Home + Persoonlijk | Ik ben soms sociaal onhandig

Persoonlijk | Ik ben soms sociaal onhandig

Gek eigenlijk, ik kan al schrijvend heel goed verwoorden wat ik bedoel en ben dan behoorlijk open. In real life ben ik dat ook, maak ik met iedereen een praatje, informeer ik altijd hoe het gaat bijvoorbeeld en tegelijkertijd druk mij dan soms heel onhandig uit. Een grapje die in mijn hoofd veel grappiger was, of ik word wat stiller wanneer ik bij mij iemand niet zo op mijn gemak voel. Achteraf kan ik dan ontzettend balen van mijzelf, ik voel me dan een ontzettende nerd ?. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoewel ik graag met iedereen klets ben ik soms sociaal onhandig…

‘Zie je wel, ze vinden me een muts’

Dat denk ik heel vaak. Bij voorbaat al en soms helemaal nergens op gebaseerd. Voor een groot deel heeft dit te maken met onzekerheid. Ik wil graag dat mensen mij leuk en aardig vinden en wil dan precies het juiste zeggen. Tegelijker tijd wéét ik dat niet iedereen je even leuk kan vinden. Dat vind ik ook niet dus ik kan dat toch ook niet van een ander verwachten? Toch hoop ik dat wel haha. Die onzekerheid zorgt er dan voor dat ik mij niet altijd even handig uitdruk…

Andere interpretatie

Nog zoiets waar ik weleens tegenaan loop. Wanneer ik een mailtje, appje of berichtje stuur kan het bericht op verschillende manier geïnterpreteerd worden. In mijn hoofd weet ik heel goed wat ik bedoel en bedoel ik het goed, maar als ik het dan typ kan het wat kort door de bocht zijn of er is dus ruimte voor een andere interpretatie. Een voorbeeld (zonder teveel in details te treden) kan zijn dat ik iets doorgeef waar van tevoren echt wel goed over na is gedacht en is overlegd. De ontvanger mist echter de context en reageert dus niet zoals ik had gehoopt. Ik word daar vervolgens geïrriteerd van, want diegene kent mij toch? Zo werkt het niet en dat weet ik eigenlijk ook wel. Ik had het dan wat beter uit moeten leggen. Ook dat is een stukje onhandigheid.

Ik probeer erop te letten. Probeer wat context te geven, niet meteen te reageren vanuit emotie en blijf ondertussen gewoon meekletsen. Ja, ik ben soms sociaal wat onhandig, maar ik bedoel het altijd goed. Al zou ik soms wel wat cooler willen zijn ?

Herken jij die sociale onhandigheid een beetje? Ik ben benieuwd!

liefs

 

 

 

BabyBaby

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *