Home + Moodboard | De plannen voor de nieuwe kinderkamer van Floris

Moodboard | De plannen voor de nieuwe kinderkamer van Floris

Eigenlijk roep ik constant dat het hele huis inmiddels klaar is, maar dat ie helemaal niet zo. Er was nog één project dat gedaan moest worden en dat was de kinderkamer van Floris. Toen we verhuisden namen we de meubels van de babykamer mee zodat hij zijn vertrouwde meubels nog had. Hij is immers nog zo klein en een verhuizing heeft dan al een behoorlijke impact. Inmiddels zijn we gesetteld en wordt het tijd de baby meubels te verkopen en er een echte stoere kinderkamer van te maken. Zijn kamer is klein, maar we gaan er iets heel leuks van maken. De basis wordt, net als alle andere kamers, zwart en hout.

Basis: zwart en hout

Omdat we van plan zijn hier maar een aantal jaren te wonen hebben we voor een relatief goedkope vloer gekozen. Deze vloer ligt door het hele huis inclusief de zolder en hij bevalt ons ontzettend goed! De vloer is wat donkerder en voorzien van een zwarte houtnerf. Deze vloer, inclusief de meubels die we al hadden, vormden de basis voor zo’n beetje het hele interieur. Onze meubels zijn namelijk van mango hout en hebben zwart stalen poten en details. Het bleek dat deze meubels perfect pasten bij de vloer. We kozen daarom voor zwarte kledingkasten (Rakkestad van IKEA) in alle kamers. Milan kreeg daarbij ook onze zwarte stalen kast die voorheen in de woonkamer stond. Hij kreeg echter een gele muur en we kochten zo her en der wat gele accessoires. De sfeer werd stoer, maar wel met zwart en hout als basis.

Verder kozen we in het hele huis voor zwarte lampen. Dit alles hebben we heel bewust gedaan. Als we over een paar jaar gaan verhuizen hebben we een compleet interieur dat in zijn geheel op elkaar is afgestemd. Als we dan een kamer over hebben kunnen we daar bijvoorbeeld alle kledingkasten in zetten. Die zijn immers toch hetzelfde. De stijl is tijdloos en we pakken straks alles op om in één keer mee te nemen en weer in te richten. Handig toch?

Andere sfeer in de kinderkamers

Ik haalde het net al even aan: omdat Milan een gele muur kreeg en we daardoor ook kozen voor wat gele accessoires, kreeg zijn kamer een andere sfeer. Gelukkig maar, want het is zijn kamer. Ik vind de eenheid fijn, maar hij moet zich er ook fijn in voelen. Datzelfde gaan we ook doen met de kamer voor Floris. Daar gaan we werken met andere kleuren zodat daar een andere sfeer ontstaat die past bij zijn leeftijd, maar ook nog past in de eenheid waardoor er rust ontstaat.

Moodboard kinderkamer

De vloer in Floris’ kamer ligt er net in en blijft uiteraard liggen. Zijn huidige kledingkast wordt vervangen door ook een Rakkestad kledingkast. Deze heeft een schuifdeur en biedt voldoende ruimte voor kleding, maar ook voor speelgoed. In zijn kamer wil ik werken met twee kleuren: een terracotta tint en een beige tint. We zijn nog niet uit over de exacte kleuren, maar hebben wel een idee. Dan zijn bed, we ontvangen binnenkort de Stokke Sleepi, dit is een meegroeibed die ook nog eens veilig is. Hier zullen we we komende jaren waarschijnlijk behoorlijk wat plezier van hebben. De gordijnen worden beige en dat vormt wat betreft de inrichting de basis. Daarna is het tijd voor de accessoires, zie het moodboard hieronder:

 

 

 

 

Onder het moodboard zie je het doek en de vintage ‘Aap Noot Mies’ plaat die we eerder al voor hem kochten. De kleuren die we voor ogen hebben komen weer terug in deze items, hoe gaaf is dat?! Eigenlijk komt alles samen op die manier.

Accessoires om het af te maken

De ‘Aap Nooit Mies’ plaat zou één van de blikvangers moeten worden in de nieuwe kamer. Omdat het een huurhuis betreft en we niet teveel gaten in de muren willen boren, lijkt een schilderij ophangstysteem ons een goed idee. Deze hebben we op mijn werk ook en dat is echt een mooie oplossing. Zeker wanneer je weleens wat wilt veranderen. Nu willen we deze plaat ophangen, maar over een jaar of twee kan het zijn dat we een heel ander schilderij ophangen die meer past bij zijn leeftijd dan.

Verder wil ik heel graag een boekenrekje, vind ik de regenboogslinger op het moodboard heel gaaf en heeft hij de giraf hanger al. Ook hierin zitten dezelfde kleuren. Het is leuk om te zien dat het zo samenkomt en we maken er een fijne, tijdelijke kamer van! Dit huis is voorlopig ons thuis en zo gaan we er ook mee om.

Wat vinden jullie van deze kinderkamer ideeën? Klets mee in de comments hieronder of op de socials.

liefs

 

 

 

Design en lifestyle

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *