Home + Budget uitje | Indoor speelparadijs KidZcity in Utrecht!

Budget uitje | Indoor speelparadijs KidZcity in Utrecht!

Zo nu en dan ontdek je een nieuwe plek die je het liefst met zoveel mogelijk andere ouders wil delen omdat het zo leuk is. Gelukkig voor mij kan ik het hier delen in de hoop anderen blij te maken met deze tip. Dit keer een heel leuk budget uitje: KidZcity in Utrecht. Een indoor speelparadijs, maar juist heel anders dan de speelparadijzen waar we tot nu toe zijn geweest. In ieder geval wel overdekt waardoor dit uitje altijd kan. Dat is ook weleens fijn. Wat KidZcity zo anders maakt lees je hieronder:

Wat is KidZcity in Utrecht?

KidZcity is meer dan een indoor speelparadijs zoals je die vast wel kent. Het is meer een indoor attractiepark met allerlei leuke attracties voor kinderen tot en met 11 jaar. Je kunt de attracties opdelen in twee categorieën: voor de allerjongste kinderen en voor de oudere kinderen. Alle kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Van lasergamen tot botsauto’s en van klimmen en glijden tot rijden door de jungle in het treintje. Kortom, echte attracties waar de kinderen heel lang kunnen spelen voor een vaste entreeprijs.

Welke attracties zijn er?

Er is behoorlijk wat te doen voor de kinderen. Ik zei net al dat je het speelparadijs op kunt delen in twee delen: voor de jongsten en de oudsten. Hieronder een overzichtje van de attracties:

Voor de jongsten

 • Balloonride 1+
 • Kindertheater 1+
 • Paardencarrousel 1+
 • Pamperhoek 1+
 • Safaritrein 1+
 • ViZcity 1+

Voor de stoersten

 • Botsauto’s 4+
 • Familieglijbaan 3+
 • KidZcity Kasteel 4+
 • Klimdoolhof 4+
 • Lasergames 3+
 • Timekeeper 4+

 

Wat maakt KidZcity fijn voor ouders?

Wanneer je met je kinderen naar een indoor speelplek gaat is dat voor ouders nou niet altijd the place to be, maar het is wel een fijne plek om de kinderen even lekker uit te laten razen terwijl jij leest of werkt. Nu moet ik zeggen dat het gevoel bij KidZcity anders was. Het is heel ruim opgezet in twee grote ruimtes waardoor je minder drukte ervaart. Althans, voor ons voelde dat zo omdat KidZcity is opgedeeld in twee gedeeltes in plaats van één enorme hal. Dat maakte het voor ons een stuk relaxter, want we konden ook nog gezellig kletsen terwijl de kinderen speelden.

Verder is het fijn dat er voldoende zitplekken zijn tussen de attracties waardoor je je kinderen goed in de gaten kunt houden. Heb je kleinere kinderen die je beter in de gaten wilt houden, dan zijn er veel bankjes om bijvoorbeeld de klimtoestellen heen waar je op kunt zitten. Dan zit je er toch dichtbij en hoef je zelf niet steeds in de touwen te hangen ?.

Voor KidZcity betaal je een vaste entreeprijs, die deel ik hieronder bij de praktische informatie. Voor dit bedrag kun je er in principe een hele dag vertoeven. Je moet vooraf reserveren en kunt zelf aangeven hoe lang je er denkt te zijn. Door te reserveren weet KidZcity hoeveel bezoekers zij kunnen verwachten en wat de piektijden zijn, hierop wordt de personeelsbezetting aangepast zodat er voldoende personeel is om de service te bieden die zij voor ogen hebben. Ook kunnen ze het op deze manier voor iedereen gezellig houden wat betreft de drukte. Dat is heel erg fijn, want ik heb weleens in een speelparadijs gezeten dat stampvol zat en dat was eigenlijk zonde van het geld, want de kinderen konden er ook niet relaxt spelen.

Praktische informatie

Adres:
Vlampijpstraat 79
3534 AR Utrecht

Telefoonnummer:
+31 (0)30 242 00 42

Website: 
https://kidzcity.nl

Entree:

 • Kinderen t/m 2 jaar: gratis
 • Iedereen vanaf 3 jaar: €14,-

Parkeren:
Kan gratis voor de deur of direct in de buurt.

Openingstijden:
Bekijk de website voor alle informatie over reguliere openingstijden en openingstijden tijdens feestdagen, bijzondere dagen of de vakanties.

Je ziet het: een supertof uitje voor het hele gezin! Een leuke tip voor de komende weekenden, studiedagen en natuurlijk de vakanties die er weer aankomen. Alvast veel plezier!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra
  15 september 2022 / 07:52

  Wow 14 euro voor iedereen? Dus ook als ouder en heb je nog geen bakkie koffie bij… pfff

 2. Kelly
  16 september 2022 / 07:06

  Wat duur, 14 euro per persoon. Zelfs voor volwassenen. Dat slaat toch nergens op voor een indoor speeltuin.

  • Marisca
   Auteur
   18 september 2022 / 11:12

   Dank voor je reactie, al vind ik het wel meer dan andere bekende indoorspeeltuinen. Je kunt hier echt heel lang vertoeven en omdat er veel attracties zijn is er dus ook meer personeel nodig. Ik vind de prijs/kwaliteit wel in balans, al is dat natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

  • Ilse
   20 september 2022 / 10:59

   Ik ben hier zo vaak geweest toen mijn pubers nog klein waren en het was altijd een succes. Toen hoefde je overigens nog niet te reserveren. Ook fijn is dat je zelf eten en drinken mee mag nemen. Dat scheelt echt veel geld.