Home + Een trampoline in de tuin? Hier moet je aan denken

Een trampoline in de tuin? Hier moet je aan denken

Je maakt ieder kind er zielsgelukkig mee: een trampoline in de tuin. Heel erg leuk voor de kids, maar het is natuurlijk wel een enorm gevaarte wanneer je een kleine tuin hebt. Misschien kun je dan toch beter voor een trampoline gaan die je in moet graven. Of zijn er nog meer opties? En waar moet je eigenlijk op letten als je een trampoline koopt? In dit artikel geef ik je een aantal tips.

Waar moet je aan denken wanneer je een trampoline in de tuin wilt?

Passen en meten

Oké, je wilt je kind verrassen met een trampoline in de tuin. Ga niet onbeslagen ten ijs en ga eerst eens goed passen en meten. Dat klinkt een beetje als een schot voor open doel, maar veel mensen schatten toch nog of het past in plaats van het goed uit te meten. Wij hebben bijvoorbeeld een heel grote tuin, maar hij is smal. Een grote ronde trampoline past wel, maar oogt enorm in die smalle tuin en dat maakt het onrustig en rommelig. Je kunt dan misschien beter kiezen voor een rechthoekige. Het is namelijk niet alleen de trampoline die je plaatst, maar er moet ook een veiligheidsnet omheen.

Bij een rechthoekige wordt je overigens ook niet constant naar het midden getrokken. Dat maakt deze ook populair bij ervaren trampoline springers. Kortom, er zijn veel opties. Neem deze allemaal door en houd de maten bij de hand.

Trampoline ingraven? Houd rekening met water in het gat!

Kies je voor een trampoline die je in moet graven? Houd er dan rekening mee dat er regenwater in het gat kan blijven staan. Als kinderen er daarna weer op gaan springen zijn ze in no time kletsnat. Misschien kun je een afvoerpompje in het gat plaatsen of de trampoline goed afdekken. Denk hier in ieder geval goed over na.

Let op de leeftijd

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen trampoline springen? Dit is een logische vraag. Je wilt immers wel dat je kind er veilig op kan springen. De leeftijd waarom kinderen kunnen beginnen met trampoline springen is ongeveer 4 jaar. Let op, dit is een richtlijn, maar kijk ook goed naar de ontwikkeling van je eigen kind. Durf je het nog niet aan? Wacht dan gerust nog even.

Milan, Floris en nichtje Maud op de trampoline van mijn neefje

Verleng de levensduur van de trampoline

Een trampoline is een duurdere aankoop dus wil je dat deze zo lang mogelijk meegaat. Spreek daarom met je kind(eren) af dat er niet gesprongen mag worden met schoenen aan. Ook huisdieren, speelgoed en andere zware en scherpe voorwerpen  zijn geen goed idee. Verder is het belangrijk de trampoline schoon te houden en deze te beschermen met een speciale hoes.

Let tot slot op de onderdelen. Gaat er onverhoopt eentje roesten, vervang deze dan. Dat is veiliger en het verhoogt de levensduur van de trampoline.

Houd rekening met de buren

Dit is voor mij een hele belangrijke, want ik vind dat je wel rekening dient te houden met de buren wanneer je een trampoline plaatst. Zeker wanneer de tuinen kleiner zijn en je slechts een paar meter bij elkaar vandaan zit. Ik ben van mening dat je als buren zijnde rekening houdt met elkaar. Tegelijkertijd vind ik dat kinderen lekker moeten kunnen spelen in de tuin, maar als ze zo hoog kunnen springen dat ze constant bij de buren in de tuin kijken… Tja, ik kan mij voorstellen dat je buren daar niet blij zijn. Als je gewoon een beetje rekening houdt met elkaar is het voor iedereen leuk wonen en kun je ook meer hebben van elkaar.

Zo, dit waren mijn tips. Heb jij nog aanvullende tips? Zet deze dan hieronder in de comments, zo kunnen we andere ouders helpen.

 

 

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *