Home + Sterrenbeelden en maaanstanden in combinatie met de karakters van de jongens

Sterrenbeelden en maaanstanden in combinatie met de karakters van de jongens

Milan en Floris hebben behoorlijk wat overeenkomsten buiten dat ze dezelfde ouders hebben haha. Zo zijn ze een dag na elkaar jarig (ik heb eerder over hun bijzondere geboortedata geschreven (klik)), hebben ze allebei een mooie en bijzondere geboortedatum en ze hebben hetzelfde sterrenbeeld. Ik ging er daarom ook vanuit dat ze wat betreft karakter wel op elkaar zouden lijken. Net als de maanstanden tijdens hun geboorte. Maar is dat ook zo?

Weegschaal als sterrenbeeld

Beide jongens zijn weegschaal en aangezien ik altijd wel geïnteresseerd ben geweest in sterrenbeelden was ik ook benieuwd naar de eigenschappen die horen bij de weegschaal. Ik heb gezocht naar eigenschappen bij een baby en een wat ouder kind.

Dit zijn de eigenschappen die passen bij een baby weegschaal;

 • Vriendelijk > veel lachen
 • Charmant
 • Aantrekkelijk
 • Ontwapenend
 • Houdt niet van harde geluiden

Passen deze eigenschappen bij Floris?

Ja! Het was alsof ze Floris naast zich hadden en zijn eigenschappen gewoon één op één over hadden genomen. Floris lacht namelijk heel erg veel en heeft een hele vriendelijke uitstraling. Als we op het schoolplein staan lacht hij naar iedereen en ik hoor dan ook vaak dat hij zo vrolijk is. Met zijn ondeugende oogjes en die prachtige schaterlach is hij ook heel charmant en windt hij iedereen om die kleine vingertjes.

Wat ik ook heel typisch vond om te lezen was dat hij niet houdt van harde geluiden. Toevallig hadden we dat vanmorgen (op de dag dat ik dit schrijf) ook weer. Hij schrikt ervan en gaat dan echt huilen, zo sneu!

En ja, natuurlijk vind ik hem de allerleukste en knapste baby van de wereld! Maar het is fijn om dat bevestigd te krijgen 😉

Dit zijn de eigenschappen die passen een kind weegschaal;

 • Betrokken willen worden bij het gezin en beslissingen die worden genomen
 • Heel erg sociaal
 • Wil aardig worden gevonden
 • Een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel
 • IJdel, houdt van mooie kleding
 • Vindt het vreselijk om zich buitengesloten te voelen
 • Is heel creatief > muziek, dans, tekenen en knutselen

Passen deze eigenschappen bij Milan?

Toen ik dit las werd het een beetje eng. Bij Floris voelde het nog als toeval, maar bij Milan klopt het ook precies. Hij is gevoelig en heel sociaal. Als iemand in zijn klas valt, haalt hij een glas water voor diegene bijvoorbeeld. Hij houdt niet van onrecht en is heel eerlijk. En ja, hij is heel erg ijdel 😉 en gek op kleding. Verder is hij altijd aan het tekenen en knutselen en zit hij op musicalles. Bizar toch deze overeenkomst?

De maanstanden zullen dan ook wel overeenkomen toch?

Omdat deze gelijkenissen zo treffend zijn, dacht ik dat de manen tijdens hun geboortes ook wel op elkaar zouden lijken. Ze zijn immers in dezelfde periode van de maand oktober geboren. Van Postertime (klik) mocht ik twee posters uitzoeken en ik koos dan ook voor twee maanstandposters (klik). Ik was heel benieuwd of de maanstanden op elkaar zouden lijken en dacht eerlijk gezegd van wel. Ik kon er niet meer naast zitten dan dat… Kijk maar…

De manen lijken in de verste verte niet op elkaar! Waar die van Milan heel licht is, is die van Floris juist heel donker. Ik ben nog aan het uitzoeken wat de maanstanden precies zeggen over iemand karakter in combinatie met het sterrenbeeld weegschaal, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Als iemand nog een tip heeft waar ik dat kan vinden hoor ik het graag. Of misschien ben/ken je wel iemand die dat kan uitrekenen of vertellen. Ook dan hoor ik het graag!

De posters zelf

Wij kozen voor posters met een blauwe achtergrond en kregen deze heel snel via de mail gestuurd. Zo konden we eerst even kijken of de namen en data echt klopten voordat ze gedrukt werden. Na akkoord kregen we ze heel snel thuis gestuurd op mooi, dik papier. Ik heb er twee zwarte lijsten omheen gekocht en we hebben ze in de keuken onder de lichtkoepel gehangen.

Een heel mooi cadeau voor Moederdag, een geboorte en zelfs voor een bruiloft, want ook van de trouwdatum kun je een maanstandposter laten maken. Dit is toch super bijzonder?! Neem vooral even een kijkje op Postertime als je zelf ook zo’n mooie poster wil.

Wij zijn ontzettend blij met de posters en hopen dat de jongens het later mooi vinden om deze te hebben. Ik ben benieuwd of ze later qua karakter nog zoveel op elkaar lijken (wij zien nu heel veel overeenkomsten) of dat ze straks net zo verschillend zullen zijn als de maanstanden tijdens hun geboorte.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *