Home + Oktober = Woonmaand | Dit zijn de nieuwste laminaat trends!

Oktober = Woonmaand | Dit zijn de nieuwste laminaat trends!

Oktober is de woonmaand en dat is niet zo gek. De zomer is net voorbij, de nieuwe collecties druppelen de winkels in en we zijn weer binnen waar we het graag gezellig maken. De dagen worden korter en we worden geïnspireerd door de nieuwste collecties. Ik schrijf graag over interieur omdat wij moeders daar best veel mee bezig zijn. Hoe maken we een leuke speelhoek voor de kinderen? Hoe zorgen we ervoor dat het speelgoed niet door het hele huis ligt en welke vloer is nu praktisch met kinderen? En ja, dan willen we ook nog dat die vloer nog een beetje hip is zodat we voor de komende jaren gebakken zitten.

Stoer en industrieel

Laminaat is praktisch en makkelijk schoon te houden. Verder is het relatief goedkoop, makkelijk te leggen en zo creëer je snel een totaal andere sfeer in je huis. De trend die we steeds vaker zien is stoer en industrieel. Veel staal gecombineerd met hout en leer. Dit is mijn favoriete trend. Ik hou van lockerkasten, mooie ronde tafels met een stalen frame en onze grote, houten eettafel. Maar welk laminaat past daarbij?

Omdat je combineert met natuurlijke materialen past een gewone houten vloer natuurlijk erg mooi.

Modern en kleurrijk

Een andere trend komend seizoen is modern en kleurrijk; denk aan draadstaal, verschillende kleuren met elkaar mixen en grafische prints. Voor mij een beetje te heftig, maar ik vind het wel heel leuk. Omdat dit best druk kan worden moet je kiezen voor een heel rustige en lichte laminaatvloer.

Zoals je op deze foto ziet, is de vloer lekker licht en rustig gehouden omdat het anders wel heel erg bont wordt en je geen rust meer vindt in je eigen huis. Deze laminaatvloeren passen daar perfect bij;

Luxe en rijk

Een andere trend komend seizoen is de luxe en rijke woontrend; donkere, diepe kleuren en veel velvet. Ik vind het fantastisch, maar bij ons zou het denk ik al snel te donker worden. Wel wil ik heel graag een donkergroene velvet bank.

Je zou denken dat je met deze stijl heel erg uit moet kijken voor welke laminaatvloer je kiest, maar dat valt heel erg mee. Ik heb foto’s gezien met lichte vloeren, betonlook vloeren, maar ook houten vloeren zoals op deze foto. Hout vind ik persoonlijk het mooist bij deze trend omdat dat mooi combineert bij zwart en de gouden accessoires die perfect hierbij passen.

Zo, dit waren de nieuwste woontrend met de bijbehorend laminaat trends. Naar welke trend gaat jouw voorkeur? En als je alles zou durven, waar zou je dan voor kiezen? Ik dan denk ik toch de onderste…

Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. 16 oktober 2018 / 10:23

    Leuk die trends op laminaat gebied! Ik wist niet dat daar nog zoveel opties in waren!