Home + Nu al oefenen voor de eindtoets van de basisschool?

Nu al oefenen voor de eindtoets van de basisschool?

Patrick en ik hadden het er afgelopen week nog over, wat gaat de tijd ontzettend snel en hij lijkt nog sneller te gaan nu Milan op school zit. Was hij aan het begin van dit jaar nog een echte kleuter, nu schrijft hij van alles en is hij de hele dag aan het spellen. Hij heeft er plezier in en daar zijn we heel erg blij om, maar van die kleuter is helemaal niets meer over. Hij wordt groot en dat is voor mij soms best nog moeilijk.

Als jij een kind hebt wat al verder is op de basisschool zul je dat vast wel herkennen. Misschien gaat jouw kind zelfs binnenkort al naar de middelbare school en is dit de laatste keer dat jij hapjes staat te maken voor het kerstdiner op de basisschool. Dat betekent in 2017 een flinke verandering, maar voor het zo ver is moet eerst de eindtoets worden gedaan.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar zoals ik al zei vliegt de tijd en werkt je kind na de kerstvakantie al toe naar deze toets. Spannend!

Bron: Shutterstock

Mijn eigen eindtoets

Hoewel het voor mij inmiddels 18 jaar (als we het toch hebben over hoe snel de tijd gaat) geleden is, weet ik het nog als de dag van gisteren. Ik stond er goed voor en wist dat ik minimaal HAVO advies zou krijgen, maar toch was het spannend en hebben we heel veel geoefend in de klas. Er waren namelijk ook kinderen die heel graag een bepaalde richting op wilden, maar daarvan was nog niet zeker wat het schooladvies zou zijn. Het is maar een momentopname, maar wel een heel belangrijke. Het heeft wel degelijk invloed, dat weet een 12 jarige ook en dat is gewoon heel erg spannend.

Vaardigheden oefenen voor de eindtoets

Het oefenen bestond bij ons uit het maken van vragen van de jaren ervoor. Zo raakten we vertrouwd met de vraagstelling en konden we oefenen met de tijd die we hadden. Anno 2016-2017 is oefenen veel leuker en gebeurt dat spelenderwijs. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van TopiaTrainer?

TopiaTrainer is er speciaal om kinderen uit groep 7 en groep 8 te laten oefenen met de lesstof. Kinderen kunnen zelf kiezen op welke lesstof zij willen oefenen. Misschien is rekenen op sommige gebieden nog lastig, dan kan je kind daarop oefenen.

Er zijn instructievideo’s, kinderen krijgen direct feedback op antwoorden en kunnen dit allemaal op hun eigen niveau doen. Ook worden de kinderen beloond met uitdagende games waar ze ongemerkt ook weer van leren.

Ouders kunnen de voortgang van hun kind inzien, sterker nog, daar is een app voor!

Via TopiaTrainer kan er met alle lesstof Taal en Rekenen voor groep 7 en 8 getraind worden. De trainer bestaat uit ruim 12.000 oefeningen en sommen waarmee ze de lesstof beter onder de knie krijgen en zichzelf naar een hoger niveau kunnen trainen. Daarnaast kunnen ze elk onderdeel afsluiten met diverse eindtoetsen, waarmee ze ook de eindtoetsvraagstelling trainen, zoals deze bij Cito, Route 8 en Iep wordt gegeven.

Het maakt voor TopiaTrainer dus niet uit of kinderen een Cito toets of een andere eindtoets maken.

Nu al oefenen?

Waarom niet? Als je kind er plezier in heeft kan het toch alleen maar zijn vruchten afwerpen? Dit hoeft natuurlijk niet iedere dag, maar iedere keer is mooi meegenomen.

Je kunt in ieder geval al beginnen met een proefaccount voor 8 dagen. Deze is geheel gratis en vrijblijvend en dan kunnen jullie altijd nog beslissen.

Zo kunnen jullie 2017 goed voorbereid beginnen en vast heel mooi afsluiten. Op naar weer een nieuwe fase!

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *