Home + Vlog en diary van ons weekendje kamperen!

Vlog en diary van ons weekendje kamperen!

Afgelopen weekend hebben wij voor het eerst gekampeerd! Laat ik even bij het begin beginnen: ik ben geen kampeerder. Het lijkt mij altijd superleuk, maar al snel denk ik dan aan de toiletten en douche hokjes. Ik ben nogal schoon en op de camping is dat toch ietsjes anders. De andere kant is dat je wel heerlijk buiten bent, echt even in een ander leven zit en het voor kinderen natuurlijk geweldig is.

Ik hikte er daarom al een tijdje tegenaan en stelde de beslissing om te gaan kamperen steeds uit. Totdat we werden uitgenodigd door Staatsbosbeheer om eens een kijkje te gaan nemen op één van hun natuurcampings. Ik spong nog net geen gat in de lucht, want dit was perfect! Ik hoefde niet meteen een week (of langer) te boeken, maar we konden het gewoon een weekendje proberen. Een probleem, we hebben natuurlijk geen kampeerspullen…

Maar dat bleek geen probleem, want we mochten slapen in een tipi tent van Tipis Kamperen!

Voor Milan was het feest al compleet voordat het goed en wel was begonnen, want een tipi is natuurlijk wel heel erg cool! We gingen er afgelopen vrijdag heen en hadden gekozen voor Natuurkampeerterrein Borger in Drenthe. Mooie omgeving, rustig, veel leuke dingen te doen in de omgeving en dichtbij Groningen waar Patrick vandaan komt dus konden we mooi even een bezoekje brengen. Ideaal dus.

Toen we aankwamen werden we al verwelkomt door Lukas van Tippis Kamperen. Hij vertelde het één en ander over de tipi en gaf uitleg over onder andere de houtkachel. Daarna ging hij weg en zijn wij de tipi en de camping gaan verkennen. Hieronder wat foto’s van de tipi.

Wat zo fijn was, was dat alles aanwezig was. Er was zelfs een koelbox met gekoelde elementen erin, helemaal super!
De camping is erg groot en bij aankomst kun je zelf kijken welke plekken er beschikbaar zijn en er vervolgens één uitkiezen. Wil je juist veel zon of mag het wat minder? Er is genoeg ruimte! De velden zijn groot en voor de kinderen is er dus lekker veel speelruimte. Er staan schommels en er is een grote zandkuil. Ik dacht dat het wat weinig was, maar uiteindelijk bleken de kinderen niet meer nodig te hebben. Milan had meteen al vriendjes en ze hebben zich prima vermaakt.

We hebben ’s middags de omgeving verkend. Vlakbij (drie minuutjes met de auto) is het Boomkroonpad. Daar kun je dus via een lange brug tussen de bomen lopen en uiteindelijk kom je op 22 meter hoogte. Supergaaf! In de buurt zijn er diverse wandelroutes, maar wij kozen voor het Lorkenbos. Een groot stuk bos waar de kinderen kunnen spelen en zelfs hutten kunnen bouwen van takken. Zelfs wij vonden het leuk 😉

Hierna gingen we naar een plas in de buurt ‘Het Nije Hemelriek’. Een plas waar Patrick nog is geweest met schoolkamp. Daar hebben we genoten van het uitzicht en hebben we nog wat gedronken.

We sloten de dag af in Borger. Hier kwamen we terecht op een kleine rommelmarkt, waar we nog een zak LEGO voor Milan scoorden en we hebben er lekker een patatje gegeten. Nou ja, patatJE… Het was maar goed dat Milan en ik hem deelden en nog kregen we het niet op…

’s Avonds speelde Milan weer met zijn vriendjes en leerde hij zowaar fietsen (daar morgen meer over). Nog wel met zijwieltjes, maar ach, Milan loopt in andere dingen weer voor. Daarnaast heeft hij het fietstalent van zijn moeder dus het kon niet anders dan dat het wat langer zou duren ;-). Daarna hebben we Milan nog even onder de douche gezet in de nieuwe sanitair ruimte. En ja, het was er erg schoon!

Daarna was het echt tijd om naar bed te gaan, het was al laat. We hebben niet zo lekker geslapen, maar dat kwam puur doordat we op Milan letten, want hij was wat onrustig. Logisch, want het is ook even wennen. Als we langer waren gebleven was het vast beter gegaan.

Het was een geslaagd weekend en de camping is echt fijn. Zoals ik al zei is de ruimte super en de kinderen vermaken zichzelf wel met zand en wat water. De bakker komt ’s morgens zelfs met verse broodjes, hoe leuk wil je de dag beginnen?! Er is genoeg te doen in de omgeving dus je kunt overal heen. Je bent er echt even uit en daar was ik wel aan toe moet ik eerlijk zeggen, ook al was het maar voor twee dagen.

En ja, zelfs ik beken: kamperen is stiekem best leuk!

Wil je nog meer zien? Ik heb ook gevlogd! Let even op mijn gehijg bij het Boomkroonpad, ik moet echt wat aan mijn conditie gaan doen…

Wat vind jij van kamperen en ken je deze camping toevallig ook? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 25 augustus 2015 / 11:18

    Ik was benieuwd hoe je het zou vinden, en goed om te horen dat het kamperen dus best fijn was. De tent ziet er ook prachtig uit.

  2. 25 augustus 2015 / 15:46

    Leuk dat je zo’n leuke ervaring aan het kamperen hebt overgehouden. Het kan ook bijna niet anders want kamperen bij Staatsbosbeheer en zeker met kinderen is heerlijk.