Home + Musthave | 10 x dit kun je doen met De Stadsfles!

Musthave | 10 x dit kun je doen met De Stadsfles!

Zegt de naam ‘De Stadsfles’ je iets? Vast niet, want hij is nog behoorlijk nieuw en ligt sinds afgelopen week in de winkels hier in Gouda. Nu kan ik mij voorstellen dat je denkt ‘leuk, een fles uit Gouda, wat heb ik daaraan en waarom zou dat leuk zijn voor mij? Ik woon helemaal niet in Gouda.’ Snap ik helemaal, maar ik denk dat je na het lezen van deze post net zo enthousiast bent als ik. En dan maakt het helemaal niet uit dat je niet in Gouda woont.

Wat is De Stadsfles?

De stadsfles is gemaakt van gerecycled glas en wordt mede gemaakt door mensen die een lange afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is de fles natuurlijk duurzaam, want hij is her te gebruiken. Kortom, met De Stadsfles hopen de bedenkers een steentje bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat juich ik alleen maar toe!

Verder ziet de fles er ontzettend gaaf en strak uit en dat maakt het ook een heel tof item voor in je interieur.

Welke steden volgen er binnenkort?

Er is begonnen met Gouda, maar Utrecht en Rotterdam volgen binnenkort. En wie weet hoe snel het daarna gaat!

Steden zijn hip!

We zien de laatste tijd een trend met verschillende steden. Zo zijn de posters met plattegronden van steden heel populair. Ook zien we bijzondere gebouwen van steden veel terug op kaartjes en posters. Denk maar aan het geboortekaartje van Floris (klik). Deze is gemaakt door Mevrouw Emmer en die heeft het megadruk. Niet alleen met het maken van geboortekaartjes, maar ook met het maken van posters en ansichtkaarten. Wat ik zo leuk vind aan De Stadsfles is dat hij anders is. Je kunt hem niet ophangen, maar je kunt er zoveel meer mee. Hij is origineel en hij valt op. Toen ik vorige week zaterdag door de stad liep, zag ik hem meteen en bedacht ik mij meteen wat je hier allemaal mee kunt doen 😉

10x dit kun je doen met de Stadsfles

#1 | In je interieur

Hij is natuurlijk heel leuk in je interieur. Ik heb er bloemen in gezet en hem vervolgens op de grote eettafel gezet. Je ziet tegenwoordig ook veel oude, houten (bier)kratjes en het is ook heel gaaf om die te kopen en er dan een aantal van deze flessen in te zetten. Zet her en der een bloem in deze fles en je hebt een echte eye-catcher!

#2 | Flessenpost voor de liefste moeder!

Het is bijna Moederdag! Woon je in Gouda of heb je een band met Gouda, dan spreekt de fles voor zich. Stop er een lieve brief in, steek er nog een bloem in (zonder water!) en je hebt het perfecte moederdagcadeau. Mochten jullie nog nooit in Gouda zijn geweest, stop er dan een briefje in en geef je moeder een dagje samen weg naar Gouda.

#3 | Voor de juf!

Daar komt ‘ie weer, maar ik ben heel erg van de originele juffenbedankjes. Doe er kleine M&M’s in en bedank voor een kleurrijk schooljaar. Stop er een tijdschriftenbon in, hang er een lief kaartje aan en je hebt een super cadeau. Mochten jullie niet uit Gouda komen, geef de juf dan een zelfgemaakt boekje met tips voor in de vakantie. En je raadt het al, Gouda staat daar ook in! Met een gave markt, een Legowinkel en Jurassic golf is er genoeg te doen hier, zeker als de juf ook kinderen heeft.

#4 | Picknicken!

De zomer staat voor de deur. Heerlijke, lange avonden aan een klein strandje of in het park picknicken. Vul de flessen met water, een sapje of iets anders en je hebt de perfecte fles voor een picknick!

#5 | Voor je medewerkers

Het duurt nog even, maar veel werkgevers zijn nu al druk met het uitzoeken van het kerstpakket. Deze flessen zijn perfect hiervoor in combinatie met lekkere producten. Misschien wel met Goudse kaas en stroopwafels? Ik zou er blij mee zijn hoor 🙂

#6 | Als relatiegeschenk

Doe je zaken in Gouda of heb je hier een winkel of makelaarskantoor? Dan is De Stadsfles het ultieme relatiegeschenk! Zeker wanneer iemand een huis heeft gekocht in Gouda en jij de makelaar bent. Zo zijn er meer verschillende varianten te bedenken. Zo laat je als ondernemer ook zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen steunt.

#7 | Als voorraadfles!

Je kunt De Stadsfles gebruiken als voorraadfles voor kruiden, koffiebonen en andere kleine dingen. Niet alleen handig, maar het staat ook nog eens heel erg leuk in de keuken!

#8 | Tijdens een verjaardag of ander feestje

Vul de flessen met water of iets anders en zet ze op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen drinken in kan schenken. Staat leuk en jij hoeft niet heen en weer te lopen om bij te schenken. Verder kun je er zelfs pinda’s of borrelnootjes in doen. Geen gegraai meer in een bakje, maar je gasten gieten de nootjes zo in hun handen. Veel hygiënischer ook!

#9 | In de tuin

Hoe leuk is het om De Stadsfles op je tuintafel te zetten? Zeker onder een overkapping. Je kunt je tafel helemaal stylen met deze flessen en bloemen, maar je kunt ze ook gebruiken om er drinken in te doen tijdens een barbecue. De tuin wordt steeds vaker bij het huis betrokken dus passen ze hier perfect bij!

#10 |Voor die vriend(in) die je zo lang niet hebt gezien

We hebben allemaal wel een vriendin die we al veel te lang niet hebben gezien. Hoog tijd om bij te praten dus! Vul hem met borrelnootjes en hang er een kaartje aan. Hoog tijd voor een hapje en een drankje om eens lekker lang bij te kletsen. Heb je meteen een leuk cadeau én een leuke dag/avond!

Wat vind je van De Stadsfles? Kijk voor meer informatie en voor de verkooppunten op de website van De Stadsfles.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  28 april 2018 / 13:11

  Leuk zeg! De fles zelf, je suggesties wat je ermee kan doen en de gedachte erachter!
  Zag dat je hem bij de Kaldi op de markt kan kopen. Lijkt me een leuk verjaardagscadeautje voor m’n vriendin!!

  • 30 april 2018 / 09:47

   Dankjewel! Hij is leuk hè? Je kunt hem daar inderdaad ook kopen en ook bij Kersvers. Veel plezier met geven!