Home + Photodairy van afgelopen woensdag 18-2

Photodairy van afgelopen woensdag 18-2

Het was alweer even geleden, maar afgelopen woensdag was het zover: ik ging de hele dag ploggen. Ploggen is eigenlijk gewoon de hele dag foto’s maken en je dag vastleggen voor een photodairy. Ik krijg veel vragen over mijn ochtendritueel. Wat doe ik dan ’s morgen en sta ik echt zo vroeg op? Ja! En omdat veel mensen zich dan toch echt afvragen wat ik dan doe op zo’n ochtend/dag heb ik dus de hele dag foto’s gemaakt.

Woensdag is voor mij een werkdag, maar op mijn werk heb ik niet gefotografeerd. Hier ga je dus geen foto’s van zien, vind ik ook niet professioneel. Maar er blijft heel veel over om te zien dus ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Van het schoonmaken van het toilet, tot de schouwburg, kijk je mee?

Mamablogger, marisca, kenter, plog, goedemorgen

5.25 uur en wij zijn wakker! M heeft zijn knuffel erbij gepakt. Nog heel even kroelen en dan gaan we er echt uit.

mamablogger, marisca, kenter, 's morgens
Ook al is het nog donker, ik heb de bedden opgemaakt en heb al lekker de ramen open. Frisse lucht!

Kleding, fidsfashion, mamablogger, marisca, kenter, plog
Kleding uitzoeken voor M. Vandaag wordt het een stoere outfit in rood en zwart. Daarna zoek ik nog even mijn kleding uit en gaan we naar beneden.

wc, dweilen, plog, mamablogger, Marisca, Kenter
Eenmaal beneden krijgt M wat te drinken en gaat hij spelen. Ik maak nog even snel het toilet en de badkamervloer schoon. Noem het een tic, maar ik vind het heerlijk!

Riviera maison, klok, plog, mamablogger, Marisca, Kenter
Ik kijk naar de klok, net 06.00 uur. We hebben al aardig wat gedaan!

To do list, Marisca, Kenter, mamablogger, plogIk kijk als eerste naar mijn ’to do’ lijstje. Om 06.30 uur wil ik beginnen aan het ontbijt dus ik heb een half uur.

Ik begin met mijn mail, wat moet ik beantwoorden en wie moet ik mailen? Daarna begin ik met mijn blog. Kijken of hij is gepubliceerd, of alles goed staat en dan begin ik met delen op social media. In de planner ernaast hou ik iedere dag bij hoeveel unieke bezoekers er staan in Google Analytics, welk onderwerp ik heb gepubliceerd en waar ik het heb gedeeld. Dit werkt voor mij heel handig! Wil je ook zo’n planner? Je leest er alles over in deze blog. Oja, als ik klaar ben is het bureau weer netjes hoor 😉

Ontbijt, mamablogger, Marisca, Kenter, plog
Tijd voor het ontbijt! Ik zet alles ’s avonds al klaar dus hoef het alleen nog maar klaar te maken. M zit graag naast mij op het aanrecht zodat hij “stiekem” wat chocolaatjes uit de muesli kan vissen 😉

tassen, voor school, mamablogger, Marisca, Kenter
Na het ontbijt begint het echte spitsuur en ben ik druk met afwassen (geen vaatwasser, maar dat vind ik eigenlijk niet zo erg) en het aanrecht schoonmaken. Ik ga namelijk echt de deur niet uit als er nog wat op het aanrecht staat en deze niet schoon is. Daarna wassen en aankleden en de tassen inpakken. Bijna tijd om naar school te gaan!

mamablogger, Marisca, Kenter, plog, oufitfoto
Het is inmiddels licht dus ik kan de outfit van M nog even goed op de foto zetten. Hij is zelf heel erg trots op zijn pet die hij pas nieuw heeft en die moest natuurlijk mee naar school.

mamablogger, Marisca, Kenter, plog, klei
Eenmaal op school lag deze letter van klei op zijn stoeltje, deze mocht mee naar huis. En als je je afvraagt welke letter het is, het is de ‘i’, inclusief puntje erop 😉

mamablogger, Marisca, Kenter, plog, bakfiets, werk
Als de schoolbel is gegaan en ik heb uitgebreid gezwaaid, spring ik weer op de bakfiets om naar mijn werk te gaan. Vandaag werk ik tot 13.00 uur.

knutselwerk M, mamablogger, marisca, kenter, plog, basisschool
M wordt op woensdag altijd opgehaald door zijn opa en oma. Als ik uit mijn werk kom haal ik hem daar dus op. Toen bleek dat hij nog een mooi knutselwerk mee had gekregen. Zo schattig! Bij opa en oma drink ik nog een kopje thee en we kletsen nog wat.

stad, gouda, bakfiets, mamablogger, Marisca, Kenter, plog, photodairy
Opa en oma wonen in het centrum en daarna doen M en ik nog wat boodschapjes. Vandaag staat er verse tomaten/groenten soep op het menu met lekker brood. We fietsen nog een blokje om, gaan nog langs wat winkeltjes en fietsen daarna naar huis.

mamablogger, Marisca, Kenter, plog, photodairy
Thuis begint een volgend spitsuur. Ik maak de soep, pomp nog even de fietsband op, vouw nog een was weg die net droog is en begin aan mijn freelance werk. Er zijn heel wat mailtjes!

mamablogger, Marisca, Kenter, plog, soep, koken
Noem het ouderwets, maar wij eten altijd rond 17.00 uur. Dit omdat manlief het wel lekker vindt en ik ook, want dan kunnen we daarna op het gemak alles opruimen en afwassen en kan ik M douchen. Als M dan op bed ligt kan ik nog wat werk afmaken en bloggen. Rond 19.30 uur wil ik ook graag zitten en vind ik het wel mooi geweest. Dit gold alleen niet voor deze avond…

…Ik ging namelijk nog met mijn zus naar de schouwburg. We gingen naar de voorstelling ‘Boer zoekt betere vrouw’ met Joep Onderdelinde die je waarschijnlijk wel kent als postbode Simon van ‘Zaai’. Heel leuke voorstelling!

Tegen 21.45 uur ben ik thuis en klets ik nog wat met manlief. Daarna kruipen we ons bed in, want de volgende ochtend gaat de wekker gewoon weer om 5.17 uur!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze photodiary vindt. Laat het mij weten in de comments hieronder!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 20 februari 2015 / 08:28

  Je Plog is erg leuk geworden hoor 😉 Gezellig dagje zo. Wat begin jij vroeg!

  • 20 februari 2015 / 08:44

   Dankjewel Linda! Inderdaad erg vroeg, maar gelukkig altijd al een ochtendmens geweest, dus voor mij is het wel lekker zo. En het moet ook wel, want er zitten niet meer uren in een dag 😉

 2. corieke
  20 februari 2015 / 09:00

  Wow wat een discipline, vooral die badkamervloer en de vaat smorgens! Doe mij een scheutje van jou georganiseerdheid!

  • 21 februari 2015 / 12:23

   Dankjewel! We zijn wel iedere ochtend zo vroeg op hoor. Behalve dan vanmorgen 😉