Home + Dit komt er bij ons thuis niet in…

Dit komt er bij ons thuis niet in…

Het is maar goed dat ouders verschillende smaken hebben en als er een iemand is die dat respecteert ben ik het wel. Ik kan mij ook voorstellen dat er een hoop mensen zijn die bijvoorbeeld niet staan te juichen bij de kleding van M. Dat is ook erg smaak gebonden.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zelf ook geen mening heb 😉

Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog nu wel moest schrijven. Ik hoop namelijk niet dat mensen zich persoonlijk aangevallen voelen, want dat is absoluut niet de bedoeling. Puur gebaseerd op mijn eigen smaak deel ik vandaag wat dingen die ik absoluut nooit zelf nooit zou kopen voor M.

Daar gaat ‘ie…

 • Crocs. Ik geloof dat ze heerlijk lopen en als je in de zorg werkt begrijp ik dat je ze draagt. Maar dan koop je ze omdat ze heerlijk lopen en niet omdat ze mooi zijn. Ik vind ze echt lelijk en zie dan ook geen reden om ze voor M te kopen. Ik koop dan liever sandalen met een goed voetbed en die ik dan nog kan verstellen om zijn enkeltjes of goede stevige slippers.
 • Kleding met een Disney print. Ik vind het allemaal een tikje hysterisch. Dit heb ik denk ik van mijn moeder, ik mocht dit vroeger ook niet. Toch ging ze op een dag overstag en kreeg ik mijn lang gewenste Pocahontas trui. Niet lang daarna liep de halve klas erin. Het was dus weer snel gedaan met Disney ☺️

Mamablogger, Disney, blog, marisca, kenter

 • Niet een specifiek soort speelgoed, maar ik koop niet allemaal verschillende soorten speelgoed. Zo is M helemaal gek van LEGO en hij spaart het dan ook. Hetzelfde met Thomas de trein, Pieter Post etc. Dan gaan we niet opeens andere kleinere prulletjes kopen voor een verjaardag of opeens aan de Playmobil. Voor ons een stuk overzichtelijker en M vindt het erg leuk dingen bij elkaar te sparen. Het is dan ook leuker om ermee te spelen denk ik.
 • Cars. Als je een zoontje hebt weet je waarschijnlijk wel waar ik het over heb. Autootjes met gezichtjes die dan ook weer van alles meemaken. Vraag mij niet het fijne ervan, want ik kijk het niet. En ik weet niet wat het is, maar ik vind Cars vreselijk! Ik zie ze op van alles terugkomen. Speelgoed, maar ook kleding en ik zat ze laatst zelfs op Crocs! Dubbelop dus… Gelukkig is M er ook geen fan van anders had ik misschien wel een probleem, maar als ik heel eerlijk ben vind ik het gewoon lelijk.

Oke, dit waren mijn bekentenissen. Dit komt er bij mij thuis niet in. Ik ben heel benieuwd of jij er tenminste eentje deelt, of heb jij weer andere dingen die je nooit voor je kind zou kopen? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. 4 juni 2015 / 07:38

  Ik heb ook altijd geroepen dat Keano geen Disney opdruk shirts kreeg. Nu draagt hij planes en cars pyjama’s, maar daar hou ik het gelukkig wel bij!

 2. 4 juni 2015 / 07:52

  ik vind Bumba vreselijk, dus alles mbt bumba probeer ik te bannen. Voor de rest… K heb 4 jongens, best lastig om maar een soort speelgoeg te hebben. Ze hebben allemaal wel iets wat de ander minder leuk vindt 🙂

 3. Diana
  4 juni 2015 / 08:12

  ik heb dat met Nijntje, Dora, frozen…. En wat speelgoed betreft juist slim van je…. LEGO, playmobil, duplo etc vind ik erg duur dus spaar liever wat langer voor complete sets dan vanalles een beetje…. Straks is mijn mini wat ouder en krijg ik ws de Barbie fase… Kan ik de goedkopere versies aanschaffen met het risico dat ik aan de gang blijf omdat deze zo stuk zijn of wederom iets langer sparen voor iets duurdere…

 4. 4 juni 2015 / 08:20

  Ik heb hier helemaal nog geen speelgoed wat duurder is. Ze speelt nog met zulke kleine dingetjes.
  Qua disney dingen heb ik dat ook. Pyjama oké, maar niet op haar gewone kleding!

 5. 4 juni 2015 / 08:30

  Ik heb niks wat er echt absoluut niet inkomt. Maar zelf heb ik wel een voorkeur voor houten speelgoed en speelgoed waarbij hij zelf zijn fantsie moet gebruiken

 6. 4 juni 2015 / 08:32

  pfft, je wilt niet weten hoe anti Disney ik was. Ik wilde zelfs niks roze in huis hebben, dat ging bij mij niet gebeuren…
  Inmiddels is mevrouwtje vier en gek op alles was roze is, met Disney te maken heeft, en er simpelweg fout uitzien. Maar zij wordt er ZO blij van dat ik dat uiteindelijk leuker vind dan het shirtje van minnie en my little pony waar ze in rondloopt.

  • 4 juni 2015 / 11:09

   Zo gaat het hier thuis ook. Zag het niet zitten, maar als je kind er blij wordt van een Frozen jurk en het liefste slaapt onder een Disney Princess dekbed waarom niet? Is maar een fase.

 7. sandra
  4 juni 2015 / 08:53

  nou wat disney bederft koop ik het graag voor mijn zoontje maar dat is ook meer omdat ik Disney fan ben hahaha. Maar bijvoobeeld dora of woezel en pip daar hoef ik niks van want daar word ik door mijn neefje al mee doodgegooid elke keer al ik op moest passen wilde hij dat de hele tijd kijken nu ken ik dat liedje ui me hoofd ik word er gek van xD haha en idd crocs ik snap die dingen ook niet xD waarom kan comfortabel en niet leuk uit zien?

 8. Reb
  4 juni 2015 / 09:54

  Weg met de kleine rotzooi. Niemand heeft daar wat aan. Maar toen ik voor de verjaardag van mijn meisje een online verlanglijstje maakte, kreeg ik gekke gezichten. Helaas. Want kreeg toch veel zooi voor haar.

  Wat de rest betreft: helemaal mee eens. Hier nog grote afkeer voor Nijntje, K3, Bumba en noem maar op. Dat gaat wat worden….

 9. 4 juni 2015 / 11:10

  hahah grappig o met lezen, ik ben pas 22 dus herken dit niet misschien later wel en dan denk ik hier nog eens aan terug

 10. 4 juni 2015 / 14:26

  Overal schuldig aan. Mijn kinderen zijn dol op spullen die ik krijg van bijvoorbeeld hun nichtje en neefje. Speelgoed, maar ook kleding. Ook de buren zetten nog wel eens iets voor de deur. En laten dat nu net crocs zijn met Cars 😉
  En neef was verzot op zijn carsdekbed, kan nog meer dan prima een rondje mee toen hij er op uitgekeken was, dus dat gaat nu naar T. Disney prinsessen, maar ook Hello Kitty en consorten sieren de shirts van mijn dochter, nog steeds. Ze vindt het prachtig.
  Dus mama doet gewoon lekker mee.

  En het handige van de crocs is wel dat meneer ze met zijn 2 jaar zelf kan aan en uit doen. Handig in de tuin en met heen en weer lopen. En makkelijker dus dan sandalen. Ik ben om, zolang hij nog klein is mag hij ze aan.
  Ach zo lang ik het zelf niet aan hoef, vind ik het allemaal prima!

 11. 4 juni 2015 / 19:38

  Hahaha ik heb een hekel aan cars/planes enz. Maar vooral Maxim begint helemaal te stralen van shirts met batman en spiderman erop. Dus ach, zolang hij maar meer normale shirts heeft dan die met opdruk, dan vind ik het wel best! Haha