Home + Na 2,5 jaar stond ik weer in de sportschool!

Na 2,5 jaar stond ik weer in de sportschool!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit hoor. Afgelopen dinsdagavond stond ik voor het eerst sinds 2,5 jaar weer in de sportschool. Ik had het mij al zo’n tijd voorgenomen, maar de drempel werd steeds hoger. Totdat de moeder van een vriendje van Milan vertelde dat ze ook lid is geworden van die sportschool. Ik zei dat ik ook zo graag weer wilde en voor ik het wist hadden we een afspraak. Het moest er nu maar eens van komen!

2,5 jaar geleden was ik zwanger van Floris. De eerste maanden was ik hartstikke misselijk en was ik al blij dat ik nog een beetje kon fietsen. Sporten lukte echt niet. In de periode erna knapte ik op, maar kreeg ik last van mijn bekken en dus weer van blaasontstekingen. Toen hij eenmaal geboren was stond mijn hoofd helemaal niet naar sporten. Ik was veel te druk met mijn gezin en blog draaiende te houden.

Na mijn verlof ging ik weer werken en als snel daarna ging ik zelfs 32 uur per week werken. In combinatie met mijn gezin en blog vond ik het druk genoeg en was ik blij als ik ’s avonds op de bank neer kon ploffen. De tijd vloog dus voorbij, maar het heeft altijd aan mij geknaagd. Het was juist zo fijn om te gaan. Ik hoefde geen topprestatie te leveren, als ik maar lekker in beweging was. Gewoon even mijn hoofd leegmaken zou al lekker zijn. Maar ik ging niet en naarmate de tijd vorderde werd de drempel steeds hoger. Totdat ik het eigenlijk helemaal zat was.

Die drempel over

Afgelopen zaterdagavond zei ik tegen Patrick dat ik weer zo graag wilde gaan, maar niet zo goed wist wanneer. Ik voel me al gauw schuldig naar mijn gezin. Ik werk namelijk heel veel en laat ook al één keer in de drie weken mijn nagels doen. Het voelt dan alsof ik doe waar ik zelf zin in heb zonder aan mijn gezin te denken. Onzin natuurlijk, maar zo voelt het wel. Pat is overigens heel nuchter en zegt dat ik gewoon moet gaan. Ik vond het nog altijd lastig totdat ik zondag die moeder van Milans vriendje sprak. We maakten meteen een afspraak en zo stond ik dinsdagavond voor het eerst in 2,5 jaar in de sportschool!

Ik had snel nog even een nieuwe sportoutfit besteld en maakte in de kleedkamer deze onflatteuze foto 😉 Maar… ik ging wel en vond het echt weer leuk! Het was lekker om er weer even uit te zijn, te bewegen en mijn hoofd leeg te maken.

We hebben weer een nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week, maar als het aan mij ligt ga de komende dagen nog een keer alleen. Ook die drempel moet ik namelijk over, al is sporten met iemand anders wel gezelliger.

Ik ga puur voor de beweging en de ontspanning. Ik heb het echt even nodig om mijn hoofd leeg te maken nu het zo enorm druk is. Afvallen is een mooie bijkomstigheid.

Geven jullie mij ook weer even een schop onder mijn kont?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 15 augustus 2019 / 07:03

  Goed zeg!

  Ik voel me ook snel schuldig als ik “weg” ga. Ik wil eigenlijk gaan sporten op do of vrij ochtend. Kinderen op school en mijn vrije dagen. Dat zou toch moeten lukken…

  • 16 augustus 2019 / 05:18

   Dat is wel lekker, ik zie veel moeders op school dat ook doen. Nadeel is hier alleen dat ik dan Floris nog thuis heb en hem niet mee kan nemen. Moet daar nog even mijn weg in zien te vinden 😉

 2. 15 augustus 2019 / 11:48

  Zodra je het afvallen los laat en voelt dat het qua mind en ontspanning goed gaat voelen, is het makkelijker om vol te houden. Hier spreekt een ervaringsdeskundige, haha. Ik ga soms een weekje niet, maar veel vaker twee keer in de week wel. Leuk en helemaal fijn om een trainingsmaatje te hebben. Maken we er gelijk een gezellig uitje van 😉

  • 16 augustus 2019 / 05:17

   Hoi!

   Dat denk ik ook. Ik heb het ook echt nodig wat betreft mind en ontspanning anders wordt mijn hoofd te vol. Ik kan mij namelijk ook overal druk om maken 😉 Heb jij ook vaste dagen/tijden waarop je gaat? Leuk dat je een trainingsmaatje hebt!

 3. Wendy
  15 augustus 2019 / 13:47

  Als het lukt, kun je het beste op een vaste tijd gaan sporten. Dan lukt het beter om het volgende te houden.

  • 16 augustus 2019 / 05:15

   Goede tip inderdaad! Ik ben er nu over na aan het denken wat het beste past.

 4. Christine
  15 augustus 2019 / 20:50

  Toen je 11 april een artikel over afvallen plaatste met een sportschool-selfie dacht ik dat je op dat moment al aan sporten deed 😉 maar dat was een oude foto begrijp ik dus nu?
  Hier ga ik er na 3 jaar sportschool juist mee stoppen.. deze maand augustus is mijn laatste sportmaand… Het was een dure sportschool voor €60,- pmnd, inclusief kinderopvang, dat was altijd een goede stok achter de deur omdat je van te voren moest reserveren voor je kind.. maar ik ging steeds minder graag. En nu de vaste leidster weg ging, heb ik opgezegd. Ik ben een echte ochtendsporter, dus ik ga na onze vakantie in september beginnen met hardlopen als de rest nog op bed ligt! Weet je hoe mooi het centrum is om 6.00 uur? 😉 En dan volgend jaar misschien wel m’n eerste Singelloop..?!! Ach, heb nog tot mei om eerst maar eens te kijken of het hardlopen goed gaat..

  • 16 augustus 2019 / 05:14

   Haha ja, klopt. Dat was een oude foto die ik al eerder had gedeeld 😉 Ik wilde toen ook heel graag weer en hoopte denk ik ook dat die foto mij weer over de streep zou trekken, maar helaas duurde dat nog even. €60,- is inderdaad wel heel veel, maar kinderopvang is wel fijn. Ik sport ook het liefst in de ochtend. Ik zou zo om 7.00 uur bij de sportschool staan, maar helaas is Patrick de ochtenden al om 5.00 uur weg waardoor ik de ochtenden altijd alleen doe hier. In het weekend gaat mijn sportschool pas om 9.00 uur open. Dat vind ik echt heel jammer, maar het is niet anders dus zal daar iets anders op moeten vinden.

   Wat lekker om op 6.00 uur te kunnen lopen. Lijkt mij echt een heel fijn begin van de dag! En de Singelloop zou wel een mooie mijlpaal zijn zeg! Succes!

   • Christine
    16 augustus 2019 / 07:48

    Misschien is die sportschool waar ik zat dan wel iets voor jou.. altijd, ook in de weekenden, open om 7.00 uur, op de dagen met de kids kun je tussen 8.45 en 11.30 bij ze terecht voor opvang en gratis gebruik van sauna en nette douches.. zestig euro is een goeie smak geld, maar ik ging áltijd twee keer per week, dus 6 á 7 keer per maand (1 á 2 keer per maand kan ik niet vanwege m’n endometriose), dat betekend sport plus kinderopvang voor €10,- per keer, dat vond ik dan best schappelijk.. maar ik ging dan ook heel trouw, anders vond ik het een verschrikkelijk idee dat als ik een keer niét zou gaan de volgende keer eigenlijk €20,- kostte!! Haha, zo werkt het niet helemaal, maar een beetje jezelf bewust voor de mal houden kan soms heel niet verkeerd zijn… :$
    Als ik terug kijk op deze jaren sportschool of de tijd dat ik hardliep, heb ik meer baat gehad qua hoofd leegmaken bij het hardlopen.. ik hoop echt dat het weer gaat lukken! Dus die schop onder de kont kunnen we mooi elkaar geven 😉