een regel ;-))

Naar de speeltuin gaat hij ook graag en hij beweegt veel, ook daar zie ik dus nog geen problemen.

Wat ik een groot voordeel vind is wat kinderen er van opsteken. M spreekt al een aardig woordje Engels door alle LEGO YouTube filmpjes, zingt veel liedjes mee van KidsTube en vraagt nu ook zelf welke letters hij moet typen voor een bepaald filmpje. Dit gaat steeds beter en sneller!

En dan is er nog iets anders; ik werk de hele dag door vanaf een computer scherm of op mijn tablet. Mailtjes beantwoorden, bloggen, mijn webshop etc. M begrijpt dat dit mijn werk is, maar ik scroll ook net zo vaak door allerlei social media kanalen. Ik denk dat wanneer ik de tijd zou meten, ik mij rot zou schrikken. Ik doe dit dan toch zelf ook?

Mijn schermtijd ligt dus vele malen hoger dan die van M.

Kortom, ik ben van mening dat het juist heel goed kan zijn voor kinderen. Als je maar heel goed in de gaten houdt wat ze kijken en er wel een balans is. Dan steken ze er echt wel veel van op en ik denk dat tegen de tijd dat M naar de middelbare school gaat het alleen nog maar gedigitaliseerd is en dan is hij juist goed voorbereid 😉

Hoe sta jij daarin? Hanteren jullie een schermtijd thuis? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. ad
    3 juni 2015 / 09:04

    Alleen dat gedoe op de android als je op visite bent is wel eens irritant !

  2. 3 juni 2015 / 22:41

    Hier is onze kleine meid nog vrij jong.. Maar wij gaan denk ik ook geen schermtijd hanteren, al kan ik dat natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Als het blijft gaan zoals nu dan vind ik het prima. Ze vindt de tv soms leuk, maar vaak genoeg speelt ze liever met iets anders..

    en wat je zegt, het kan ook erg leerzaam zijn!