Home + Plog | Dagje thuiswerken, Milan helpen met zijn werkstuk en tulpen uitdelen

Plog | Dagje thuiswerken, Milan helpen met zijn werkstuk en tulpen uitdelen

Na een lekker lang weekend werkte ik gisteren een dag thuis. De enige dag deze week, want vandaag ben ik vrij en donderdag en vrijdag werk ik op kantoor. En dat voelt bijna als een uitje, want het thuiswerken verliep gisteren niet geheel vlekkeloos. Nu ik dit typ voel ik mij schuldig over mijn geïrriteerde houding naar de jongens toe, want voor hen valt het ook niet mee. Helemaal niet met een moeder die van 9.00 tot 17.00 uur thuis moet werken. We probeerden er verder met elkaar wat van te maken. Dat lukte, want we deelden bossen tulpen uit! Kijk je mee naar het verslag van onze dag?

Na het ontbijt maak ik de tafel schoon en zet ik alles vast klaar voor onze thuiswerk dag. Helemaal rechts is mijn werkplek met de laptop van mijn werk. Prima ding, maar niet om de hele dag mee te werken. Hij liep regelmatig vast, waardoor ik alleen maar geïrriteerder werd. In verband met de Citrix kan ik helaas niet op mijn Mac werken, al had dat sowieso lastig geweest, want Milan heeft ook een laptop nodig. Voor een dag is het prima, maar ideaal is het niet. Voor Milan keek ik naar de planning en ik legde de manoen al voor hem klaar.

Maar voor we aan de slag gingen, gingen we eerst weer een blokje om. We waren maat 10 minuten buiten, maar het is een lekkere start van de dag en Floris kan nog even rondrennen.

Afgelopen week bestelde ik 200 tulpen voor €24,95 (inclusief verzendkosten) bij BOLT Amsterdam. Dit was overigens een tip van Joyce. Deze zouden anders vernietigd worden, hoe zonde is dat?! Tulpen zijn mijn lievelingsbloemen dus dat konden we niet laten gebeuren.

Ze kwamen ’s morgens binnen en de jongens gingen op pad om onze lieve buren blij te maken. Gelukkig hebben we ook heel veel leuke en lieve buren en die wilden we even blij maken. Missie geslaagd, want de reacties waren superleuk!

Ik help Milan met zijn werkstuk over leeuwen en na twee hoofdstukken is hij er helemaal klaar mee. En terecht, morgen weer een dag. Tijd voor pauze!

We eten later dan normaal vanwege drukte op mijn werk, maar daarna is het tijd om even lekker te eten.

En ja, ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar het is wat het is. Als ik thuis moet werken staat de tv heel vaak aan. Ik voel me daar regelmatig schuldig over, maar ik moet toch werken en Milan moet zijn huiswerk kunnen doen. Tussendoor neem ik wel even de tijd mer Floris, maar niet zoveel als ik zou willen…

Let overigens niet op de rommel en dan is het hier nog enigszins opgeruimd 😉

Milan is klaar, een deel van de tafel is weer opgeruimd, maar verder blijft het nog een rommeltje. Nadat ik de vaat heb gedaan ga ik weer verder met mijn werk.

Patrick komt thuis en hij zet de aardappels op. We eten oer-Hollandse pot met bruine bonen en schnitzels.

Na het eten gaan de jongens en ik weer op pad om nog meer tulpen uit te delen. We brengen een paas bossen, op veilige afstand uiteraard, bij opa en oma. De tante en nicht van mijn moeder, nog een tante van mijn moeder en nog een buurvouw met wie zij goed contact heeft. Ze wonen allemaal in hetzelfde appartementen complex en Milan geeft ze voorzichtig en veilig voor de deur af.

Daarna gaan we snel weer naar huis.

Als alles klaar is en de jongens op bed liggen, drinken wij een kop thee op de bank en kijken we op Videoland de laatste aflevering van The Good Doctor (seizoen 3). Het is een dubbel aflevering en wat is ‘ie mooi en wat een onverwachte wending.

Ik zet nog even deze plog in elkaar en kruip om 21.30 uur in bed. Het was eigenlijk een prima dag en de jongens hebben een hoop mensen blij gemaakt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Lukt het thuiswerken bij jullie een beetje?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Christine
  15 april 2020 / 06:10

  Hier geen thuiswerken, dus op je laatste vraag kan ik geen antwoord geven.
  Je frustratie over het combineren van werk met educatie voor één kind en zorg en vermaak voor een dreumes herken ik wel van mijn man, de tv staat hier ook veel meer aan helaas. Het is niet anders.. de achterdeur open gooien kan ook niet zonder dat je daar zelf bij bent, anders kun je om de haveklap (om maar iets te noemen wat zonder toezicht gebeurd is:) grond uit de mond van de dreumes halen, dus dan kies je af en toe voor de gemakkelijke optie in de hoop dat er straks (over niet al te lange tijd!!) weer een periode komt waarbij je tijd thuis weer echt tijd met onverdeelde aandacht voor de kids zal kunnen zijn..
  Mijn oog viel overigens op dat super leuke Blond Amsterdam bordje bij de tv, wat gaaf joh!! Cadeau gekregen of zelf laten personaliseren?

  • 15 april 2020 / 07:46

   Inderdaad! Ik kan ze dus niet in de tuin laten samen, want Milan is zijn broer en niet de oppas. En Floris loopt, als we niet oppassen, te pas en te onpas door de moestuin, gooit de brokken van de katten weg etc. Dat kan dus niet als je zelf moet werken. En dat is weleens lastig en sneu, want ik kan het hem ook nog niet echt uitleggen.

   Klopt, we hebben twee Blond Amsterdam bordjes. De bovenste hebben we gekregen voor onze bruiloft en is inderdaad voor ons gepersonaliseerd. De tweede kregen we daarna toen Milan werd geboren. We moeten er nog steeds eentje laten maken voor Floris, maar ik hoorde laatst dat ze dat niet meer doen. Weet niet of dat echt zo is, maar zou wel heel jammer zijn.

   • Christine
    15 april 2020 / 14:10

    Ben gelijk gaan googelen en ik weet al wat er op mijn verlanglijst komt: zo’n rechthoekige serveerschaal, ze doen het blijkbaar nog steeds met een levertijd van zo’n 5-6 weken.. dankjewel voor de indirecte tip in deze plog 😉

    • Carolien
     16 april 2020 / 17:21

     Heb je een link van het blond bordje kan het niet vinden, alvast dank.

 2. Carolien
  16 april 2020 / 17:14

  Thuis werken en combinatie van school ( les geven) ik ben geen juf en geeft op sommige dagen wel strubbeling. We proberen het echt leuk te maken maar dat lukt niet altijd. Tevens hebben we weinig uitklep in welke vorm dan ook, wonen in het centrum en in een appartement dus geen tuin om de mannen uit te laten. Wel hebben we leuke dingen die we verzinnen met ouderwets vermaak. Wat heerlijk is dat we veel samen eten als gezin en veel samen doen. We veel opruimen in huis Jongens helpen hierbij waardoor alles lekker bij en in orde is. Ik heb de kratjes van Hema besteld om lekker de berging nog te organiseren en op te ruimen. Hou vol er komt een dag dat we dit weer moeten missen.