Home + Zo houden wij speelgoed interessant; de “speelgoedwinkel” in de kast

Zo houden wij speelgoed interessant; de “speelgoedwinkel” in de kast

Iedere ouder denkt er regelmatig over na; waar laten we al dat speelgoed? Kinderen verzamelen in een mum van tijd een berg speelgoed en hoewel dat heel leuk en goed voor ze is, bezorgt het ouders vaak hoofdbrekers, want je moet het wel ergens laten. Ik heb al regelmatig geschreven over onze speelhoek, dus dat doe ik dit keer niet, maar wel over de manier waarop wij heel veel speelgoed weg hebben gewerkt. En die manier werd onbedoeld een soort speelgoedwinkel en daardoor blijft het speelgoed interessant!

Een antieke kast

Een paar dagen voordat we de muur donkergroen verfden, kochten we een antieke kast bij Heb ik Via in Gouda. We waren wel op zoek naar een dichte kast voor al het speelgoed en andere troepjes, maar dé kast hadden we nog niet gevonden. We zijn van een landelijk interieur naar een industrieel interieur gegaan dat we combineren met vintage accessoires en items. Vindt daar maar eens een passende kast bij haha. Maar goed, ik zag hem op Instagram bij Heb ik Via en Patrick en Milan hebben hem met een hoop moeite thuis gekregen. Zelfs mijn zwager werd nog ingevlogen om hem binnen te krijgen.

Deze kast paste niet alleen perfect bij het interieur, hij had ook heel veel opbergruimte! De bovenste plank werd voor mijn boeken en andere troepjes en alle andere planken werden in beslag genomen door al het speelgoed van de jongens. Zo blijft de woonkamer netjes was mijn eerste gedachte 😉

Zo ziet deze wand er nog uit, alleen de kerstboom is de deur uit 😉 

De “speelgoedwinkel” van de jongens

De kast en het speelgoed is inmiddels uitgezocht en nog zit de kast stampvol speelgoed. Toch hebben we alles bij elkaar; Duplo bij de Duplo, alle VTech speeltjes in één krat, de treinbaan in één krat etc. Hierdoor kunnen de jongens er gemakkelijk speelgoed uit halen en we kunnen het altijd netjes terug zetten. Milan doopte deze kast om tot hun speelgoedwinkel en dat zette mij aan het denken. In principe spelen ze het meest met het speelgoed in de speelhoek (dat wisselen we ook regelmatig om), maar als het bijvoorbeeld de hele dag regent zetten we de kast open en kunnen ze het speelgoed pakken uit de “speelgoedwinkel”. Floris vindt het geweldig als de kast open gaat, want voor hem is op dat moment alles weer nieuw.

We wisselen zo nu en dan de kratjes om waardoor hij opeens weer iets anders ziet en hij is meteen weer lekker aan het rommelen met zijn “nieuwe” speelgoed.

Eigenlijk slaan we twee vliegen in één klap terwijl we dat van tevoren zo niet hadden bedacht. Zij hun speelgoedwinkel en wij zien het niet 😉

Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *