Home + Het geboortekaartje van Floris!

Het geboortekaartje van Floris!

Een van de leukste dingen om te doen tijdens de zwangerschap vond ik het uitkiezen van het geboortekaartje. En ik vond het meteen ook één van de lastigste dingen, want er is zo ontzettend veel aanbod! We vonden heel veel leuk, maar hét geboortekaartje zat er nog niet bij. We misten het ‘wow effect’.

Via via kwam ik op een gegeven moment terecht op de website van Mevrouw Emmer. Ik had er nog nooit van gehoord en nam er een kijkje. Hier zag ik geboortekaartjes met de skyline/bijzondere gebouwen van jouw eigen stad. Het ontwerp kan op maat worden gemaakt in het formaat dat je wilt. Over het formaat dacht ik nog niet eens na, ik was alleen maar enthousiast. Wij wonen in Gouda en ons stadhuis is wereldberoemd. We wonen er vlakbij en zijn er ook getrouwd. Net als mijn ouders en opa en oma. Heel bijzonder dus en hoe gaaf zou het zijn als we die op het kaartje zouden zetten? Ik mailde Marieke van Mevrouw Emmer en vroeg of ze ook een ontwerp voor ons kon maken. We mailden wat heen en weer en voor ik het wist had ik de eerste ontwerpen al binnen!

Keuzes maken

Voor we bij de website van Mevrouw Emmer uit kwamen wisten we eigenlijk niet zo goed wat we wilden. We wisten overigens wel heel goed wat we niet wilden. Ik wilde geen kaartje met een foto en ik wilde er ook niet één die vanuit Milan was geschreven. Ook had ik totaal geen inspiratie voor een gedichtje. Lekker veel input dus haha.

Langwerpig kaartje

Voor Milan hadden we een vierkant kaartje en dit keer wilden we eens wat anders. We vonden de langwerpige kaartjes wel heel stoer met een voor- en achterkant. De voorkant zou de blikvanger worden en op de achterkant kwam alle praktische informatie te staan. Zo kunnen we hem ook nog mooi inlijsten.

De kleuren

Op de website van Mevrouw Emmer zagen we veel mint en als je mij een beetje kent weet je dat dat mijn kleur is. Ik heb haar daarom de vrije hand gegeven en zij bedacht de combi met lichtblauw, donkerblauw en een klein beetje okergeel. Het geel maakte het heel fris en daarom hebben we ook gekozen voor okergele enveloppen.

Geen gedichtje wel een tekst

Ik zei al dat we geen inspiratie hadden wat betreft een gedichtje en eigenlijk wilden we dat ook helemaal niet. Uiteindelijk kwam Patrick met het idee voor de zin ‘Tot aan de maan en terug’. Dit zeggen we altijd tegen Milan als we hem vertellen hoeveel we van hem houden. Daar komt nog een tekstje achteraan, maar ’tot aan de maan en terug’ kennen veel mensen wel. Verder zie je op het kaartje ballonnen die de lucht in gaan richting de maan. Toepasselijk toch?

De kerkklok

Achter het stadhuis zie je de St. Janskerk van Gouda. Een prachtige kerk die bekend staat om de glas in lood ramen. Als je kijkt naar de klok van de St. Jan, zie je daar de geboortetijd van Floris in staan: 04.20 uur. En heb je gezien welk figuurtje er bovenaan de kerktoren staat? Een klein eendje!

Ik denk dat het wel duidelijk is dat we onwijs blij zijn met het kaartje ;-). We kregen ze overigens supersnel geleverd en daardoor konden ze twee dagen na de geboorte van Floris al met de post mee! Supersnelle service dus van begin tot het einde.

Wat vinden jullie van ons geboortekaartje? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 21 november 2017 / 23:01

    Heel erg leuk, stoer en lekker fris kaartje. Mooie details er ook in en de kleuren vind ik ook erg goed bij elkaar passen. Wij hebben ook een persoonlijk kaartje voor ons dochtertje ontworpen. Mijn vriend heeft hem ontworpen/getekend, ik heb de tekst bedacht (die ook nog eens de titel van een liedje van Rowwen Hèze is, waar vooral mijn vriend groot fan van is), en mijn schoonzusje heeft de kaartjes gemaakt met behulp van een plotter. Erg leuk om zo een persoonlijk kaartje te maken en ik ben er nog steeds erg blij mee!

    • 28 november 2017 / 21:19

      Dankjewel en wat leuk dat jullie er een familieproject van hebben gemaakt. Dat is uiteindelijk toch het meest persoonlijk en misschien ook wel het leukste.