Home + Report| BBB Workout your business

Report| BBB Workout your business

Ik keek er al een tijdje naar uit; het eerste BBB workout your business event voor webwinkel eigenaren (nou ja, lees vooral eigenaressen).Een dag vol presentaties, sweatshops en vooral ook heel veel netwerken stond op het program. Ik had als doel om veel nieuwe tips en inspiratie op te doen wat betreft social media om de webwinkel weer een nieuwe boost te geven. En dat moest natuurlijk wel lukken met organisatoren MamaMarketing en Flavourites!

En dus stapte ik iets voor 8:00 uur de auto in richting Utrecht waar ik met collega webwinkelmeisjes Sanne en Willeke had afgesproken zodat we met elkaar richting het hele leuk kerkje gingen waar deze dag gepland stond.

Een kerkje vol vrouwen met hetzelfde doel; van je webwinkel een groot succes maken. De sfeer was meteen goed!

Na de introductie gingen we meteen goed van start met een presentatie over SEO. Het blijft toch altijd een lastig dingetje, maar werd zo verteld dat je het wel moest begrijpen. Nog een eye-opener; wist jij al dat Google Analytics niet meer wordt ge-update en dat we ons nu weer moeten focussen op Google Universal? Ik wist het in ieder geval niet!

Na deze presentatie gingen we door naar de trends voor komend jaar gegeven door @jantrendman en met quotes als “wonen in een winkel vol dromen” kregen we een kijkje in de modetrends van 2015. Espadrilles zijn en blijven het helemaal! Denim met stiksels wordt het helemaal en mannen die breien veroveren de wereld.

Toen kwam een presentatie waar ik mij erg op verheugde namelijk die van Mariko Naber van Applepiepieces. Als iemand weet hoe je van je webwinkel een succes maakt is zij het wel. Zij gaf een presentatie over branding en gaf in vijf speerpunten aan waar goed branding aan moet voldoen. Na haar presentatie werd haar boek “Sell your stuff online” verloot door middel van een bingo. Hilarisch, maar ik won geen boek, dus heb ik hem maar gekocht, ook geen straf!

En toen kwam het verlossende woord; de nieuwe naam van MamaMarketing wordt WebVedettes! Hoe leuk is dat?!

Uiteraard gaf MamaMarketing ook een presentatie over social media. Gouden tip voor mij was dat je op je Instagram account best werk en privé kan combineren, maar laat in je laatste negen foto’s altijd zin dat je een webwinkel hebt.

Dit was nog maar de ochtend, tijd voor lunch! In het zonnetje 🙂

De middag stond in het teken van de SweatShops. Drie workshops die we zelf konden kiezen met als uitschieters voor mij Instagram en Sales is Sexy. Wat werd de laatste met een humor (en heerlijke “brownies per post”) gegeven. Wat een power!

Gedurende de dag hebben we fanatiek getwittert met #BBB14 en #winjeprofiel, je kon namelijk een professionele profielfoto winnen die meteen na afloop werd gemaakt (inclusief glimmend hoofd en geen make-up in mijn tas). Ik was één van de winnaars van de foto, net als Sanne, dus lachten we nog een keer lief naar het vogeltje en daarna was het toch echt tijd om richting de bus te gaan en vervolgens naar de auto. We moesten tenslotte ook nog naar huis.

In de auto terug met de zon die scheen kon ik niet anders dan concluderen dat het een topdag was! Als je er niet bij kon zijn, er komt nog een editie (waarschijnlijk aan het einde van het jaar), dus zorg dat je daar dan bij kan zijn 😉

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 14 juni 2014 / 12:58

    Hi Maris, leuk verslag en zo te lezen was het een hele interessante en bijzonder leerzame dag! Ik ga nu even op zoek naar je emailadres en je, zoals beloofd, eindelijk een email sturen 😉 Fijn weekend!

    • 14 juni 2014 / 14:54

      Hoi! Dank voor je reactie, was inderdaad een leuke dag. Ik mail je zo even terug! Jij ook een fijn weekend!