Home + Money Issues | Wat geven wij per week uit aan de boodschappen?

Money Issues | Wat geven wij per week uit aan de boodschappen?

Ruim 1,5 jaar geleden schreef ik hier al eens een blog over. Ik vertelde dat we toen boodschappen zijn gaan doen bij de Lidl en hoeveel ons dat per week bespaarde. Door het auto ongeluk een paar weken geleden ging boodschappen doen een beetje raar, want we hadden geen auto. En dat is toch best lastig als je de hele weekboodschappen in één keer wilt doen. Daarnaast wordt het fietsen met de bakfiets steeds zwaarder (zit geen motortje of iets dergelijks op) en is de bakfiets ook niet helemaal gemaakt voor zoveel gewicht.

Daarnaast merkte ik dat ik voor de boodschappen bij Lidl ook steeds duurder uit was. Deed ik voorheen voor €50 à €60 per week boodschappen, nu ging ik richting de €70 voor dezelfde boodschappen. Ik hoorde dat overigens ook steeds vaker om mij heen.

De boodschappen online bestellen

Door het gebrek aan een auto besloten we voorlopig de boodschappen thuis te laten bezorgen. Lijkt heel fijn, maar ook daar zitten nadelen aan. Je betaalt de bezorgkosten, maar je betaalt ook een soort statiegeld voor de kratjes en dat kan behoorlijk oplopen. Dat laatste krijg je overigens weer terug als je de kratten van de keer ervoor inlevert. Tot slot moet je voor minimaal €70 boodschappen doen.

Bron foto: Shutterstock

Toch ben ik de boodschappen gaan bestellen, want we hadden niet veel keus én ik wil toch graag weer de koopzegels sparen. Daarom heb ik u voor twee weken boodschappen gedaan en deze huis laten bezorgen. Inclusief bezorgen was ik daar €93,- voor kwijt. Daar zit niet alles bij, want melk is bijvoorbeeld niet twee weken houdbaar en ik had niet genoeg ruimte in de vriezer voor 4 broden. Als ik het ruim bereken ben ik volgende week nog €15 kwijt aan de extra dingetjes die ik dan nog moet kopen. Dat is samen €108 inclusief thuis bezorgen.

Dan kom ik uit op €54 aan boodschappen voor ons drietjes. Afgelopen week heb ik wel extra gekocht vanwege de warmte. Denk aan extra ijsjes, fruit etc. Dit was gewoon lekker dus reken ik niet mee met de normale weekboodschappen.

Voorlopig is thuisbezorgen dan wel voordeliger én ik hoef er de deur niet voor uit. Het wordt zelfs tot in de keuken gebracht en dat is vooral fijn als je zwanger bent. Daarnaast doe je geen impulsaankopen achter je laptop haha.

Verder krijg je er altijd een extraatje bij zoals een wasverzachtertje of flesjes met een soort smoothie. Tenminste, dat was het afgelopen week. Milan is blij, want die krijgt ook nog eens extra ruimtevaart plaatjes 😉

Kortom, het loont echt om zo nu en dan de boodschappen eens onder de loep te nemen en eens uit te proberen waar je voordeliger uit bent. Dat zijn niet altijd de winkels die je verwacht, dat blijkt maar weer eens.

Laat jij de boodschappen weleens thuisbezorgen? Zo ja, sla je dan ook een voorraad in? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 31 mei 2017 / 07:54

  Hier bezorgen ze niet, maar het lijkt mij echt ideaal!

  • 31 mei 2017 / 12:34

   Ah, dat is jammer want het is soms echt een uitkomst. Zeker als ik, en jij straks ook, nog verder ben in de zwangerschap.

 2. 31 mei 2017 / 08:13

  Ik ben heel benieuwd wat je precies koopt in een week. Ik ben voor een week minstens € 130 kwijt aan boodschappen en ik ga naar Aldi en Hoogvliet. Ik maak een lijstje, Let op aanbiedingen maar toch die hoge kosten. Wij zijn met zijn 4en maar de kinderen eten nog niet zoveel. Misschien wil je eens je lijstje delen?

  • 31 mei 2017 / 12:33

   Ik koop eten voor de hele week. In het weekend vaak makkelijk en verder aardappels, groente en vlees. Milan is helaas niet van de pasta’s etc. anders hadden we dat wel meer gevarieerd. Verder fruit, brood, broodjes, drinken etc. Ik zal eens kijken of ik een lijstje kan delen met dingen die standaard op het lijstje staan.

 3. 31 mei 2017 / 08:49

  Ja ik laat het ook wel eens bezorgen, maar ik vind het ook leuk om zelf op koopjesjacht te gaan in de winkels. Overigens krijg je met boodschappen bestellen geen koopzegels, want de chauffeurs mogen niet met spullen van geldwaarde rondlopen, voor hun eigen veiligheid. Mede daardoor koop ik nu toch de boodschappen maar in de Jumbo, dan sparen we meer.

  Als je bestelt bij de Jumbo hoef je trouwens niet voor € 70,- boodschappen te doen 🙂

  • 31 mei 2017 / 12:31

   Goede tip van de Jumbo! Ga ik ook eens checken. Wat betreft de koopzegels heb je gelijk, maar de chauffeur hier zei dat je met je bon dan naar de winkel kunt gaan om ze alsnog te kopen. Vandaar dat ik het wel noemde. Of het zo is moet van de week blijken, dan ga ik het uitproberen ?