Home + Birthday Boys | Wat geven wij uit aan de verjaardagen van de jongens?

Birthday Boys | Wat geven wij uit aan de verjaardagen van de jongens?

Van de week vertelde ik dat we eigenlijk helemaal niet materialistisch zijn, maar wel graag geld uitgeven aan een beleving. Lekker eten, een dagje/weekendje weg, leuke dingen doen én een feestje vieren. Ik vond het altijd heerlijk om uit te pakken met de verjaardag van Milan en nu hebben we voor het eerst twee verjaardagen! Gefröbel met traktaties, bedenken welke taarten we laten maken, nadenken over de versieringen en uitnodigingen etc. Ik vind het allemaal even heerlijk! Ik vind dat iedere verjaardag gevierd moet worden, want we mogen blij zijn dát we het worden. Zelf doen we dat op een andere manier, maar voor de kinderen pakken we dus echt uit. Ik heb eens uitgerekend wat dat allemaal kostte dit jaar…

De kosten voor het kinderfeestje

Vorige week vertelde ik alles over Milans Spyctive kinderfeestje. Dit feestje was een groot succes. Naast het feestje en de speurtocht hebben we ook nog het één en ander aan merchandise gekocht en dan kopen de kosten voor zo’n feestje best op. Nu is het zo dat we het feestje voor een deel uit een samenwerking bestond. Dat betekent dat we een deel van de kosten voor het feestje niet hoefden te betalen. Alle merchandise hebben we wel zelf betaald dus daar hebben we dan wat meer aan uitgegeven dan dat we normaal zouden doen. Op de rekening heb ik het totaalbedrag gezet wanneer je alles zelf zou betalen, want dat is het realistische bedrag, maar we hebben zelf ongeveer de helft betaald.

De uitnodiging en de fotoshoot

Dit hebben we allemaal zelf gedaan. Ook de uitnodigingen hebben we gekregen, maar ik weet niet wat ze precies zouden hebben gekost als we deze zelf hadden betaald. De fotoshoot hebben we zelf thuis gedaan en dat kostte niets, behalve wat versieringen. Deze heb ik berekend. Op zich kun je dit zelf ook. Ik heb het ontwerp voor het kaartje gemaakt in Canva en deze op het kaartje laten drukken. Je had het zelf ook uit kunnen printen op bijvoorbeeld fotopapier.

Traktaties voor de klas en voor de juffen

Milan wilde een Minecraft traktatie, maar ik kon nergens iets leuks vinden. Uiteindelijk heb ik spulletjes besteld via AliExpress, waaronder zakjes. Die zakjes moeten echter nog wel gevuld worden. Ik heb iets gevonden op Pinterest en jullie zien volgende week het eindresultaat.

Voor de juffen heb ik leuke potjes gekocht bij Zeeman en deze gaan we vullen met kruidnootjes. Ook deze zien jullie volgende week. Ik denk dat dit wel een heel redelijk bedrag is voor een klas vol en 10 juffen. Dat scheelt weer…

Verjaardagscadeau Milan

Milan spaart voor een Nintendo Switch en wil graag geld of bonnen van de Intertoys. Hij is al een heel eind, want hij heeft al flink wat gespaard. We vermoeden daarom dat we niet veel meer hoeven bij te leggen. Milan wil al een hele tijd een Levi’s sweater. Deze hebben we voor hem gekocht zodat we hem op de dag zelf alvast wat moois kunnen geven. Kan hij daar lekker de klassen mee rond 😉

Verjaardagscadeau Floris

Voor Floris hebben we de VTech ijscowagen gekocht, deze hebben we al gegeven, want hij heeft het toch nog niet door. We kopen er daarom nog een kleinigheidje bij. We zijn dit weekend in de Efteling. Misschien kopen we daar wel wat.

Boodschappen

De boodschappen vallen reuze mee, rond de €45,- Ik denk dat we daar geen gekke dingen mee doen. Dit is voornamelijk drinken en wat te snacken. We maken dit jaar geen eten, maar vieren het van 12.00 tot 17.00 uur. Ik denk dat dat voor Floris lang zat is met al die indrukken…

Taarten

Tja, daar pak ik dan wel weer mee uit. Iedere jaar laten we de taarten maken bij Jammie Cakes en dit jaar voor het eerst ook voor Floris. Milan en Floris krijgen ieder een eigen taart, maar wel in dezelfde stijl; zwart/wit. Ze worden heel gaaf! Ik laat jullie ze volgende week zien!

Versieringen

Ook de versieringen zijn dit jaar in het zwart/wit en we willen een bord maken voor op het raam. Verder hebben we ballonnen, slingers en folieballonnen met hun leeftijden. Die zijn overigens goud.

En dan komen we op een totaalbedrag van €501,22. Dat is behoorlijk veel. Misschien wel teveel… Wat vinden jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 15 oktober 2018 / 07:26

    Ach wat is te veel. Voor ons is dat niet haalbaar dus doen we het niet. Als het voor jullie kan prima toch. Als de kinderen maar genieten denk ik altijd.

  2. 15 oktober 2018 / 07:36

    Ik denk dat als je het altijd allemaal zo optelt 500 nog best een redelijk bedrag is hoor. Er gaat toch altijd meer in zitten dan in eerste instantie gepland. Wel een goeie trouwens om het eens bij te houden. Dat ga ik ook eens doen, vooral omdat wij altijd alles zelf maken. Denk dat het dan ook nog wel eens duurder kan uitvallen