Home + Ik had een blogdip…

Ik had een blogdip…

‘Waar haal jij altijd de inspiratie vandaan?’. Een veelgestelde vraag van mensen om mij heen. Plezier in het bloggen heb ik altijd gehad en ik zal dan ook niet zonder kunnen, maar een aantal weken terug heb ik toch een flinke blogdip gehad. Ik wilde heel graag schrijven, maar had geen flauw idee waarover. Voor het eerst in al die jaren leek ik totaal geen inspiratie te hebben. En toch hebben jullie daar helemaal niets van gemerkt.

Niets leek leuk

Normaal haal ik overal inspiratie vandaan; van verhalen om mij heen, gesprekken met anderen, uit tijdschriften etc. Daarnaast zie ik ook veel nieuwe collecties waar ik over kan schrijven. Hier geef ik dan mijn eigen draai aan. Ik schrijf alleen over de onderwerpen die mij écht interesseren. Als ik er niets mee kan of het voelt niet goed, dan schrijf ik er ook niet over. Het is mijn blog dus zo simpel is dat. En er kwamen wel ideetjes naar boven, maar niets leek écht leuk. Het moest echt vanuit mijn tenen komen om er wat van te maken. Ik wilde meer, leuker en beter en dat brak mij uiteindelijk op. Of in ieder geval mijn inspiratie.

Iedere dag een artikel online plaatsen

Toch wilde ik perse iedere dag een artikel online hebben. Zo wilde ik mijzelf in het ritme houden en ik wilde jullie niet teleurstellen. Daarnaast werk ik jarenlang mega hard aan Mamablogger en als ik opeens zou even niets van mij zou laten horen, zou dat niet goed voelen. Het voelt dan alsof al het werk voor niets is geweest. Misschien voor sommigen onbegrijpelijk, maar ik denk dat de meeste bloggers wel weten waar ik het over heb. Je doet iets met zoveel passie en liefde en daar steek je al je ziel en zaligheid in. Dat doe je al jarenlang en dan voelt het gewoon niet oké om even een break te nemen. Zeker omdat het plezier er nog wel is.

Ik had al wat artikelen als concept klaarstaan en daar ben ik mee verder gegaan. Ook ben ik op een gegeven moment weer gewoon begonnen vanuit niets en stukje bij beetje kwam de inspiratie weer terug.

Vragen om input

Bij sommige bloggers zie ik weleens op Instagram dat zij vragen om input. Enerzijds heel mooi, maar zelf wil ik het niet hoeven vragen. Ik vind dan stiekem dat ik mijn doelgroep zo goed zou moeten kennen dat ik weet wat jullie graag willen lezen. Sterker nog, ik bén mijn eigen doelgroep en zie aan de statistieken welke artikelen het goed doen. Dat klinkt misschien onaardig en zo bedoel ik het zeker niet. En misschien is dit ook weer een perfect voorbeeld van de druk die ik mijzelf dan opleg.

Weer inspiratie genoeg!

Inmiddels is de dip gelukkig weer voorbij en heb ik weer volop inspiratie. Gelukkig maar! Ik doe mijn best om over zoveel mogelijk verschillende onderwerpen te schrijven en om minstens twee keer per week twee blogjes per dag te plaatsen. Weet dat jullie hier iedere dag terecht kunnen voor dat kleine beetje me-time en dat ik mijn ontzettende best doe om dat voor jullie te bewerkstelligen. En mocht je toch nog iets missen op Mamablogger of iets van mij willen weten, jullie weten me te vinden 😉

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 16 oktober 2018 / 13:32

    Herkenbaar hoor! Ik heb vaak heel veel inspiratie in mijn hoofd, maar vind het dan ‘lastig’ om dit uit mijn vingers te krijgen. In mijn hoofd is het dan een heel leuk artikel, maar eenmaal getypt ben ik niet tevreden (genoeg).

    Fijn dat jij je inspiratie weer terug hebt!