Home + Kleine jongetjes worden groot….

Kleine jongetjes worden groot….

Oké, ik waarschuw je alvast, maar dit wordt een weemoedige blog. Je kan dus nog wegklikken of even scrollen door de andere posts 😉 Mijn kleine M is nu 4,5 jaar geweest en toen ik van de week op de verjaardag was van het zoontje van een vriendin (waar ik bij de bevalling aanwezig mocht zijn) en mensen vroegen hoe oud M nu precies was besefte ik voor het eerst echt dat hij wel neel snel groot wordt…

Op 17 oktober 2010 werd ik ’s morgens om 7:00 uur opgenomen in het ziekenhuis, mijn bevalling werd ingeleid. Op maandagavond 18 oktober werd M om 23:17 uur geboren. Wat was ik trots! Ik had energie voor tien, want ik had mooi maar even het mooiste en liefste jongetje op de wereld gezet.

De hele nacht heb ik naar hem liggen kijken.

Wat er in de tussentijd is gebeurd? Van slapeloze nachten en extreme reflux naar logopedie, de peuterspeelzaal en de basisschool. En daartussen zaten ontelbaar veel mooie momenten. Zijn eerste schaterlach, zijn kleine armpjes om mij heen, zomaar de polonaise lopen door de kamer en iedere avond gekkigheid (zoals M dat noemt) met zijn vader. Dan zijn ze druk aan het stoeien en houden ze een kussengevecht. Ondertussen besef ik maar weer eens waar ik het allemaal voor doe, het maakt iedere dag goed hoe slecht deze ook was.

M maakt mij zo ontzettend gelukkig! Maar kleine jongetjes worden groot, ik zie hem in de lengte schieten en bedenk me dat het veel te snel gaat. Mijn kleine jongen wordt steeds zelfstandiger en hoewel dat ook een zegen is (het zou niet goed zijn als dat niet zo was), denk ik alleen maar bij mijzelf ‘ lieve M, blijf jij maar lekker lang je mama nodig hebben, want ik heb jou ook nodig’.

De toekomst is nog ver weg en tot die tijd genieten wij volop van jou om ons heen. Inclusief die kleine armpjes!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 2 juni 2015 / 15:01

    Ahhhhh zo superlief geschreven en zooooo herkenbaar! Die kleintjes worden ook gewoon veeeeeel te snel groot!

  2. 3 juni 2015 / 13:54

    Ik vind de overgang van peuterspeelzaal en kleuterschool ook wel erg groot! Als ik kijk wat voor wijsneusjes er in Anna’s klas zitten! (is ook een combinatieklas, maar toch).