Home + Mobiele telefoon voor je kind? 6x deze regels hanteren wij thuis

Mobiele telefoon voor je kind? 6x deze regels hanteren wij thuis

Ruim een jaar geleden kreeg onze oudste zoon zijn eerste mobiele telefoon. Hij kreeg mijn “oude” telefoon en sindsdien zijn hij en zijn mobiel onafscheidelijk. Om dat binnen de perken te houden hebben we wel een aantal regels opgesteld met betrekking tot het gebruik van zijn telefoon. Welke dat zijn lees je hieronder.

1. Geen dure, nieuwe telefoon

Zijn huidige telefoon is mijn vorige telefoon, maar hij zou natuurlijk heel graag een nieuwe telefoon willen. Snap ik, maar we kopen echt geen toestel van bijna €1000,- voor hem. Een dure telefoon met een abonnement willen we ook niet. Telefoons die meer dan €250,- kosten worden geregistreerd bij het BKR en dat willen we niet. Onze toestellen hebben we daarom ook los gekocht, maar daar hebben we wel voor gespaard. Omdat zijn telefoon zijn langste tijd wel heeft gehad zijn we aan het kijken naar betaalbare alternatieven. Onze telefoons kunnen nog wel een tijdje mee, daarom is wederom doorschuiven geen optie. We hebben gekeken naar mooie telefoons met een goede kamer en een Oppo telefoon kopen lijkt ons een goed alternatief. Deze heeft zeer goede camera’s (handig voor het carspotten), is betaalbaar (toestellen onder de €3000,-) en ze hebben een lange batterijduur (kom ik zo nog op terug).

2. De telefoon mag niet mee naar boven

Zijn telefoon mag, net als zijn laptop en tablet, niet mee naar boven als hij gaat slapen. Alles blijft beneden. Het is niet nodig om ze boven te hebben dus hier zijn we heel duidelijk in en biedt geen ruimte tot discussie.

3. We controleren zijn telefoon regelmatig

We controleren zijn telefoon regelmatig. Ook is zijn Insta account gekoppeld aan de mijne waardoor ik alle meldingen binnen zie komen. Er gebeurt online heel veel en we houden het in de gaten. Mochten we iets zien dat niet door de beugel kan, dan trekken we meteen aan de bel. Ik ben al niet zo handig met appgroepen, maar dat is allemaal onschuldig. Bij scholieren kan het er ook anders aan toe gaan.

4. De telefoon moet opgeladen zijn

Onze zoon moet zijn telefoon meenemen als hij naar buiten gaat. We willen hem kunnen bereiken als dat nodig is en andersom natuurlijk ook. Zijn huidige telefoon is momenteel snel leeg dus daarom kijken we nu goed naar de batterij duur en dan lijkt een Oppo telefoon kopen nog steeds een goede keuze. Zo is er namelijk een model met een batterijduur van twee dagen. Nu weet ik niet of hij dat volhoudt met alle filmpjes die hij kijkt, maar hij gaat in ieder geval langer mee dan nu.

5. Schermtijd?

Die hanteren we niet echt zolang hij ook lekker veel buiten speelt en dat is gelukkig nog wel het geval. Zijn telefoon mag ook niet mee naar school dus ook daar kan hij niet worden gepakt en in de avonden zit hij er dus ook niet op. De schermtijd valt mee, maar we hebben er geen echte afspraken meer over. Ergens hoort het ook wel bij deze tijd vinden we zolang het wel binnen de perken blijft. Wil je wel een schermtijd instellen en de telefoon geschikt maken voor je kind, klik dan hier voor meer informatie.

6. Apps mogen niet zomaar worden gedownload

Tot slot deze regel. Apps mogen niet zomaar worden gedownload. We willen weten wat hij download en wat die app doet. Worden er bijvoorbeeld betaalgegevens of andere privacygevoelige dingen gevraagd? Wij kunnen dat beter inschatten dan hij dus willen we weten wat hij ermee doet.

Vooralsnog gaat dit allemaal goed en levert het niet zo vaak discussies op. Hier zijn we heel duidelijk in en hij weet waar hij aan toe is.

Welke regels hanteren jullie met betrekking tot het gebruik van een mobiele telefoon? Klets mee in de comments hieronder of op de Social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *