Home + Onze gezinstradities!

Onze gezinstradities!

Dit is de tijd van de tradities en dat zette mij aan het denken. Wij hebben namelijk als gezin inmiddels aardig wat tradities. Tradities die we helemaal niet van huis uit hebben meegekregen, maar die er langzamerhand in zijn geslopen. Ze hebben niet allemaal iets met Kerst te maken, maar ik vond het wel leuk om ze in deze tijd eens met jullie te delen.

Ons zondagse ontbijt

Iedere zondag nemen we echt tijd voor ons ontbijt en dat is dan ook de enige dag in de week waarop we broodjes en croissantjes afbakken. Ook kookt Patrick dan wat eitjes. We hebben er verder vers geperste jus d’orange bij en eten dan meer dan normaal. Heerlijk die zondagochtenden!

’s Nachts door de sneeuw

Milan en ik hebben samen een traditie; als het heeft gesneeuwd lopen we er ’s morgens vroeg (het is dan zelfs nog nacht) samen door. We willen dan als eerste door de verse sneeuw lopen. Ik maak Milan wakker en vervolgens trekken we zijn skibroek aan over zijn pyjama. Daarna snel naar buiten! Het is dan nog stil, de sneeuw kraakt onder je schoenen en Milan en ik hebben de grootste lol. Ik hoop dat ook te kunnen doen met Floris. Dit zijn herinneringen die ze later altijd bij zullen blijven.

Op de verjaardagen van de jongens wat leuks doen

Op de verjaardagen van de jongens nemen we vrij en gaan we wat leuks doen. De eerste vier jaar gingen we met Milans verjaardag naar Dierenpark Amersfoort. Toen hij naar school ging was hij altijd in de herfstvakantie jarig en konden we ook wat leuks plannen. Afgelopen jaar was het eerste jaar dat de verjaardagen niet in de herfstvakantie vielen, maar toen zijn we voor hun verjaardagen een weekendje weg geweest. We realiseren ons heel goed dat we heel dankbaar mogen zijn dat we de verjaardagen van onze kinderen mogen vieren, want dat is niet voor alle ouders vanzelfsprekend. Dat is precies de reden waarom we het op deze manier doen.

Op kerstavond naar de kerk

Dit is een dingetje van mijn moeder, Milan en mij. Als Floris groter wordt moet hij van mij ook mee. Op kerstavond gaan we naar de kerk waar mijn vader naast ligt begraven. Na de dienst zetten we zijn graf in het licht voor Kerst. Ook regel ik altijd een gebedsintentie voor hem. Dat houdt in dat zijn naam wordt voorgelezen tijdens de dienst. Daarna gaan we naar huis. Pat heeft het dan gezellig gemaakt met wat lekkers op tafel en meestal doen we dan nog aan cadeautjes.

Mannenweekend

Dit is een geheel nieuwe traditie; Pat en Milan gaan samen een weekendje weg in het voorjaar. Tijdens zo’n weekend mag alles en doen ze alleen maar leuke dingen. Ze gaan naar de Mac, zwemmen, bowlen etc. Milan heeft het nu alweer over het nieuwe uitje.

Hebben jullie bepaalde tradities? Zo ja, welke? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *