Home + Leuke cadeaus voor een peuter die bijna een kleuter wordt

Leuke cadeaus voor een peuter die bijna een kleuter wordt

Een peuter die bijna een kleuter wordt, valt soms een beetje tussen wal en schip wat betreft speelgoed. Voor het één zijn ze alweer te groot en voor het ander nog net te klein. Dat merken we bij Floris ook. Die wil graag spelen met de LEGO van zijn broer, maar vanwege sommige kleine onderdelen kan dat nog niet. We proberen hem dan uit te leggen waarom dat niet kan, maar hij begrijpt daar nog niets van. Het gevolg is een verdrietige peuter die graag mee wil spelen en niet begrijpt waarom dat niet mag. Dat vormde de inspiratie voor dit artikel, want welk speelgoed is op deze leeftijd wél leuk?

LEGO kan wel!

Ik noemde net de LEGO van Milan, maar die heeft LEGO voor oudere kinderen. Er is echter ook LEGO voor kinderen vanaf 4 jaar en daar zou hij nu al prima mee kunnen spelen. Geen kleine onderdelen, maar wel echte LEGO waarmee hij samen kan spelen met zijn grote broer.

Knutselspullen

Veel kinderen vinden het leuk om te knutselen en zijn daarna supertrots op hun knutselwerk. Knutselspullen zijn op deze leeftijd dan vaak ook een goed idee. Lekker rommelen op een regenachtige zondag, creatief bezig zijn is voor iedereen goed en vergeet de fijne motoriek niet.

Toet Toet auto’s

Ook zo’n hit: de Toet Toet auto’s. Leuk voor zowel jongens als meisjes en niet kapot te krijgen. Ondanks dat Floris hier al een hele tijd mee speelt, vindt hij het nog steeds leuk. Ik denk dat deze sowieso leuk zijn tot een jaar of vijf, zes.

Keukentjes en eten en drinken

Een van de grootste hits hier in huis? Dat is toch echt de ijscokar. Geef kinderen van die leeftijd een ijscokar, een barbecuewagen of een keukentje en het staat garant voor úren speelplezier. En weet je wat ook handig is? Je kunt er vervolgens allemaal accessoires bij kopen. Dat betekent dat je voor de eerstvolgende periode voldoende cadeau inspiratie hebt ?.

Paw Patrol

Ik ga nu eerlijk bekennen dat ik Paw Patrol stiekem best leuk vindt. Het is in ieder geval één van de weinige tekenfilms die ik een langere periode achter elkaar kan kijken. Soms denk ik weleens ‘wat zou het leven toch heerlijk simpel zijn als alles echt zo zou werken’. Een burgemeester met een kip in haar tas in plaats van papieren en een kind dat met een paar pups alles in goede banen laat lopen. Vriendschap is onvoorwaardelijk en negen van de tien keer schijnt de zon. Wat een heerlijke denkbeeldige wereld is dat toch. Ik begrijp heel goed dat het kinderen zo aanspreekt en het Paw Patrol speelgoed is immens populair onder deze leeftijdsgroep. Van knuffels tot auto’s en van stickers tot leerzame spelletjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Wedden dat het perfecte cadeau er dan altijd bij zit?

Knuffels

Een knuffel is ook een goed cadeau voor de drie tot vier jarigen. Op die leeftijd maken kinderen een hoop mee. Ze worden, als het goed is, definitief zindelijk, nemen afscheid van de opvang of de peuterspeelzaal en gaan naar de basisschool. Dat is nogal wat voor die kleintjes. Een knuffel biedt troost en vertrouwen.

Leerzame spelletjes

Op deze leeftijd begint de basisschool te lonken en is het natuurlijk heel erg stoer als je al kunt tellen bijvoorbeeld. Er zijn zat leerzame spelletjes voor kinderen op deze leeftijd. De stof wordt dan spelenderwijs behandeld waardoor het voor het kind leuk is om te doen. Zo combineer je het nuttige met het aangename!

Boeken

Floris heeft ontzettend veel interesse in boeken en wordt graag voorgelezen. Een boek is daarom een mooi cadeau. Schrijf een boodschap in de kaft en het is tegelijkertijd een waardevol cadeau en een mooie herinnering. Ik kreeg toen ik wat ouder was eerst een boek van mijn opa (over fossielen) en hij schreef een paar zinnen voor mij in de kaft. Later kreeg ik een boek over samenwonen (toen Pat en ik samen gingen wonen) van mijn oma. Mijn opa was toen al overleden, en ook zij schreef iets liefs voor ons in de kaft. Ze zijn er beiden al heel lang niet meer en deze boeken zijn mij zo dierbaar.

Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zo leuk! Ons voormalige buurmeisje kreeg van haar moeder een speelhuisje voor de tuin. Wij kochten met twee andere buren een heel leuke telefoon die we erin konden hangen. Een groot succes! En wat dacht je bijvoorbeeld van een buitenkeukentje? Ook te gek!

Zoals je kunt lezen is er zoveel leuks te koop en op deze leeftijd kies ik het liefst speelgoed waar ook echt mee gespeeld wordt. Ze zitten al vaak genoeg voor de tv of op de bank met hun tablet (soms meer dan me lief is) en dan is echt speelgoed des te leuker. Welke speelgoedtips heb jij nog voor kinderen in deze leeftijd? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *