Home + Moodboard | Dit wordt de stijl van onze nieuwe slaapkamer!

Moodboard | Dit wordt de stijl van onze nieuwe slaapkamer!

Op de groene muur in de woonkamer na, is alles bij ons in huis behoorlijk licht. Zo lijkt het groter, maar we worden er ook blij van. Toch gaan we het met de slaapkamer totaal anders aanpakken. Die wordt namelijk behoorlijk donker. Ik laat jullie vandaag voor het eerst het moodboard zien! Hij past bij de rest van het interieur, maar het wordt toch anders…

Dit wordt de stijl van onze nieuwe slaapkamer…

Ik heb een soort moodboard gemaakt waarin je kunt zien wat de stijl wordt…

Ons huis heeft een puntdak en onze slaapkamer loopt dan ook in punt. We hebben twee behoorlijk grote ramen, dus deze heftige kleuren kunnen wel. De muren die samen in een punt lopen krijgen een donkere kleur blauw. Deze vinden we erg mooi, maar het kan zijn dat de kleur nog wat dieper wordt. Hier twijfelen we nog een beetje over.

De muur met de ramen is nu wit en die witten we opnieuw zodat het weer lekker fris is. De andere muur willen we, net als de muur in ons halletje destijds, glad strijken zodat we deze kunnen behangen. Deze muur zit recht tegenover de ramen en willen we behangen met het bloemenbehang op het moodboard. Deze muur is niet zo heel erg groot en er zit nog een deur in dus het zal meevallen met de heftigheid. In dit behang komt ook de kleur blauw weer terug.

Dan het ‘Meisje met de Parel’. Ik ben gek op het ‘Melkmeisje’ en het ‘Meisje met de parel’! Ik vind het gewoon twee prachtige schilderijen en je ziet ze steeds vaker terug komen in het interieur. Ik heb er zelfs nog een DIY mee gemaakt met bloempotjes! Ik had een idee met het één van deze portretten en Pat heeft het uitgevoerd; ons bed staat tegen één van de schuine muren die we blauw gaan verven en ik wilde daar een ronde uitvoering van het ‘Meisje met de Parel’ op hebben. Pat heeft een heel grote, gave sticker kunnen maken op zijn werk die we op die muur kunnen plakken!

Ook hier komt de kleur blauw weer in terug en ik denk dat het zo mooi zal staan!

Gordijnen en nieuwe kozijnen

Tot slot de kozijnen en gordijnen. De kozijnen wil ik, net als beneden, zwart hebben. We willen overigens nieuwe kozijnen omdat één van de ramen (dubbel glas) lek is. Dat is dus ook noodzakelijk. Wat betreft gordijnen twijfelen we tussen rolgordijnen en plisségordijnen. We hebben nu mooie plisségordijnen en die bevallen ons heel goed. Die we nu hebben zijn echter blauw, maar zouden we graag in het zwart willen. Rolgordijnen zijn lekker glad en daarmee werk je het geheel wel strak af, zeker als de kozijnen straks ook zwart zijn. Plisségordijnen daarentegen hebben een chiquere uitstraling en kunnen ook vanaf de onderkant dicht. Heerlijk tijdens een zondagochtend waarbij je al wel de zon wilt zien, maar niet wilt dat de overkant van de straat je slaapkamer in kijkt. Dit is het enige waar we dus nog niet over uit zijn. Waar zouden jullie voor kiezen?

Wat vinden jullie van onze plannen en de kleuren? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties