Home + Diary | Thuiswerken, gezelligheid en Snollebollekes!

Diary | Thuiswerken, gezelligheid en Snollebollekes!

Ja hoor, daar zijn we weer! De diary is terug van weggeweest! Het heeft helaas even geduurd en dat was zeker niet mijn bedoeling, maar ik ben blij dat ik jullie via de diary weer een kijkje in de keuken kan geven. Dit was een drukke week waarin ik twee ochtenden thuis werkte, we genoten van de zon, ik op visite ging, de stenen voor de tuin kwamen én Pat en ik gingen naar Snollebollekes. Omdat jullie zo lang op de diary hebben moeten wachten is ‘ie extra vol met mega veel foto’s! Kijk je mee?

Maandag

Ik werk die ochtend thuis van 9.00 tot 12.30 uur. Ik heb hier een uitgebreide plog van gemaakt die jullie al hebben kunnen zien.

Floris trekt tegenwoordig de keukenlaatjes leeg en terwijl ik de aardappels schil, denkt deze mini Herman den Blijker er ook verstand van te hebben 😉

Alle foto’s hebben jullie al kunnen zien in de plog, maar deze is te lief om hem niet nog een keer te delen. Mijn favoriete momentje van de dag.

’s Avonds werk ik flink door voor Mamablogger en we gaan vroeg naar bed. Ik heb flink wat werk verzet en slaap de laatste dagen minder goed.

Dinsdag

Goedemorgen! Jut en Jul zijn ook weer wakker!

Beneden staat er een verrassing voor Floris; de kiekeboe beer. Floris vindt het in eerste instantie nog een beetje spannend dus Milan blijft bij hem (zo lief!). Al gauw is de beer niet spannend meer en moet hij ook mee worden genomen naar opa en oma.

Nadat ik Floris bij opa en oma heb gebracht en Milan naar school, fiets ik door naar mijn werk. Tussen de middag staat er altijd lekkere soep voor ons klaar en we kunnen iedere dag verse broodjes etc. bestellen. Deze week kunnen we een vers broodje carpaccio bestellen, dit was zo’n onwijs lekker broodje!

Ik werk de hele dag en Pat haalt de jongens op. Ik fiets direct door naar huis en maak lol met de jongens. ’s Avonds werk ik nog wat en kijken Pat en ik een programma terug.

Woensdag

Goedemorgen! Vandaag is mijn vrije dag 😉 Ik ga meteen maar aan de slag en haal in alle vroegte ons bed af om het beddengoed te wassen.

Deze ligt op tafel en ik blader hem tijdens het ontbijt snel even door. Ik ben sinds kort lid van de Consumentenbond en vind dit ontzettend interessant!

Voor we naar school gaan plakt Milan nog wat insectenplaatjes in. Na de voetbalplaatjes kunnen we weer plakken… Het houdt volgens mij nooit op haha.

Milan fietst zelf naar school omdat hij vanmiddag met een vriendje mee mag naar Ballorig. Dat is natuurlijk feest en daarom mag hij van ons één keertje de musicalles overslaan.

Als Milan op school zit fietsen Floris en ik naar huis. Ik maak nog snel wat foto’s voor Mamablogger (bewerken komt vanmiddag wel), gooi een was in de droger en pak daarna deze nieuwe tas in van Floris. We gaan namelijk even op visite bij vriendinnetje Chantal.

Floris heeft de grootste lol bij haar en is aan het “bellen” met de afstandsbediening van de Wii.

Als Floris en ik thuis komen eten we snel een boterham en gaan we even naar de stad. Ik moet wat boodschappen hebben. Eenmaal thuis maak ik het bed weer op en vouw ik de rest van de was weg. Dit dekbedovertrek is trouwens van Zeeman, hij is zo leuk!

Daarna bewerk ik de foto’s die ik vanmorgen heb gemaakt. Ik maak ze altijd lekker licht en zorg ervoor dat het gefotografeerde goed tot zijn recht komt. Het gaat dus niet alleen om “stukjes typen”. Er komt meer bij kijken en hier gaat best wat werk in zitten. Desalniettemin is dit ook een heel leuk onderdeel van mijn werk.

In de middag werk ik nog even door, Floris speelt lekker en zodra Milan thuis komt kunnen we lekker gaan eten. Daarna is het weer tijd voor het zwemmen.

Donderdag

Oké, even serieus, Floris was om 4.00 uur wakker… Rond 5.00 uur was Milan wakker en hier lig ik dus te lachen als een boer met kiespijn, want ik ben iedere dag heel vroeg, maar 4.00 uur is zelfs voor mij extreem…

Een voordeel van vroeg wakker zijn is dat je nog wel veel kunt doen. Ik verschoon vandaag Milans bed en begin aan een opdracht voor Mamablogger.

Na het ontbijt doe ik de vaat en kijk ik naar de woonkamer waar de jongens samen dansen en Milan Floris een pirouette laat doen. Dit is toch genieten!

Vervolgens brengen Floris en ik Milan naar school. Als we thuis komen leg ik Floris op bed. Hij slaapt zo. Snap ik, als je om 4.00 uur al wakker was. Ik klap rond 8.50 uur heel snel mijn laptop open en ga aan het werk. Het is tenslotte mijn thuiswerk ochtend.

Het is een onwijs drukke ochtend en ik maak Floris om 10.00 uur wakker. Mijn moeder staat namelijk voor de deur om lekker met hem te gaan wandelen.

Ik maak ondertussen deze wrap met Philadelphia en runderrookvlees. Op een kinderbordje. Ja, we hebben een glamorous leven hoor 😉

Als Floris rond 12.00 uur thuis is moet ik nog even door. Het is echt heel druk dus ik werk door tot 13.00 uur. Dan geef ik Floris eten (hij had al wat op tijdens zijn wandeling met oma) en is het tijd om lekker gek te doen. Eindelijk tijd voor mijn kleine jongetje!

Ik werk wat mailtjes weg, maak Milans bed op met lekker fris en schoon beddengoed en vouw een wasje weg. Daarna stappen we op de fiets om nog wat te halen in de stad. Floris krijgt een stukje stroopwafel en peuzelt deze lekker op in de bakfiets. Zijn leven is blijkbaar een stuk meer glamorous.

Als Milan uit school komt rijden we even naar mijn ouders. Mijn zwangere stiefzus is er ook, leuk! We blijven echter niet lang, want ik heb een overvolle mailbox voor Mamablogger en wat deadlines. Ook dat moet gebeuren. Patrick is inmiddels ook thuis en heeft een idee van mij uitgewerkt op zijn werk. Ik wilde het meisje met de parel in een cirkel op onze slaapkamermuur hebben. De diameter is 1 meter en het is een sticker. De muur waar we deze sticker op willen hebben wordt heel donkerblauw. Dan komt het meisje nog mooier uit. Ik kan niet wachten tot ze boven ons bed hangt haha.

Na het eten kleden trekken we onze jassen weer aan. Op de school van Milan hebben ze de laatste weken aan het thema energie gewerkt. Vanavond mogen we komen kijken. De hele school loopt uit en alle groepen, zelfs de jongsten, hebben er alles aan gedaan om er wat moois van te maken. Zo leuk! Dit is overigens een poster van Milan, je kunt je eten gewoon hergebruiken dus haha.

De jongens gaan bij thuiskomst naar bed en wij kijken nog een serie terug. Daarna werk ik deze diary bij en gaan we vroeg slapen, want serieus, 4.00 uur is echt heel erg vroeg!

Vrijdag

Goedemorgen! Het belooft een heerlijk zonnige dag te worden, maar ik moet toch echt de hele dag naar kantoor… Terwijl we naar opa en oma lopen om Floris weg te brengen, maak ik deze foto. Wat wonen we toch op een fijne plek!

Ik ben natuurlijk de hele dag aan het werk, dus maak ik niet veel foto’s. Behalve van dit heerlijke broodje op mijn werk, dit is toch niet normaal lekker?

plog_thuiswerken_dreumes_werkende moeder_mamablogger_

Halverwege de dag krijg ik mijn definitieve nieuwe logo binnen van Cindy. Ik ben er zo onwijs blij mee!

Na het werk zoek ik mijn oude knikkers op. Knikkeren is weer helemaal hip (daar lees je morgen alles over) en ik vind het onwijs leuk!

Als ik thuis kom eten we en het is nog zulk lekker weer dat we besluiten nog even de stad in te lopen met de jongens. Bij dit mooie weer hoort natuurlijk een ijsje.

Die avond gaan we maar vroeg naar bed, want morgen gaan we naar Snollebollekes in het GelreDome en daar moeten wij oudjes voor uitrusten haha.

Zaterdag

Terwijl Milan en Patrick de stenen halen voor de nieuwe tuin (monsterklus) werk ik alweer vooruit voor Mamablogger en het is al vroeg druk op de blog. Lekker hoor! Ondertussen haal ik Floris regelmatig weg bij Bobby. Het zijn dikke vriendjes, maar Floris doet nu niet bepaald zachtjes met hem…

Terwijl Pat en Milan stenen gaan halen voor de nieuwe tuin, gaan Floris en ik even naar de stad. We kopen deze leuke schaal bij HEMA voor opa en oma. Eenmaal thuis vind ik deze bon van Specsavers in de bus. Een van de toffe dingen die je meemaakt als blogger. Ik geef deze aan opa. Hebben ze zeer zeker verdiend!

Daar zijn de stenen! We gaan er een terras van leggen van ruim 31 m2. Die tuin wordt een monsterklus!

Terwijl Patrick de bus leeghaalt en de stenen naar de tuin brengt, breng ik Milan alweer naar een speelafspraakje. Ik neem Floris ook mee die in de auto in slaap valt. Deze foto maakte ik overigens toen we al thuis waren. Ik maak geen foto’s tijdens het rijden…

Tegen 15.00 uur brengen we de jongens bij opa, want ook oma is dit weekend weg. Wij gaan namelijk met mijn collega’s naar Snollekbollekes in het het GelreDome en de bus vertrekt om 16.00 uur.

Ik heb heel veel foto’s en filmpjes gemaakt, maar op alle andere foto’s staan ook mijn collega’s en die knal ik natuurljk niet zomaar op de blog…

Het was echt een topfeestje! Onwijs van genoten!

Oh ja, en als je je afvraagt wat ik op mijn arm heb, één van mijn collega’s was in de weer met een stift. Het is geen nieuwe tattoo of zo 😉

Zondag

We waren om 2.00 uur thuis en ik had de wekker gezet om 7.30 uur en later om 8.00 uur (nieuwe tijd). Dan konden we even een was draaien (was wel nodig haha) en douchen (ook heel erg nodig).

Om 10.15 uur haalden we de jongens alweer op. Voor opa ook fijn, want de jongens vierden daar hun eigen feestje…

Als we thuis zijn met de jongens gaan Pat en Milan de tweede lading van de stenen voor de tuin halen. Ik ben thuis in de weer met Floris en rommel wat in huis. Zo maak ik onder andere onze schoenen schoon in de badkuip. Dat was wel nodig haha.

Ook ben ik bezig voor Mamablogger. Ik rond wat opdrachten af en blog wat vooruit.

Als de mannen thuiskomen gaan we eerst even weg voordat de stenen van de bus moeten worden gehaald. We gaan naar GoudAsfalt, één van mijn lievelingsplekken. Dit is een terrein waar vroeger koud asfalt werd geproduceerd. Veel details uit die periode zijn bewaard gebleven en dat maakt het tot een unieke locatie. Nu zitten er toffe ondernemers is er een stadsstrand en is het de perfecte locatie om je zondagmiddag door te brengen. Vandaag was er een rommelmarkt en kwamen we er voor het eerst dit jaar. Afgelopen jaar zaten we er heel erg vaak en ik verwacht dat dat dit jaar ook wel weer het geval zal zijn. Het is namelijk ook erg dichtbij ons huis. We zouden het zelfs kunnen lopen en dan over kunnen varen.

We kochten een houten spel voor knikkers en bij Wie van Zoet Hout in de Blauwe Loods een Speelboom voor maar €2,-!

Ook zag ik er een schilderij van het Melkmeisje. Had hem bijna meegenomen, maar we hebben het toch maar niet gedaan.

Zo, ik heb bijna 2000 woorden getypt en heel veel foto’s gemaakt. Ik hoop dat ik de afwezigheid van de diary zo een beetje goed heb kunnen maken.

De daisy’s kosten heel veel werk om te maken, ben er iedere week zeker 2 uur mee bezig, maar ik die mijn best om er de komende weken weer wat van te maken!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Linda
    1 april 2019 / 17:29

    Super leuk weer om te lezen en te zien!