Home + Nieuwe blognaam| mamablogger!

Nieuwe blognaam| mamablogger!

Wat kunnen de dingen soms toch bizar snel gaan. Een week geleden had ik dit mij nog niet kunnen bedenken, maar vandaag kan ik jullie vol trots mijn nieuwe blognaam vertellen: mamablogger it is! Ik blogde natuurlijk al een langere tijd onder de naam mariscakenter.nl, maar dat dekte niet de lading van een mama blog. Je leest namelijk niet aan de naam af waarover ik blog. Daar moest dus verandering in komen.

En dus ging ik op zoek naar de perfecte blognaam die eigenlijk meer voor de hand lag dan ik van tevoren dacht.

Ik heb lang nagedacht over een naam en bedacht de meest ingewikkelde constructies en namen, maar dat wilde ik eigenlijk helemaal niet. Ik wilde graag een Nederlandse naam, dit is het minst foutgevoelig en ik blog tenslotte in het Nederlands. En ik wilde, zoals gezegd, een naam die meteen duidelijk maakt waarover ik blog. Ik ben een mama blogger, dus keek ik of de domeinnaam www.mamablogger.nl al bezet was. Ik ging er vanuit van wel, maar tot mijn grote verbazing was deze nog vrij!

Zo’n voor de hand liggende naam was dus nog vrij, maar niet lang meer 😉 Ik claimde de naam en blogde ondertussen nog vrolijk door. Niet lang daarna merkte ik dat de beveiliging van de blog niet optimaal was en ook de snelheid liet veel te wensen over. Via een WordPress Facebookgroep kwam ik in contact met Kees Lamper van Lamper Design. Hij heeft toen al een slag gemaakt in de beveiliging en de snelheid, maar hij adviseerde toen al een verhuizing naar een andere hosting partij.

Dit wilde ik wel, maar oh wat zag ik op tegen het gedoe van zo’n verhuizing! Zou ik niet van alles kwijtraken, zou het soepel gaan en hoe lang zou mijn blog uit de lucht zijn?

Afgelopen woensdag had ik het hier met Kees over en hij vertelde dat hij mij wel kon helpen bij de verhuizing. Ik hoefde daar zelf niet veel voor te doen wat ik erg fijn vind, want ik kan leuk bloggen en weet veel, maar dit gaat mij echt een paar bruggen te ver. Kees bood een scherpe offerte en ik ging akkoord.

Kees is vrijdag meteen aan de slag gegaan en wat ben ik er blij mee! De verhuizing naar mamablogger is erg soepel gegaan, de website bleef gewoon online, dus jullie hebben niets gemerkt, en voor ik het wist was het geregeld. Van Google Analytics (mijn statistieken tellen gewoon door!) tot het aanmelden van de sitemaps bij Google Webmaster tools en Bing, Kees regelde het en nam het mij uit handen.

Ik had dat zelf allemaal niet gekund en helemaal niet in dit korte tijdsbestek. Ik merk nu al een flink verschil in de snelheid en hoop het binnenkort natuurlijk ook te merken aan bezoekersaantallen 😉 De lay-out is overigens hetzelfde gebleven. Hier was ik al blij mee en ik houd van fris en licht dus dit wil ik nog niet veranderen.

Dus mocht je willen verhuizen van hosting en wil je dat niet zelf doen? Ik kan Kees Lamper van harte aanbevelen!

En dan ben ik natuurlijk heel benieuwd wat jij van de naam mamablogger vindt. Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 26 april 2015 / 10:40

  Heel veel succes Marisca! Je kunt beter bloggen dan jenom de techniek druk maken, doe waar je goed in bent is mijn motto!

  Groet,
  Kees Lamper

 2. 26 april 2015 / 11:32

  Wat goed zeg, dat deze naam nog vrij was, dat zou je niet verwachten inderdaad. Heel leuk! Veel succes met bloggen onder je nieuwe naam!

 3. 26 april 2015 / 13:15

  Ik vind het leuk:)!
  Have fun en geniet er van!