Home + Naar de nieuwe Club van Sinterklaas film (2020), voor het eerst met onze peuter

Naar de nieuwe Club van Sinterklaas film (2020), voor het eerst met onze peuter

De nieuwste film van de Club van Sinterklaas heet ‘De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest’. Ik ging er woensdag met de jongens naar toe en het was voor het eerst dat we naar de bioscoop gingen met Floris (3). Ik was heel benieuwd of hij al wat mee zou krijgen van de film en wat beide jongens ervan vonden. Ook heb ik nog wat tips wanneer je voor het eerst met je peuter naar de bioscoop gaat. Want ook al duurt de film maar iets langer dan een uur, dat is voor een peuter natuurlijk best lang.

De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest, het verhaal

Dit jaar komen Sinterklaas en de Pieten aan in Nederland, iets vroeger dan verwacht. De feestdirecteur (gespeeld door Walter de Donder die ook Kabouter Plop en de burgemeester in Samson en Gert speelt) is daardoor in paniek, want hij is nog druk met het opbouwen van het Grote Pietenfeest. Het feest is een cadeau van Sinterklaas aan alle Pieten omdat ze zo hard werken. Terwijl alles voor het feest wordt voorbereid gaan de Pieten door met hun normale taken en brengen zij alle pakjes rond.

Coole Piet brengt cadeautjes bij Smoezel, maar valt op dat moment van het dak. Smoezel vangt Coole Piet op verzorgt zijn been. Coole Piet wil, nadat zijn been is genezen, graag weer terug naar het kasteel van Sinterklaas. Smoezel vindt het echter wel gezellig met Coole Piet en doet er alles aan om zijn nieuwe vriend bij zich te houden… Op dat moment begint het grote avontuur, want komt Coole Piet nog wel op tijd weg? Zonder hem kan het Grote Pietenfeest én Pakjesavond namelijk niet doorgaan…

Dit jaar speelt de familie Bellinga in de film, dat had voor mij niet perse gehoeven en ook Milan vond het niet zo bijzonder. Moet ik er wel bij zeggen dat Milan 10 is en de familie niet volgt en natuurlijk het ‘grote geheim van Sinterklaas’ kent. De rol die zij hebben valt echter best mee en het verhaal is oprecht leuk voor kinderen.

Bekijk hieronder de trailer:

Met je peuter naar de bioscoop. Dit zijn mijn tips:

Een dag voor wij naar de film gingen was besloten dat bioscopen geen eten en drinken meer mogen verkopen aan bezoekers. Ik had geen flauw idee, maar Patrick belde mij gelukkig op tijd om dat te zeggen waardoor ik zelf nog een tas in kon pakken. Iets lekkers hoort natuurlijk bij de bioscoop ?. Dat is meteen tip nummer 1, want zorg dat je je peuter wat af kan leiden met wat lekkers.

Tip 2 is dat je het ook maar een beetje moet laten gebeuren. Je peuter ruim een uur lang op zijn stoel houden gaat je waarschijnlijk toch niet lukken. Dat weten andere ouders ook, want dat geldt natuurlijk ook voor hun kinderen. Het is in de bioscopen nu rustiger waardoor er meer bewegingsvrijheid is. Dat is, ondanks de situatie, alleen maar gunstig.

Tip 3: betrek je peuter bij de film. Vraag zachtjes wat hij ziet. Ziet hij Sinterklaas, ziet hij cadeautjes en zijn de Pieten nu aan het dansen? Floris vond het allemaal even interessant en wees van alles aan.

Geniet verder maar lekker van dat snoetje dat zo onder de indruk is. Dat vond ik nog het mooist; de eerste keer dat Sinterklaas in beeld kwam en Floris met grote ogen ‘Sinterklaaaaaas’ fluisterde.

Ben jij deze herfstvakantie al met de kinderen naar de film geweest?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *