Home + Hoe is de taakverdeling bij jullie thuis?

Hoe is de taakverdeling bij jullie thuis?

Het blijft op de één of andere manier altijd een hot topic; de taakverdeling thuis. Hoe is dat bij jullie geregeld en vind je dat het eerlijk verdeeld is? Ook bij ons is het nog weleens een puntje van discussie geweest, maar ik moet zeggen dat manlief en ik een steeds betere verdeling hebben gevonden we nu echt wel een aardige verdeling hebben al zeg ik het zelf.

Naast mijn bizarre werkweek en mijn opleiding heb ik uiteraard ook een huis wat ik schoon moet houden. En ik ben nogal netjes aangelegd dus zeem ik in het weekend de buitenboel en dweil ik iedere ochtend het toilet en de badkamer. Ook ga ik echt niet weg als het aanrecht niet schoon is en moet je met twee katten echt wel vaak stofzuigen. En dan ben ik vast nog 101 dingen vergeten, want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wat dacht je van de was?!

Het merendeel kwam en komt nog steeds voor mijn rekening, maar toch is er wel het één en ander veranderd.

taakverdeling, gezin, rollen, huisouden, Marisca, Kenter, mamablogger

Mijn mannetjes was namelijk de helemaal januari vrij. Hij had nog heel veel vakantie uren die op moesten en in deze maand is het altijd rustig. Voor mij was dit heerlijk, want zo zorgde hij voor het eten etc. Ook zag hij nu zelf wat ik dan eigenlijk allemaal doe op een dag. Mijn (freelance) werk ging namelijk gewoon door net als de bestellingen van de webshop. En alles wat hij nu deed, doe ik normaal ook dus dat was best een eye-opener zei hij ook.

Daarom smeert hij nu het brood voor ons voor naar het werk en school en doet hij de bestellingen. dit lijkt niet veel, maar scheelt mij al heel veel tijd. In het weekend doen we zoveel mogelijk samen. Toch zijn vrouwen denk ik wel veel sneller in dit soort dingen waardoor wij automatisch wel weer meer doen 😉

Dus ja, het merendeel komt voor mijn rekening, maar dat vind ik eigenlijk wel prima. De andere kant is dat ik de dingen ook graag zelf doe. Kortom, het is nog steeds veel, maar allemaal te doen.

Hoe zit dat bij jullie? Is het een punt van discussie, of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter in de comments hieronder.

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *