Home + Diary | Een lekker zonnig en relaxt weekje!

Diary | Een lekker zonnig en relaxt weekje!

Tjonge, weer is er een week voorbij. Afgelopen week was het druk op het werk, kwam de kapper, haalde mijn neefje Stijn (waar Floris naar vernoemd is) zijn rijbewijs, had ik een gesprek op de school van Milan en gebeurde er weer van alles en nog wat. Kijk je mee naar weer een gezellige en volle diary?

Maandag

Na een druk weekend met heel weinig slaap (lees: een lekker feestje bij Snollebollekes in het GelreDome) is dit het resultaat. Ik heb van alles geprobeerd om wat van dit gezicht te maken, maar even serieus, die wallen zijn bijna kraters. Ik heb zelfs een Marokkaanse vegan olie op mijn gezicht gesmeerd, en oogcrème, maar het mocht niet baten…

Na de ochtendspits breng ik Floris bij opa en oma en Milan naar school. Hoogstaande lectuur hoor dit 😉 Ik moet overigens bekennen dat ik best tegen wat dingen aan loop sinds Milan op de basisschool zit en ik vind sommige dingen echt lastig. Ik twijfel nog een beetje of ik er een blog over zal schrijven in verband met herkenbaarheid. Maar goed, daarna stap ik op de fiets en rijd ik in het zonnetje naar het werk. Heerlijk dit weer!

Eenmaal thuis zitten de jongens naar filmpjes te kijken van Snollebollekes en Floris staat weer te feesten op de bank. Als hij 16 is dan kunnen we misschien nog wel wat verwachten haha.

Na het eten rijd ik even naar het huis van mijn zus en haar gezin, want neefje Stijn heeft zijn rijbewijs gehaald! Ik heb snel wat verkeersbordjes gekocht en stop dat samen met geld in een zakje. Dit zijn altijd mooie berichten en nee, het was geen 1 april grap.

Dinsdag

Goedemorgen! Ik maak de bedden op, leg Milans kleren klaar en maak daarna Floris wakker die nog steeds lekker ligt te slapen. Hij moet er alleen toch echt uit.

Ik werk de hele dag en maak geen foto’s. Als ik naar huis wil is de lucht al pikzwart en twee tellen later begin het keihard te regenen en te onweren. Dat hadden we niet afgesproken 😉

Na het eten doen we de pyjama’s van de jongens aan en bouwen die twee nog even een feestje. Floris heeft de Snollebollekes muts opgezet en gaat compleet los op die muziek. Hij heeft goede moves hoor!

Niet veel later komt de Albert de boodschappen brengen, maar er ontbreken een hoop boodschappen waar we wel voor hebben betaald. De afhandeling van deze klacht is ook niet om over naar huis te schrijven. Beetje jammer.

Daarna komt de kapster om Milan en mij te knippen. Floris heeft ze gisteren al bij mijn moeder geknipt dus die kan lekker naar bed. Als de kapster weg is en Milan ook op bed ligt kijken wij een paar van de nieuwe afleveringen van Kees & Co. Prima avond zo!

Woensdag

Het is nog lekker weer dus nemen Floris en ik het ervan als Milan op school zit. We wandelen door één van de mooiste stukjes van Gouda en doen wat boodschappen in de stad.

Zoals deze… Zou het helpen? Ik ben er wel aan toe dus hoop het haha! Verder haal ik spullen voor een pan verse soep en haal ik voor Milan croissantjes bij de bakker.

Als Floris op bed ligt klopt vriendinnetje Chantal op het raam, ze heeft dit shirtje nog voor Floris, want haar zoontje is er ook uitgegroeid. Hij is leuk!

Daarna maak ik snel de soep en laat ik deze even op staan terwijl ik snel foto’s maak voor de blog. Floris slaapt nog dus ik kan ze ook meteen bewerken, fijn!

Ik krijg een mail en kan al kaartjes bestellen voor het jubileumconcert van Kinderen voor Kinderen. Leuk, maar het blijkt dat de kaartjes heel duur zijn. Ik heb daar afgelopen week een blog over geschreven en heb ze toch, op het schoolplein haha, besteld.

Milan komt uit school en op de fiets zie ik dat hij zijn arm om Floris heen heeft geslagen. Zo lief!

Daarna wordt het druk; we eten, ik doe de was en de vaat, haal een stofzuiger door het huis en ik werk nog wat aan de blog. Voor we het weten is het tijd voor de musicalles en daar werk ik nog even door. Ook kan ik het niet laten even op zoek te gaan naar nieuwe sneakers. Ik vind deze op de site van Omoda en wil ze zo graag!

Na de musical gaan we naar huis, zet ik de oven aan en dek ik de tafel. We hebben wat haast, want moeten hierna weer door naar het zwembad. We eten de soep die ik ’s morgens al klaar heb gemaakt. Makkelijk, gezond en lekker!

Pat neemt Floris mee onder de douche en gaat daarna met Milan naar het zwembad. Ik geef Floris zijn laatste fles, werk nog wat aan Mamablogger en als beide jongens op bed liggen is het klaar voor vandaag.

Donderdag

Goedemorgen! Floris is al om 4.30 uur wakker en ik dus ook. Milan slaapt nog even door, maar de dag is al begonnen… Ik maak rond 5.30 uur de bedden op, want dan is Milan ook wakker…

Om 9.00 uur begint mijn thuiswerkochtend. Ik ben tijdens deze ochtenden behoorlijk productief. Het was even wennen, maar het bevalt me wel heel goed!

Tussen de middag eet ik een kopje soep. Gisteren gemaakt en de dag erna is de soep nog lekkerder! Kopje thee en een kaasstengel erbij en weer door!

’s Middags ga ik naar mijn moeder, want de jongens zijn daar. Milan is namelijk een beetje ziek en ik mocht ze van mijn moeder daarom brengen zodat ik toch even door kon werken. Heel lief!

Ik ga met mijn moeder en de jongens naar de stad en trakteer mijn moeder op een prachtige Tommy Hilfiger zonnebril! Ze krijgt er speciaal UV glas in, ontspiegelde glazen en een anti kraslaag. Dat heeft ze zeker verdiend!

Om 15.00 uur moet ik nog even naar school voor het tienminuten gesprek. Gelukkig kregen we heel goed nieuws, maar we hebben het geluk dat we dat tot nu toe altijd hebben gehad. Hij doet het erg goed, de juffen vinden hem gezellig en hij krijgt voor taal al een tijdje meer uitdaging. Hij is namelijk behoorlijk taalvaardig. Zulke gesprekken maken je dag altijd beter!

Verlepte hoofden alert bij de familie groen! We zien allebei wit en mijn wallen willen gewoon niet weg. Iemand de gouden tip hiervoor? Ik irriteer me er namelijk heel erg aan.

Ik krijg een tekenopdracht van Milan; hij vertelt waar ik de lijnen moet zetten en het worden deze huisjes.

Na het eten komt er nog iemand kijken hoeveel zand we nodig hebben voor in de tuin, maar daarna is het toch echt klaar met deze lange dag…

Vrijdag

Goodmorning! Het is bijna weekend en wat ben ik daaraan toe zeg! Tijdens het ontbijt deel ik de blog op alle social media kanalen. Als ik een samenwerking heb, zoals vandaag, schrijf ik er altijd een tweede persoonlijke blog naast. Dat is heel wat extra werk, maar zo blijft Mamablogger persoonlijk en krijgen commerciële blogs nooit de overhand. Ik heb het vanochtend dus extra druk met delen. Ik heb het weleens vaker verteld, maar ik doe dat altijd handmatig. Zo kan ik inspelen op de waan van de dag en pas op de plaats maken als er minder leuke nieuwsberichten zijn. Juist dat persoonlijke vind ik zo belangrijk.

Kijk even hoe leuk dit Instagrampakket is van The Social Good Girl. Ik vind het hele pakket best prijzig om zo even aan te schaffen, maar ik heb wel de flatlay-kit aangeschaft. Ik wil zelf meer gaan doen met flatlay fotografie voor Mamablogger en er is weinig info over te vinden. Ik snak naar een boek of training, maar het is er nog niet. Bij dit pakket krijg ik ook een e-book. Heel tof!

Ik heb heel fijn werk haha. Tussen de middag heerlijke broodjes en soep en op de vrijdagmiddag borrelen we nog even. Goed begin van het weekend.

Daarna ga ik snel Floris bij opa en oma ophalen, want Milan blijft bij hen logeren. Ook neefje Stijn en nichtje Maud zijn er. Stijn zijn rijbewijs is binnen en die komt hij natuurlijk even showen. ’s Avonds komt Stijn nog even met mijn zwager in de auto langs gereden. Hij is zo trots en wij op hem!

’s Avonds werk ik nog even aan Mamablogger terwijl Pat naar de oranje dames (voetbal) kijkt. Ik kijk wel mee, maar wil ook nog even wat doen…

Zaterdag

Patrick klust vandaag bij onze liefste oude buurtjes in de tuin en Milan is met opa en oma mee naar de dierentuin (Burgers Zoo). Ik ga daarom lekker met Floris op pad en fiets naar de kinderboerderij. Nichtje Maud gaat ook gezellig mee en Floris heeft de ochtend van zijn leven. Hij is zo ontzettend enthousiast en geniet met volle teugen. En wij dus ook, heerlijk dat bekkie!

Daarna fietsen Floris en ik even de stad in en halen we een pakketje op. Een pakketje van KPN en een heel gedoe om mee te krijgen want er was een storing. Wat een gedoe, maar uiteindelijk lukte het.

We doen nog een rondje stad en ik heb heerlijk de tijd om het één en ander te passen. Ik neem het truitje en het jasje niet, maar de schoenen wel!

Pat is op tijd klaar en Milan gaat met opa en oma langs de Mac. Dat is natuurlijk feest! Wij besluiten daarom ook even lekker een patatje te halen. Het mag, want ik ben weer 6 ons afgevallen haha.

’s Avonds gaan de jongens lekker in bad en daarna slapen ze al heel snel. Ze hebben een topdag gehad!

Zondag

Ik heb momenteel heel veel opdrachten lopen voor Mamablogger. Superfijn, maar ze moeten we geschreven worden. Ik wist gewoon even niet waar ik de tijd vandaan moest halen met twee jongens om mij heen. Ik wilde heel graag even een paar uurtjes werken in De Chocoladefabriek (50 meter bij ons vandaan) en om 9.15 uur zat ik daar al. Ik heb tot 11.30 uur gewerkt en drie opdrachten ingeleverd. Nog vier te gaan haha!

Daarna gaan we lekker lunchen in de stad en nemen we mijn ouders mee. Dit broodje was zo onwijs lekker! Het was overigens koopzondag, heerlijk die bedrijvigheid!

Daarna gaat Pat even aan de slag in onze tuin. Zo wordt o.a. de stenen barbecue gesloopt. Ondertussen neem ik de jongens en mijn ouders mee naar GoudAsfalt. Mijn favoriete plek van dit moment. Milan komt twee klasgenootjes tegen en gaat lekker voetballen en Floris geniet volop in het zand. Bij ‘Wie van Zoet Hout’ koop ik dit kussentje van het ‘melkmeisje’. Deze staat supermooi bij onze nieuwe bank! We hebben zo’n lekkere dag gehad! Zonnig en zorgeloos!

Het was een heerlijk weekje! Hard werken, maar ook heel veel kunnen genieten. Op naar weer een volgende week!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *