Home + Project babykamer | Andere kleur op de muur

Project babykamer | Andere kleur op de muur

Vorige week liet ik jullie de eerste vorderingen zien van de babykamer. We moesten wel beginnen, want de babykamer werd maandag al geleverd. Het weekend ervoor moesten we dus schilderen. Tenminste Patrick heeft dat gedaan en hoe! Het is zo ontzettend mooi geworden! Hij moest de muren wel drie keer verven, maar het resultaat is dan ook wel naar.

We zijn echter wel van ons oorspronkelijke plan afgeweken… We wilden één muur mint, twee muren heel licht grijs en de rest zouden we wit laten. Ik heb jullie nog de kleurenstaaltjes laten zien daarvan. Toen Patrick één muur grijs had geverfd zagen we meteen al dat het toch te donker werd. De kleuren waren wel mooi, maar de kamer zelf is er gewoon iets te donker voor. Gelukkig dachten we er allebei zo over en heeft Patrick die muur ook wit geschilderd.

We hebben nu alleen wel een hoop verf over, ook de mintkleur. We hebben daarom besloten dat we die gaan gebruiken voor Milans kamer. Die is groter en lichter en die kleuren komen niet naast elkaar op de muur, maar tegenover elkaar. Dat is toch anders. Milan zag het wel zitten dus dat wordt het volgende project.

De meubels staan!

Verder staan alle meubels erin en zo ziet de kamer er nu uit:

Door de zon lijken sommige foto’s voorzien van een filter, maar dat is niet zo haha.

De kast staat tegenover de commode en in beiden hebben we enorm veel opbergruimte, ideaal! Het is ook makkelijk wanneer we wat willen pakken terwijl de baby op de commode ligt. De grijze meubels komen heel mooi uit bij het  wit en mint en het geheel oogt gewoon heel fris en rustig.

Ik kon het niet laten om alvast een nachtlampje (een spookje) te kopen en de stolp bovenop de kast vond ik voor €5 bij Wibra. Ook weer met wit en mint erin, hij past perfect bij de rest van de kamer, dus ik nam hem meteen mee.

De canvas doeken

Verder heb je misschien wel die leuke canvas doeken gezien met de flamingo en de ooievaar. Deze zijn van ArtyAnimals  en wat zijn ze leuk! De dieren staan op een houten ondergrond en dat grijze hout lijkt enorm veel op het hout van de meubels. We hebben ze al even in huis, maar we konden ze nu eindelijk op gaan hangen!

Wij kozen voor de ooievaar omdat we dat wel toepasselijk vonden in een babykamer. De flamingo vonden we gewoon heel erg mooi én zorgt voor wat contrast door de roze kleur. Ik moet overigens wel zeggen dat dat geen makkelijke keuze was, want er zijn zoveel mooie prints van dieren! Zo vonden we het hertje en de giraffe ook heel gaaf. Ik neigde ook nog naar de zwaan, omdat mijn meisjesnaam van der Zwaan is. Dat had ook wel een mooie verwijzing geweest.

Uiteindelijk kozen we toch voor deze twee en we zijn er ontzettend blij mee. Deze zijn 40 x 40 cm, de perfecte maat voor dit kamertje. Daarnaast is het weer eens wat anders dan een standaard tekst of poster op een kinderkamer.

Mocht je zelf ook zoiets willen op de kinderkamer of juist in de woonkamer, kijk dan eens op in webshop van ArtyAnimals voor jouw eigen dierenschilderij!

Wat vind je van de kinderkamer tot nu toe? Nu is het een kwestie van alles verder aanvullen en aankleden, maar daar hebben we gelukkig alle tijd voor. Dit is in ieder geval al klaar en het geeft ons overzicht van wat we al hebben en wat we nog nodig hebben.

De canvas doeken met de dieren hebben we gekregen. Dit beïnvloedt onze mening echter niet, want we zijn er ontzettend blij mee en ze staan erg mooi in de babykamer.

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Joke
  30 mei 2017 / 15:21

  Dit ziet er alvast erg mooi uit een warm welkom aan jullie kleine Mannetje xxx

 2. 30 mei 2017 / 18:44

  Wat is het kamertje mooi geworden en ook heel erg leuk die canvasdoekjes!

 3. 30 mei 2017 / 21:16

  Wat een gaaf kamertje! Mooie kleur en mooie meubels ook. Snap dat je er heel blij mee bent.