Home + Netflix Kijktip | Firefly Lane, de review

Netflix Kijktip | Firefly Lane, de review

Oh, ik heb weer een heerlijke Netflix kijktip voor jullie: Firefly Lane. Een heerlijke vrouwenserie over de twee vriendinnen Tully en Kate. Beiden in de 40, maar al bijna 30 jaar vriendinnen. In deze serie zien we hoe de vriendschap is ontstaan, hoe hun levens zijn verlopen en word je door een aantal plottwists zo nu en dan op het verkeerde been gezet. En dan het einde, jeetje, wat een einde! Dit is mijn review.

Wisselende periodes

We volgen de vriendinnen Tully en Kate in drie verschillende periodes van hun leven: hun kennismaking in de jaren ’70 (de periode waarin hun vriendschap ontstaat), hun leven als twintigers die net aan hun eerste baan zijn begonnen en we volgen hen in 2003. Toch lijkt het daar niet bij te blijven. We zien namelijk ook scenes van een begrafenis en het lijkt wel alsof die zich later afspeelt.

Ik kan mij voorstellen dat die wisselende periodes heel onsamenhangend klinken. Ik moest er de eerste aflevering ook even in komen. Toch werd ik al snel gegrepen door het verhaal en al snel merk je dat de gebeurtenissen in die periodes met elkaar verband houden. Ik vond het juist helemaal niet vervelend.

Het verhaal

Firefly Lane is gebaseerd op boek ‘Wie naar de sterren grijpt’ van Kristin Hannah. In dit verhaal volgen we eerst een jonge Tully. Zij wordt opgevoed door haar oma tot haar hippie moeder ‘Cloud’ haar op een dag zomaar ophaalt. Cloud besluit Tully vanaf nu zelf op te gaan voeden, maar of dat zo’n goed idee is… Cloud en Tully verhuizen naar Firefly Lane waar Tully al snel kennismaakt met haar buurmeisje Kate. Tully wordt gezien als hip en populair en Kate als de brave student. Toch ontstaat er een onvoorwaardelijke vriendschap tussen de twee meisjes die ten minste 30 jaar duurt. Gedurende deze vriendschap wordt Tully een bekende televisie presentatrice en Kate trouwt en krijgt een dochter. Hun levens zijn zo verschillend geworden, maar toch blijven ze elkaar steunen, wat er ook gebeurt. Kate en Tully verschillen zo van elkaar, maar ze vullen elkaar perfect aan.

Je denkt dat deze vriendschap niet kapot kan, maar is dat echt zo?

De rollen

Tully en Kate in de jaren ’70 worden gespeeld door twee jonge actrices die hun rollen echt heel goed neerzetten, althans, dat vind ik. Vanaf de jaren ’80 zien we Katherine Heigl als Tully en Sarah Chalke als Kate. Katherine Heigl ken je misschien ook wel als Samantha Wheeler in Suits en ook nu speelt ze, net als in Suits, een vrouw die hard overkomt, maar in feite heel zachtaardig is en alles doet voor degenen van wie ze houdt.

Gegrepen door het verhaal en plottwists

Ik werd gegrepen door het verhaal. Ik werd erin gezogen en wilde perse weten hoe het afliep. Je kreeg iedere keer een beetje van de toekomst voorgeschoteld waardoor je nieuwsgierigheid werd gewekt en je perse wilde weten hoe Tully en Kate daar terecht kwamen. Dit seizoen kende wat plottwists waaronder het einde. Die zag ik niet aankomen!

Kortom, een heerlijke serie om te kijken met 10 afleveringen die ieder ongeveer 45 minuten duren. Wedden dat je hem in een weekend ‘binged‘?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Debby
  10 februari 2021 / 10:38

  Toevallig gisteren gestart en inderdaad je wordt gegrepen! Ben benieuwd naar t eind dan! (Of ja liever niet dat moet k weer wachten op wat nieuws hahah)

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:15

   Haha, heb je het inmiddels al helemaal uitgekeken? Wat een einde hè?

   • Debby
    22 februari 2021 / 09:39

    Ik heb gisteren t eind gezien (ben n langzame kijker k wilde niet dat t voorbij was!) ik heb 1 groot vraagteken wat er gebeurd is ??

    Hopelijk snel seizoen 2!