Home + Na 7 jaar twee kinderen | Mijn eerste jaar als moeder van twee kinderen

Na 7 jaar twee kinderen | Mijn eerste jaar als moeder van twee kinderen

Na precies 7 jaar werd ik weer moeder. 7 jaar lang was Milan enig kind en waren we alweer bijna vergeten hoe het was om een baby in huis te hebben. Aanstaande woensdag wordt Floris 1 en zit mijn eerste jaar als moeder van twee kinderen erop. Het was een prachtig jaar, maar er veranderde ook veel.

Mijn eerste jaar als moeder van twee kinderen

De eerste drie maanden

Ik schreef laatst al hoezeer ik van mijn verlof heb genoten. Het was geweldig! Ik genoot van iedere seconde en hoewel Floris in het begin wel veel huilde (reflux) wist ik ook dat het over ging. Onze nachten waren goed, we zaten al snel in een ritme en ik wist dat alles goed zou komen. Dat is het voordeel van een tweede kind, je hebt het immers allemaal al meegemaakt en hebt ook geleerd van je “fouten”. Die 12 weken na zijn geboorte lijken misschien lang, maar vliegen voorbij. Zeker als de feestdagen daar nog tussen zitten.

Maand 3 t/m 6

Voor ik het wist moest ik begin januari weer aan het werk. Gek genoeg was die eerste dag niet zo moeilijk, maar kreeg ik het later in die eerste week pas lastig. Maar ook nu waren alle clichés waar, want na een week ben je weer volledig gewend en weet je haast niet beter meer. Ik merkte wel dat ik het nu lastiger vond dat ik zoveel had gemist op het werk. Ik had echt de tijd nodig om weer volledig bij te komen wat betreft het werk. Terwijl ik de hele dag met een baby knuffelde ging het daar gewoon door natuurlijk. Nieuwe projecten, collega’s etc. Ik moest er echt even in komen.

Ik werkte toen nog 20 uur en gelukkig pasten opa en oma op Floris. Omdat ik bijna geen hele dagen werkte, haalde ik hem halverwege de dag weer op en haalden we samen Milan uit school. Die middagen waren heilig. Ik was namelijk afgedraaid en dan moest ik het huishouden nog doen, bloggen, de administratie etc.

En toen kwam de vraag of ik meer wilde werken…

Maand 7 t/m 9

Uiteindelijk ben ik 32 uur gaan werken en nam Pat twee dagen per week ouderschapsverlof op. Op het werk was het druk, maar de dagen werden opeens veel gestructureerder dan voorheen. Ik was nu gewoon de hele dag op het werk in plaats van dat ik werkte, heel Gouda door fietste op de bakfiets en nog 1001 dingen moest doen. Eigenlijk kwam alles altijd op mij neer. Van het huishouden tot werken, van de kinderen wegbrengen/ophalen tot bloggen, van de administratie tot traktaties maken etc. Patrick werkt natuurlijk ook, maar die was fulltime van huis nu konden we het veel beter verdelen.

Er kwam mooi weer aan en we hebben heel wat weekenden flink genoten met zijn viertjes. Ik heb het vaker gezegd, maar die weekenden zijn heilig.

We kregen weer structuur en gingen lekker op pad. We hadden pas later zomervakantie, maar daar waren we op een gegeven moment echt wel aan toe.

Maand 10 t/m 12

De zomervakantie brak voor ons aan; de eerste met zijn viertjes. Gek genoeg hoefden we daar helemaal niet aan te wennen. Ja, de auto zat wat voller gepakt, maar het ging als vanzelf. De vakantie was heerlijk! We hebben zo onwijs genoten van het prachtige weer en elkaar. We hoefden helemaal niets en voor het eerst sinds tijden was ik écht ontspannen. Ik zat weer boordevol inspiratie en had weer helemaal zin in alles dat komen ging.

Toch hebben we er ook veel bij stilgestaan dat de tijd zo hard is gegaan. Van 7 jaar als gezin van 3 naar alweer een jaar als gezin van 4. Een jaar geleden keken we nog uit naar zijn komst en nu is het alsof hij er altijd is geweest.

Van tevoren dacht ik dat ik nog wel moest wennen, omdat een ouder wordend kind ook wel lekker makkelijk is. Dit was echter niet het geval. Het is echt als vanzelf gegaan en dat hebben we te danken aan het feit dat Floris een hele makkelijke baby is en Milan een fantastische grote broer is.

Het waren 7 heerlijke jaren met zijn drietjes, maar er komen nog heel veel heerlijke jaren aan met zijn viertjes. Het eerste jaar belooft heel veel goeds voor de komende jaren 🙂 Dit was een jaar met alleen maar eerste keren met zijn viertjes en die waren stuk voor stuk een feestje. Laten we nog maar lekker door feesten dan haha.

Hoe was jouw eerste jaar als moeder van twee kinderen? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *