Home + Diary | Vakantie in Friesland en een fotoshoot die verkeerd afliep…

Diary | Vakantie in Friesland en een fotoshoot die verkeerd afliep…

Inmiddels zijn we alweer terug van een weekje vakantie en is Patrick alweer aan het werk. Het is nu mijn laatste weekje vakantie, maar we blikken nog heel even terug naar afgelopen week. Wij waren een weekje in Friesland en hebben daar lekker genoten van de rust. We hebben er nog niet eens zoveel gedaan, maar wel lekker aangerommeld. Kijken jullie mee?

Maandag

Aan het einde van de ochtend gaan we naar een klompenmakerij in de buurt. Hier betaal je maar een paar euro entree voor. Het museum is niet groot, maar je kunt er ook nog klompen beschilderen en klompen golfen. Dat laatste hebben wij niet gedaan, maar Milan heeft nog wel een klomp beschilderd. Hij kreeg een schort aan van de klompenmakerij en ging heel geconcentreerd aan de slag 😉

Daarna rijden we naar het centrum van het dorp. Hier eten we nog even een broodje en dan winkelen we wat. Milan heeft wat zakgeld meegenomen en hij krijgt van ons nog wat. Voor Floris shoppen we nog een Toet Toet auto met de naam… Milan!

Als we door het centrum hebben geslenterd gaan we nog even aan het water op onze camping wat drinken. Wij zitten hier best! Aan de overkant van het water zie je ons huisje liggen.

Dinsdag

In de ochtend doen we lekker rustig aan en ben ik lekker in de weer met mijn mail. Ja, ook tijdens vakantie, want ik krijg echt te gekke aanbiedingen van bekende winkels en merken.

In de middag gaan we naar Dokkum en genieten we van het mooie plaatsje. We eten en drinken er wat en shoppen er heel veel voor de jongens in de sale; Tumble ’n Dry met 70% korting is namelijk heel fijn!

Verder bezoeken we de Bonifatiuskapel, heel erg mooi! In de avond voetballen Milan en ik nog samen in de tuin en genieten we van de zon. Heerlijk, zo’n relaxte vakantie. Hier was ik echt wel even aan toe.

Woensdag

We zaten vandaag een beetje te dubben wat we gingen doen. Friesland is heel leuk en mooi, maar hadden het eigenlijk ook wel een beetje gezien. Toch besloten we nog naar Openluchtmuseum De Spitkeet te gaan. Wat een leuke verrassing was dat zeg! We hebben daar heerlijk rondgelopen en Milan keek zijn ogen uit; leefden de mensen echt zo vroeger? Ja! Milan waardeerde opeens weer meer wat hij eigenlijk allemaal heeft 😉

Daarna rijden we terug naar de camping en terwijl ik Floris een flesje geef, gaan de mannen vissen.

Daarna lopen wij er ook even heen en Floris bleek ook een goede visser te zijn haha.

Daarna nog een stop op het terras aan het water en in de speeltuin. Vervolgens lopen we naar het huisje en gaan we bijna eten. Onze laatste keer avondeten in het huisje…

Donderdag

We besluiten vandaag al naar huis te gaan in plaats van morgen. We hebben alles al gezien en gedaan wat we graag wilden en vinden het ook wel lekker om te gaan. Alles lekker wassen en ons eigen bed. Zoals ik al zei vinden we Friesland heel leuk, maar we missen de drukte wel een beetje. Ook aan Milan merken we dat het tijd wordt weer in een ritme te komen voor school. Nu kunnen we lekker alles wassen, opruimen en nog drie dagen genieten voordat Pat maandag weer moet werken.

We ontbijten voor de laatste keer in ons huisje en hebben alles snel ingepakt. Rond 8.00 uur rijden we al richting Gouda.

Milan mag weer voorin en ik ga achterin zitten bij Floris, altijd tijdens een lange rit. De rit verloopt voorspoedig en we zijn voor 10.30 uur al thuis. Om 12.00 uur hangt de eerste was al buiten en is alles alweer uitgepakt.

Als we hebben gegeten en Floris lekker in zijn eigen bedje ligt, gaan Pat en Milan boodschappen doen. Ik ga ondertussen weer aan het werk en maak foto’s voor Mamablogger. Ook begin ik met het plannen van Milans feestje en de verjaardagen van de jongens.

De rest van de dag doen we vrij weinig haha.

Vrijdag

Vrijdag staat in het teken van kinderfeestjes en verjaardagen. Ik wil alvast foto’s maken voordat Patrick komende week weer moet werken en ga aan de slag. Ook heb ik ’s morgens een belafspraak voor Milans feestje. Ik vind het fijn dat alvast geregeld te hebben voor ik weer hele weken aan het werk ben.

Vol goede moed gaan we aan de slag en er zitten te gekke foto’s tussen. Terwijl ik de foto’s upload naar mijn laptop, crasht mijn SD-kaart en ben ik, op drie foto’s na, alles kwijt. En dat terwijl we alles al hadden opgeruimd! De ballonnen waren alweer weggegooid en de confetti zat al in de stofzuiger 😉 Ik kon wel huilen. Gelukkig hadden we die drie foto’s nog en wat foto’s van mijn telefoon. Pat heeft nog wat ‘behind the scenes’ foto’s gemaakt en zo kwamen we een heel eind. Maar man, man wat baal ik er nog steeds van!

Zaterdag

We rommelen vandaag lekker in en rond het huis. Pat is in de tuin bezig en ik ben nog bezig met wat dingetjes rond de verjaardagen van de jongens. De uitnodigen voor hun verjaardagen komen binnen en dat terwijl ik die de dag ervoor had gemaakt en besteld bij Kaartenhuis! Heel snel binnen dus! Op de foto hierboven zie je het ontwerp, maar het definitieve eindresultaat zien jullie later.

Ook komt de pakketjesman met een pakket voor Milans spionnenfeestje. Ook al zo snel, want ik heb vrijdag telefonisch contact met ze gehad. In het pakket zit onder andere de missiemap, de uitnodigingen voor de kinderen en de extra spullen die ik erbij heb besteld zoals petjes, zonnebrillen, id-cards etc. Supergaaf! De uitnodigingen zijn al voorgedrukt, maar ik wilde ouders van de kinderen die Milan uitnodigt nog wat extra informatie geven. Ik mag wat plaatjes downloaden van de site en maak daar een eigen kaart mee voor de ouders in dezelfde stijl als de uitnodigingen voor de kinderen.

Ik heb nog tegoed over van Kaartenhuis en bestel daar meteen de kaartjes voor de ouders. Hierop staat wat we gaan doen, dat we met de kinderen gaan eten en of zij regenkleding mee willen geven in het geval van regen. Deze kaartjes verwacht ik morgen. Fijn om alles zo snel in huis te hebben en al voorbereid te hebben voordat we straks weer druk aan het werk zijn!

Ondertussen hoort Milan dat één van onze katten een raar geluid maakt. Hij heeft een muis te pakken. De muis hebben we niet mer kunnen redden. Sneu, want het was echt wel een mooi beestje.

Ik kook nog een pan soep, blog lekker vooruit en ben gewoon lekker aan het rommelen. Daarna gaan Milan en ik nog even naar de supermarkt om nog wat snelle boodschappen te doen. Deze schoenen zijn nieuw, wat vinden jullie ervan?

Zondag

Vandaag gingen we even naar het Foodtruckfestival Rrrollend in Gouda. De jongens vermaakten zich prima! We keken er nog rond in een lood vol vintage spullen en Milan is nu helemaal gek op de typemachine en wilt er één voor zijn verjaardag.

Daarna gingen we weer naar huis en was het tijd voor…

… Een warme, witte chocolademelk in De Chocoladefabriek! De rest van de dag deden we niet zo heel erg veel. We hebben het voornamelijk lekker rustig aan gedaan.

Dit was onze gezellige week! Milan en ik hebben nog één weekje vakantie en dan begint het gewone leven weer. Hier gaan we nog even van genieten!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *