Home + Rommelmarkt in de straat!

Rommelmarkt in de straat!

Ieder jaar op tweede Pinksterdag is het bij ons in de straat een groot feest, want dan wordt er een grote rommelmarkt georganiseerd. Het begon bij ons in de straat, maar inmiddels doen de straten achter en naast ons ook mee. Een hele happening dus met een professionele organisatie en ieder jaar is het enorm druk.

We verzamelen het hele jaar door spullen voor de Pinkstermarkt en tegen de tijd dat het zover is moet je maar afwachten of het weer goed is. Een week van tevoren houden we Buienradar al in de gaten en als het er niet zo best uitziet begint het duimen draaien. Dat was afgelopen week dus ook het geval. Wel of geen horror Pinksteren en zouden we het überhaupt droog houden? Het zou zó jammer zijn als het niet door kan gaan omdat het weer te slecht is…

Uiteindelijk leek het erop dat het redelijk weer zou worden, dus hebben wij afgelopen weekend ook spullen uitgezocht om te verkopen.

Gisterenochtend vroeg waren wij al helemaal klaar voor de rommelmarkt, maar het regende en tot overmaat van ramp hadden we ook nog eens lekkage in de keuken. Na een uur werd het droog en zijn de spullen buiten uit gaan stallen. En ondanks het weer en de buien was het al meteen snel druk bij ons kraam en verkochten we al flink. We hebben zelfs weleens een jaar gehad waar we voor zo’n €400 verkocht hadden. Dat hadden we dit jaar zeker niet, maar wel bijna de helft. Dat is toch mooi meegenomen? Zeker omdat je zelf gewoon je oude spulletjes kwijt wilt.

Ieder jaar neem ik mij weer voor om eens een jaar niet mee te doen met de rommelmarkt en gewoon lekker zelf rond te lopen, maar ieder jaar ga ik toch weer overstag omdat het zo gezellig is. Aan het einde van de dag sluiten we de rommelmarkt traditioneel met een patatje van de patatzaak om de hoek.

Voor ons was het dus weer een succes en vandaag gaan we weer lekker aan het werk en naar school. Doen jullie weleens mee met een rommelmarkt? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 17 mei 2016 / 06:24

  Ik heb nog nooit op een rommelmarkt gestaan, maar als het bij mij voor de deur zou zijn zou ik ook zeker mee doen. Lekker makkelijk!

 2. 17 mei 2016 / 06:27

  Wat een leuk initiatief! Jammer dat het regende, maar je hebt toch nog veel kunnen verkopen. Mooie opbrengst denk ik zo, 200 euro! En het ruimt ook weer op in je kast. Ik heb nog nooit meegedaan met een rommelmarkt, maar ik wil dat zeker doen wanneer mijn kinderen wat ouder. Ik ben eigenlijk altijd alleen met de kinderen en om nu alleen op de rommelmarkt te staan met mijn kinderen vind ik nogal een beproeving, dus ik wacht nog even totdat mijn kinderen wat ouder en hopelijk een tikkeltje minder wild en ondeugend zijn☺.

 3. 17 mei 2016 / 07:11

  Leuk zeg zo´n traditie en zeker een patatje als afsluiter. Ik deed het weleens als kind, zou het best nog eens willen doen 🙂

 4. 17 mei 2016 / 19:30

  Eigenlijk ieder jaar sta ik op de vrijmarkt, dit jaar niet vanwege het miserabele weer, zo jammer…
  Je hebt goed verkocht zeg!

 5. 22 mei 2016 / 17:45

  Wat leuk een rommelmarkt in eigen straat. En zo handig, gewoon voor je deur.
  Ik ga ook ieder jaar naar dezelfde vrijmarkt. Zoals je zegt gezellig…