Home + Een half jaar Möllers Omega-3 visolie, wat heeft het gedaan voor mijn weerstand?

Een half jaar Möllers Omega-3 visolie, wat heeft het gedaan voor mijn weerstand?

Ongeveer een half jaar geleden begon ik met het innemen van Omega-3 visolie van Möllers voor een samenwerking. Ik vond het lekker, voelde mij er goed bij en nadat de gekregen flessen op waren, heb ik ze gewoon zelf gekocht. Ik merkte toen al wat verschil, maar wilde het blijven gebruiken zolang de ‘r’ in de maand is zodat echt goed kon beoordelen op het helpt. Inmiddels is het april, voorlopig de laatste maand met de ‘r’ en ik heb ongeveer twee weken terug weer een nieuw flesje open gemaakt. Tijd om de balans op te maken, want heeft de visolie wat gedaan voor mijn weerstand? En zo ja, wat dan? Lees je mee?

Wat is Omega-3 visolie eigenlijk?

Je hebt misschien weleens gehoord van levertraan en visolie capsules. Dat is nagenoeg hetzelfde. Vroeger moesten kinderen een lepel levertraan innemen als de ‘r’ in de maand was. Dat was goed voor hun weerstand werd gezegd. Mijn moeder zegt altijd dat ze zich die smaak goed voor de geest kan halen, omdat het zo smerig was, maar het werkte wel.

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en vind je de levertraan bijvoorbeeld in visolie capsules. Zo proef je de nare smaak niet, maar krijg je toch de gezonde vitamines binnen. Veel vrouwen slikken deze capsules om hun weerstand een boost te geven en omdat ze bijvoorbeeld van hun moeheid af willen.

Maar wat nu als je de capsules even laat voor wat ze zijn en toch weer gebruik gaat maken van de vloeibare omega-3 visolie? Ouderwets op een lepel, maar met een verbeterde smaak (het is zelfs lekker!) en alleen de van nature aanwezige vitamines? Want hoe je het ook wendt of keert, aan capsules wordt toch van alles toegevoegd. Denk alleen al aan het omhulsel van de capsule die gemaakt is van gelatine.

Ik wilde mijn energie terug

Ik ben zelf niet altijd even goed in het doorslikken van capsules en in combinatie met het bovenstaande was dat hetgeen mij over de streep trok om het uit te gaan proberen voor die samenwerking een half jaar geleden. Ik kon ook wel een boost gebruiken en wilde heel graag uitproberen wat die vitamines A en D met mij zouden doen. Ik stond moe op, zelfs na goede nachten en doordat ik zo moe was, was ik ook heel erg vatbaar. Ik was altijd zo verkouden en er waren periodes dat ik mij langere periodes grieperig voelde. Dat wil je niet en al helemaal niet met een gezin, een drukke baan en een blog. Ik wilde mijn energie weer terug.

Wat doet de Omega-3 voor mij?

De eerste periode merkte ik vooral verschil wat betreft mijn huid. Deze werd opeens heel glad, vooral bij mijn hals. Daar zaten soms bultjes op en die waren al vrij snel verdwenen. Na een tijdje werd ik ook minder moe. Als ik wakker werd, werd ik uitgerust wakker en had ik weer energie om aan de slag te gaan. Daardoor werd ik weer scherper en dat kwam goed uit, want op dat moment begon ik op mijn werk aan een project van een paar maanden. Ik was verantwoordelijk voor de bouw van een nieuw intranet en ik had nog niet eerder zo’n project gedaan. Vol aan de bak dus 😉

Ik werd wel verkouden, maar dat ging veel sneller over en ik had er minder last van. Ik ben eind januari wel ziek geweest, maar ook dat was kort en omdat het intranet bijna live ging, moest ik wel werken. Ik ben kort ziek thuis geweest en kon daarna weer gewoon aan het werk.

Dat waren voor mij de grootste veranderingen.

Weerstand opbouwen

Floris is nog wat te jong, maar voor Milan heb ik de kindervariant van de Möllers Omega-3 in huis. Ik doe ’s morgens een lepel door zijn drinken en wat werkt prima. Het heeft een lekkere smaak en hoewel hij het eerst een raar idee vond en het niet wilde, is het nu goed en helpt hij mij eraan herinneren als ik het een keer vergeten ben.

Milan eet overigens weinig fruit dus ik ben blij dat ik hem op die manier kan ondersteunen.

Ik denk dat we ons nu meer bewust zijn dan ooit van onze weerstand en gezondheid. Daarnaast hebben we het drukker dan ooit met alle ballen in de lucht houden. Een lepel Omega-3 per dag ondersteunt je immuunsysteem al. Ik was zelf een beetje sceptisch in het begin, maar het deed wel degelijk wat met mij. Anders was ik er al lang mee gestopt en zou ik deze flesjes ook niet zelf hebben gekocht.

De ‘r’ hoeft overigens niet perse in de maand te zitten. Ik ga hier gewoon het hele jaar mee door, want ik voel me er fijn bij.

Milan is nog te jong om verschil te merken, maar ik merk wel dat hij aanzienlijk minder vaak verkouden is. Ziek is hij gelukkig sowieso zelden. Daarnaast is dit belangrijk voor de ontwikkelingen van zijn hersenen. En wist je dat het het concentratievermogen en geheugen ondersteunt en kan helpen bij burnoutklachten?

Zelf proberen

Ik zal niet zeggen dat je het moet kopen, maar mocht je op zoek zijn naar iets wat het immuunsysteem van je gezin ondersteunt is dit wellicht het proberen waard. Wij zijn er in ieder geval heel enthousiast over. Mocht je het willen proberen, dan is er nu een leuke aanbieding: twee flessen in samen naar keuzen van €41,18 voor €36,-. Normaal betaal ik ongeveer €20,- per flesje en daar doe ik ongeveer een maand mee.

Heb jij weleens levertraan geprobeerd?

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Elise van Retie
  2 februari 2021 / 13:18

  Hey Marisca!

  Leuk artikel. Ik heb ook even geprobeerd om mijn kinderen levertraan te laten slikken, maar ze vinden het zo slecht smaken dat het echt heel moeilijk was om hen het elke dag te laten nemen. Ik zou hen echter wel graag wat extra Omega 3 laten opnemen, maar dan in pilvorm. Heb jij toevallig ervaring met Flinndal? Ik ben aan het denken deze te nemen (https://www.flinndal.nl/omega-3-vetzuren/omega-3-plantaardig) omdat hij goede reviews heeft en een vriendin van me gebruikt hem ook.

  Ik kijk uit naar je antwoord!
  – Elise