Home + Review | Goud zoeken bij Jurassic Mining in Gouda

Review | Goud zoeken bij Jurassic Mining in Gouda

In de zomervakantie publiceerde ik de leukste low budget dino uitjes. Ik vertelde daar al over het goudzoekersdorpje dat aan het einde van de vakantie geopend zou worden op het terrein van Jurassic Golf. Voor ons een thuiswedstrijd aangezien dit beiden in Gouda is. Ik beloofde jullie toen dat zodra het geopend zou zijn, wij er een kijkje zouden nemen en er een review op Mamablogger zou komen. Afgelopen weekend zijn we er geweest en we hebben “goud” gevonden hoor!

Eerst even genieten op het terras bij de golfbaan

We kwamen er halverwege de middag aan en Floris moest nog een fles. We zijn daarom eerst op het terrasje gaan zitten bij de golfbaan. Heerlijk in het zonnetje met wat lekkers erbij en wij konden mooi even Floris zijn fles geven. Dat is toch genieten?!

Hier konden we nog best een tijdje toeven, maar we kwamen natuurlijk om goud te zoeken 😉

Goud zoeken bij Jurassic Mining

Iedereen die goud wilt gaan zoeken betaalt €5,75 per persoon. Als jullie als ouders zijnde niet meedoen, dan hoeven jullie er ook niet voor te betalen. Dat scheelt natuurlijk enorm!

Wat heb je nodig?

Vervolgens krijg je twee linnen zakjes mee die de kinderen mogen houden. Hier zit het zand in waar de gouddeeltjes in zitten. Ook krijgen jullie een plastic zakje en een “pannetje” mee. Dit heb je allemaal nodig om het goud te zoeken. Tot slot krijg je uiteraard instructies mee, want als je zoiets voor het eerst doet heb je geen idee wat je moet doen. Het pannetje en de instructies lever je na het goud zoeken weer in en het plastic zakje is om het gevonden goud in te doen.

Goud zoeken!

Zodra je alles hebt, loop je naar het goudzoekersdorpje en kun je beginnen. Je doet iedere keer een beetje zand in het pannetje en doet er een beetje water bij. Met voorzichtig heen en weer schudden, zand weg laten lopen en weer opnieuw water erbij doen etc. blijven de gouddeeltjes uiteindelijk in je pannetje zitten. Deze deeltjes doe je vervolgens in het zakje. Als de kinderen nog wat jonger zijn hebben ze er wel wat hulp bij nodig.

Wat vonden we ervan?

Het is erg leuk om te doen, maar het is nog leuker in combinatie met Jurassic Golf. Hier heb ik eerder al een review over geschreven (klik). Dan ben je echt een hele middag lekker buiten en met elkaar wat aan het doen. Als je alleen goud gaat zoeken ben je misschien na een half uurtje klaar. Dat is soms wel fijn als je weinig tijd hebt en toch nog even wat leuks wilt doen, maar het is juist zo leuk om het te combineren. Zonnetje en terrasje erbij en jullie middag kan niet meer stuk!

Klik hier voor de website.

Een leuk uitje voor echte ontdekkers en dino fans!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *