Home + Bloggen, dat is gewoon serious business!

Bloggen, dat is gewoon serious business!

Afgelopen week voerde ik mijn eigen oorlog, tegen aanvallen op deze blog. Misschien heb je het gisteren wel gemerkt, de blog was gewoon online en kon bezocht worden, maar er is een flink aantal uren gewerkt aan de beveiliging, het verwijderen van overbodige plug-ins en de snelheid optimaliseren.

En dit gaf gelijk inspiratie voor deze blog, want het lijkt allemaal makkelijk, zeker voor veel jonge meiden. Lekker bloggen, foto’s maken, je berichten delen op social media en dan komen de bezoekers vanzelf wel. Eenmaal aan het bloggen zien ze dat er veel concurrentie is en dat het gewoon keihard werken is om ervoor te zorgen dat bezoekers je blogs lezen en blijven lezen.

En dan heb ik het alleen nog over bloggen, want daarnaast ben je constant aan het optimaliseren. Niet alleen de lay-out, maar ook de minder leuke kant, het technische gedeelte. Ik merkte dat ik de laatste tijd veel bezoekers kreeg uit landen als Rusland die constant online waren. Niet omdat ze daar zo geïnteresseerd zijn in mijn blog, maar de sites waar vandaan zij mij bezochten, waren op zijn zachtst gezegd dubieus. Even Googelen en je bent erachter. Voor je bezoekersaantallen zijn deze bezoeken niet slecht, maar ze proberen wel in de admin panel te komen. Daarnaast beloont Google dit niet en kan dit dus gevolgen hebben voor je ranking.

Ik baalde daar zo van, iedere dag werk je keihard aan je blog, je content, de lay-out en de achterkant en dan zijn er dus organisaties die er alleen maar op uit zijn om toegang te krijgen tot je website.

bloggen, technisch, achterkant website, mama blogger, Marisca, kenter

Na weken Googelen hoe ik dit kon voorkomen en zelf gesleuteld te hebben bleek dus dat dit echt boven mijn pet ging. Toen ik ook nog een 403 error opmerkte en de website dus een tijdje offline was, was de maat vol. Ik ben goed in content, en kan echt wel wat, maar dit bleek wel heel complex. Nu was het tijd om echt actie te ondernemen en hulp in te schakelen. Deze heb ik uiteindelijk gevonden. En ik moet zeggen, Kees van Lamper Design verdient echt alle credits voor de tijd (uren) die hij in mijn website heeft gestoken, de updates die hij mij heeft gemaild en de tips die ik heb gekregen!

Dus ja, bloggen is echt serious business! En er zitten ook gewoon minder leuke kanten aan. Natuurlijk is het leuk als je naar evenementen mag, betaald wordt en spullen thuis krijgt gestuurd, maar het is net als iedere baan hard werken als je er wat uit wilt halen. En ondanks deze week en alle stress die ik ervan heb gehad (heb er zelfs over gedroomd!), ben ik blij dat ik toch hulp heb ingeschakeld en kan ik weer doen wat ik het allerleukste vind en dat is bloggen!

Update: Naar aanleiding van deze blogpost heeft Kees ook een post geschreven over wat hij met mijn website heeft gedaan en dat zijn ook heel bruikbare tips waar jij mee aan de slag kunt! Klik hier om zijn uitgebreide verslag te lezen.

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. 7 maart 2015 / 14:51

  Amen. Veel mensen beseffen zich niet dat dit soort dingen er ook bij horen. En voor heel veel stress zorgen.
  Gelukkig ben je weer up and running!

  • admin
   Auteur
   7 maart 2015 / 15:04

   Dank Joyce! Inderdaad, het wordt gezien als ‘we bloggen wat en je krijgt gratis spullen’, zeker door veel jonge meiden. En tuurlijk is bloggen super leuk, maar net als met iedere baan horen er gewoon dingen bij die je minder leuk vindt.

 2. 7 maart 2015 / 15:23

  Dit is een heel nuttig artikel voor beginnende bloggers. Bedankt daarvoor! Ik zie allerlei onderwerpen voorbij komen waar ik me nog niet in verdiept had maar zeker nog moet doen!

  • admin
   Auteur
   7 maart 2015 / 15:56

   Hoi Romy,

   Graag gedaan en bedankt voor je reactie! Heel veel succes!

 3. 7 maart 2015 / 15:47

  Door dit te lezen ben ik vandaag ook maar eens begonnen met aanpassingen. Goed dat je dit ook onder de aandacht brengt. Thanks

  • admin
   Auteur
   7 maart 2015 / 15:55

   Hoi Mendy,

   Dank voor je reactie! Het zijn niet altijd de leukste dingen, maar wel noodzakelijk inderdaad. Succes!

 4. 7 maart 2015 / 16:58

  Helemaal mee eens. Een blog is veel meer dan alleen een berichtje plaatsen er gaat veel, heel veel onderhoud in. Het neemt niet weg dat het een leuke, hele leuke baan is, maar dat je voor een goed blog ook een hele goede marketeer moet zijn met ook nog eens veel online kennis. Wat helaas nog vaak wordt onderschat en waar ik ook soms de kennis nog te minimaal voor is in de marketing en pr branche. Jammer, want het is zo leuk en kan zo veel bieden!

 5. 7 maart 2015 / 17:32

  ja van die russen heb ik ook soms last van. gelukkig niet zoveel, maar er moet wel eens naar gekeken worden. maar nu heb ik eerst een probleem met bloglovin (#$@%$#). bloggen gaat idd niet alleen over roosjes. het is kei hard werken en soms brengt t ook behoorlijke stress met zich mee. maar toch blijft het leuk om elke dag weer een artikel online te zetten. en dan leuke reacties van andere daarop te lezen.
  X diana

 6. 7 maart 2015 / 20:31

  Bedankt voor de opdracht Marisca! En we blijven monitoren om een NOG betere blog te krijgen.

  Voor mensen die ook problemen met hun website hebben, neem dan eens contact met mij op. Soms zijn een aantal eenvoudige bewerkingen al goed voor een halvering van de laadtijd.

  En niet alleen je lezers haken af bij een trage website. Ook Google rekent je keihard af op een trage website. Zomaar twee redenen om direct contact op te nemen lijkt mij.

  Groet,
  Kees Lamper van Lamper Design

 7. 8 maart 2015 / 02:04

  Die Russen weten mij heel af en toe te vinden. En ja, ook ik blijf inderdaad bezig met kijken naar mijn blog. Is het nog wat ik wil moet er nog wat ge-update worden. Tja… Dat hoort er nou eenmaal bij.