Home + Lifestyle | 5x confronterende levensvragen

Lifestyle | 5x confronterende levensvragen

Een paar dagen geleden zag ik op het Instagram account van Psychologie Magazine een post met 5 confronterende levensvragen. Deze vond ik inderdaad confronterend en daarom besloot ik ze over te nemen en te beantwoorden op Mamablogger. Alhoewel, dat beantwoorden was nog niet zo gemakkelijk.

1. Kun je terugkijken op een bevredigend leven? Waar wringt het nog?

Als ik terugkijk of mijn leven tot nu toe (ik hoop immers nog een tijdje mee te gaan) dan kan ik niet volmondig ‘ja’ zeggen. Er zouden nu teveel losse eindjes zijn. Op privégebied ben ik een heel eind, maar ik wil onze jongens nog veel meer meegeven en volledig op zien groeien. Dat zou al meer rust geven. Ook wil ik op financieel gebied onze buffer uitbreiden en ons droomhuis kopen. Ook dat zou rust geven.

Verder doen we leuke dingen, maar we zouden nog meer van de wereld willen zien. Ook hoop ik voor mensen nog meer van betekenis te kunnen zijn.

Op werkgebied ben ik nog niet waar ik wil zijn, dat geldt ook voor Mamablogger.

2. Als het er echt op aan zou komen, wat zou je meteen doen, en wat zou je onmiddellijk laten?

Dit vind ik echt een heel lastige vraag om te beantwoorden. Ik zou denk ik vaker voor mijzelf kiezen, iets meer risico’s durven nemen en stoppen met te denken “wat als…” en “wat zullen anderen daarvan vinden?”. Eigenlijk is het zonde dat je dat soort dingen pas durft te doen als het er echt op aan zou komen.

3. Waar zou je spijt van hebben als je er morgen niet meer zou zijn? Kun je dat nog rechtzetten of iets doen waardoor je dit gevoel van spijt wegneemt?

Als ik er morgen niet meer zou zijn zou ik spijt hebben van al die dingen en mensen waar ik mij druk over heb gemaakt zonder dat ze het waard waren. Onaardige mensen die je tegenkomt, schoolpleinmoeders, situaties op het werk, noem maar op. Eigenlijk de sop de kool niet waard (kennen we die uitdrukking nog?) en zonde van de tijd. Ik kan dat niet meer rechtzetten, maar ik heb wel geleerd mij minder druk hierom te maken. Ik denk altijd het volgende: “als ik ’s avonds de voordeur achter mij dicht trek en ons huis binnen stap, dan moet het daar goed en gezellig zijn. We moeten het goed hebben met elkaar”. Dat is uiteindelijk het belangrijkst en op die manier kan ik andere situaties nog beter relativeren. Die andere mensen denken ’s avonds namelijk ook niet aan mij.

4. Wat is er echt belangrijk voor je en heb je daaraan genoeg tijd besteed en aandacht gegeven?

Mijn gezin en familie. En ja, daar geef ik heel veel aandacht aan ondanks dat ik veel werk. Zij zijn het belangrijkst en gaan altijd voor. Ik zal mijn familie nooit laten stikken, zo zit ik niet in elkaar. En bijna alles wat ik doe op werkgebied, doe ik voor mijn gezin. Ik wil dat zij het goed hebben en gelukkig zijn. Ik hoop alleen dat zij dat later ook zien. Op de tweede plaats staat zelfontwikkeling in de breedste zin van het woord. Daar besteed ik te weinig tijd aan omdat ik het zo druk heb met mijn gezin en werk. Hier zou ik meer tijd voor vrij moeten maken.

5. Wat geeft je leven kleur en wat zou het meer kleur kunnen geven?

Mijn gezin geeft mijn leven kleur. Wat het nog meer kleur zou geven is nog meer avonturen beleven met hen. Met hen op pad, weekendjes weg en vakanties. Samen met hen de wereld verder ontdekken, dat is mijn grootste wens. Dit jaar hebben we mooie vakanties gehad en die waren zo waardevol dat het smaakt naar meer. Wat is het leuk zoveel met elkaar op pad te zijn!

Vind jij dit net zulke moeilijke levensvragen als ik? Hoe zou jij deze levensvragen beantwoorden? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

HuishoudenHuishouden

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *