Home + De kids zomervakantie en jij moet werken…

De kids zomervakantie en jij moet werken…

Vorige week vertelde ik al over mijn werkuren en het feit dat M toe was aan vakantie, maar hoe regelen we dat dan tijdens de zomervakantie? Ik hoor het van andere moeders ook, het is best lastige om opvang te regelen tijdens de vakantie.

Niemand heeft namelijk zes weken achter elkaar vakantie, hoe lekker dat misschien ook wel klinkt. En als je zelf niet op zomervakantie gaat kunnen zes weken heel lang zijn. Wij gaan zelf niet met vakantie, maar hebben wel vakantie. Wij hebben het wel goed geregeld, maar konden dit ook niet zonder hulp 😉

De eerste drie weken gaat zo tijdens mijn werktijden naar mijn ouders. Daarna heeft Patrick de laatste drie weken van de zomervakantie vrij. Ik heb de laatste twee weken van de zomervakantie vrij en de eerste week dat M naar school gaat heb ik ook nog  vrij. Op die manier heb ik ook nog twee weken vrij met Patrick en hoeven mijn ouders daarna vier weken niet op te passen.

En een ander voordeel is dat ik het schooljaar samen met M rustig kan beginnen en ik dus nog een paar dagen alleen thuis heb. Kan ik lekker in huis rommelen en alles voor het najaar voorbereiden. Zo is M in oktober jarig en dan kan ik mooi even bedenken wat we gaan doen met zijn feestje en nog meer van dat soort dingen voorbereiden, heerlijk!

Ik denk dat we het daarom wel goed hebben geregeld deze vakantie. Het is toch ieder jaar weer even puzzelen, want zowel Patrick als ik hebben collega’s met kinderen die natuurlijk ook gewoon vakantie hebben. Je houdt dan toch rekening met elkaar.

Hoe ik het zonder mijn ouders had kunnen regelen? Geen idee! Dan misschien toch een bso denk ik, want familie gaat ook met vakantie. Ik vraag mij dan ook echt af hoe jullie dat doen in de zomervakantie. Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 14 juli 2015 / 11:40

  Klinkt als een goede oplossing! Het lijkt me inderdaad best lastig om dat allemaal vorm te geven als je een baan hebt. Ik werk vanuit huis, en dan is dat wat makkelijker.

 2. 14 juli 2015 / 12:40

  Wat fijn dat je het hebt kunnen regelen. En uhm… ik ben iemand die wel 6 weken vakantie heeft… juf… Oke op een paar dagen na dat ik hier en daar al wat moet inrichten en klaarmaken…

 3. 14 juli 2015 / 16:43

  Dat is dan wel een voordeel van de WW ik ben gewoon thuis deze 6 weken

 4. 14 juli 2015 / 22:55

  Wij hebben een top gastouder die haar vakantie, als het lukt, op onze vakantie afstemt. Zo ook deze vakantie. Soms heeft zij wel eens een week of twee eerder of later vakantie. Dan lossen wij het ook op met oma’s.