Home + Populaire vrije dagen onder moeders en dit is mijn favoriete vrije dag

Populaire vrije dagen onder moeders en dit is mijn favoriete vrije dag

Laatst vertelde een vriendin van mij dat ze de grootste moeite had om oppas te vinden op bepaalde dagen voor haar zoontje. Bij de opvang zijn dinsdag en donderdag drukke dagen omdat de meeste ouders dan werken. Op woensdag en vrijdag daarentegen is het een stuk rustiger, want dan zijn veel moeders (helaas zijn het nog steeds vaker de moeders) vrij. Ik ben op woensdag vrij, maar ben ook heel lang op de maandag en vrijdag vrij geweest. Welke dag is eigenlijk het fijnst om vrij te zijn?

Maandag is niet praktisch

Ik ben lange tijd op de maandag vrij geweest. Er was één voordeel en dat was dat ik een lang weekend had. Milan zat al op school en Floris was er nog niet. Ik had die dag graag gebruikt om lekker de stad in te gaan bijvoorbeeld, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. Bijna alle winkels zijn hier in de stad op maandagochtend dicht en sommigen blijven zelfs de hele dag dicht! En dan was er nog een behoorlijk verschil in de openingstijden. De ene winkel (grote winkels zoals HEMA) ging om 11.00 uur al open, terwijl de andere pas om 12.00 uur of om 13.00 uur open ging. Totaal niet praktisch!

Heel eerlijk, ik mis die maandag niet als vrije dag.

Woensdag is logisch

De meeste moeders zijn op woensdag vrij en dat is ook niet zo gek. De kinderen zitten maar een halve dag op school en in de middag hebben ze steeds vaker van alles te doen. De woensdag is dus logisch, maar ik vind het niet een dag om even lekker tot rust te komen. Sterker nog, ik vlieg de hele dag van hot naar her! Ik moet alles in 3 uurtjes proppen in de ochtend om vervolgens in de middag Milan overal heen te rijden (oké, alleen naar de musicalles maar toch…). Na de musical is het tijd om te eten en ons weer klaar te maken voor de zwemles. Hoezo een vrije dag? 😉

Vrijdag is fijn!

Ik ben ook een tijd op de vrijdag vrij geweest en dat was wel heel lekker! Je hebt een lang weekend, de winkels zijn open en je hebt wat meer de tijd voor dingen in huis omdat de kinderen op school zitten. Het is dus niet zo gek dat de vrijdag een populaire vrije dag is. Toch vind ik het wel weer heel leuk om op de vrijdag te werken. Het is wat rustiger dus ik kan lekker doorwerken en het is gewoon een gezellige dag. We gaan in de pauze met zijn allen snacken, hebben een vrijdagmiddagborrel en er wordt behoorlijk wat afgelachen. Ik zou die vrijdag eigenlijk ook niet willen missen.

Conclusie; de woensdag is logisch, maar als ik nog een andere dag zou mogen kiezen zou ik gaan voor de dinsdag of donderdag. Dan heb je op die drukke dag ook geen oppas nodig.

Welke dag(en) zijn jullie vrij? Vinden jullie dat fijn of juist niet? Klets mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Ad en Ciska
  5 december 2018 / 09:16

  Wij passen op maandag en dinsdag op en op woensdag ook wel eens een paar uurtjes. Op donderdag zijn wij oppas vrij! Maar dan moet er hier in huis van alles gebeuren. Vrijdag hebben we geen oppas”verplichtingen” maar op vrijdag komt Milan meestal logeren. Dus zaterdag weer vroeg op. Zondag even rust ! Als opa en oma klaren we samen de klus en zo hebben wij dus geen specifieke vrije dagen. Het komt zoals het komt en zelfs al komt het niet uit zijn wij er om op te passen. Hebben wij het druk? Nee hoor maar we zijn wel altijd bezig

 2. Anja
  5 december 2018 / 14:23

  Sinds deze zomer (na mijn zwangerschapsverlof) heb ik op vrijdag vrij en ik vind het een heerlijke dag om vrij te zijn. Mijn man heeft op woensdag vrij, hij vind de vrijdag juist weer een fijne dag om te werken omdat het dan wat rustiger is en hij goed door kan werken. Op maandag gaat onze zoon naar het kdv en op dinsdag en donderdag naar de opa’s en oma’s.

 3. Prscll
  5 december 2018 / 16:39

  Ik ben dinsdag en woensdag vrij en ik vind beide dagen heerlijk om vrij te zijn. 2x weekend in een week. Woensdag en donderdag had ik ook prima gevonden.