Home + Tip & Review | Een refurbished iPhone als eerste telefoon voor je kind

Tip & Review | Een refurbished iPhone als eerste telefoon voor je kind

“Mam, weet je dat je vanaf 1 juli een boete krijgt als je op de fiets je telefoon in je handen hebt?” Milan kwam hier een tijdje terug mee thuis nadat ze het hierover hadden gehad op school tijdens “Nieuwsbegrip”. In de klas werd hier uitgebreid op in gegaan. Zo hebben de kinderen waarschuwingsposters gemaakt die door de hele school zijn opgehangen. De juf had ook gevraagd wie er in de klas allemaal al een telefoon hadden en er gingen toch wat vingers de lucht in. Milan was verontwaardigd, want waarom kreeg hij geen telefoon? Ik houd de boot nog een beetje af, want ik vind hem echt nog te jong, maar is dat wel zo? En als we dan toch besluiten een telefoon te kopen, koop ik echt geen nieuwe, dure iPhone. We hebben erover nagedacht en een refurbished iPhone zou ideaal zijn, maar is dat ook echt zo?

Wat is refurbished?

Refurbished is eigenlijk het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Je hebt vast weleens gehoord van een refurbished iPhone. Dit is eigenlijk een iPhone die eerder door iemand is gebruikt, maar nog prima een ronde mee kan. Zeker wanneer hij is gecontroleerd, gerenoveerd (indien nodig) en is schoongemaakt. Vaak wordt een telefoon hooguit twee jaar gebruikt en dan is het alweer tijd voor een nieuwe. De “oude” telefoon gaat dan weer weg, maar was eigenlijk nog in prima staat.   Dat is zonde dus waarom zou je hem geen nieuw leven in kunnen blazen? Dat is niet alleen duurzamer, maar ook een heel stuk goedkoper dan wanneer je het allernieuwste model in de winkel koopt.

Een refurbished iPhone, zijn ze echt goed?

Een refurbished iPhone kopen is voor veel mensen nog best een behoorlijk drempel. Zijn deze telefoons echt goed en krijg je er dan niet alsnog problemen mee? Wij hebben speciaal voor Milan, én voor jullie, de proef op de som genomen door een refurbished iPhone 6s Plus te testen.

We kregen de iPhone 6s Plus netjes binnen met de volgende accessoires:

  • originele adapter
  • originele lightning datakabel
  • Simkaart pin
  • screenprotector t.w.v. €14,95
  • transparante backcover

Heel erg compleet dus. Completer dan wanneer je hem in de winkel koopt. Bij mijn iPhone moest ik zelf een screenprotector en een backcover kopen. Ook dat scheelt toch weer geld. Daarnaast zijn die laatste twee geen overbodige luxe met en voor kinderen 😉

De iPhone zag er uit als nieuw en was meteen gebruiksklaar. We hoefden alleen maar telefoonnummers over te zetten, de apps opnieuw te downloaden en dat was het.

Hoe bevalt de refurbished iPhone

Eigenlijk heel goed en hij doet niet onder voor mijn iPhone die ik nieuw in de winkel kocht. We testen hem al ruim een maand heel uitgebreid en hij wordt dagelijks redelijk intensief gebruikt. Dat moet ook wel, anders kon ik hem niet goed reviewen voor jullie.

Hij is snel en de batterij is perfect. Dit zou dus een ideale eerste telefoon zijn voor je kind. Het is een heel stuk goedkoper, duurzamer en je kind leert met een telefoon omgaan. Dat laatste is namelijk ook heel belangrijk. Opeens heeft je kind iets kostbaars bij zich en de hele wereld binnen handbereik. Dat is voor jullie beiden even wennen, ook al wil je kind niets liever.

Wij zijn er erg blij mee en we hebben niets kunnen vinden waarom we een refurbished iPhone zouden afraden. Dat klinkt als een slecht reclamepraatje, maar dat is het echt niet. Hij doet het echt goed en ziet er uit als nieuw. Ook krijg je er een behoorlijke garantieperiode bij waardoor je eigenlijk altijd verzekerd bent van een goede telefoon.

Wij denken nu heel hard na over wanneer Milan dan toch een eigen telefoon mag. Wat vinden jullie een goede leeftijd? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Leonie
    16 augustus 2019 / 07:13

    Vanaf de middelbare school…. maar of dat gaat lukken met de technische tijd van nu… eerder ismhet niet noodzakelijk. Alleen leuk en makkelijk…. zou hem voor die tijd misschien wel geven maar alleen voort huis gebruik. Op school hebben ze hun vriendjes ten slotte in de buurt. En dan kunnen ze thuis wel,bereikbaar zijn.