Home + Money Issues | Maken jullie weleens ruzie over geld?

Money Issues | Maken jullie weleens ruzie over geld?

In de rubriek Money Issues ben ik openhartig over geld. Ik merk dat dit een veel gelezen onderwerp is op Mamablogger, want blijkbaar vinden we geld wel een heel interessant onderwerp. Tegelijkertijd zijn we er zelf niet zo openhartig over. Nu zal ik inderdaad hier niet gaan delen wat ik in de maand verdien, maar dat wil niet zeggen dat ik er verder niets meer over kan vertellen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de meeste ruzies tussen stellen gaan over geld. Is dat bij ons ook zo?

Maken wij weleens ruzie over geld?

Veel stellen die net zijn gaan samenwonen, openen een gezamenlijke rekening naast hun eigen rekening. Ze storten dan een evenredig deel van hun inkomen op die gezamenlijke rekening en wat er dan overblijft is voor hen zelf. Een veel gehoord argument hiervoor is dat ze op die manier geld kunnen uitgeven waaraan ze dat zelf willen zonder ruzie te krijgen over een dure broek of hobbyspullen. Ik heb eerder verteld dat bij ons alles gewoon op één rekening terecht komt en dat we daar alles van betalen.

We wonen nu 11 jaar samen en dat is niet veranderd omdat dat gewoon heel goed gaat. We hebben namelijk zelden ruzie over geld. Het is nog nooit voorgekomen dat één van ons iets kocht en waar de ander het totaal niet mee eens was.

Wie let het meest op het geld?

Het is wel zo dat Patrick wat makkelijker is met geld. Ik reken alles iedere maand door en maak vervolgens een begroting voor de maand die volgt. Dit vertelde ik vorige week al in de blogpost over de administratie. Ik weet dus bijna op de cent nauwkeurig wat er in komt en wat er uit gaat. Patrick kan  alles in zien, maar vertrouwt erop dat het wel goed zit. Ik zeg hem soms wel dat hij even moet kijken en ook moet weten hoe ik alles doe, want stel dat er met mij iets zou gebeuren, dan moet hij wel weten van hoe of wat.

Verder denk ik meer na over de uitgaven en log ik minstens twee keer per dag in op de bankieren app om te kijken of alles nog klopt (misschien wat overdreven, i know haha).

Dus nee, wij maken eigenlijk geen ruzie over geld en daar ben ik heel blij om. Het lijkt mij namelijk heel erg als we alles naar elkaar zouden moeten verantwoorden. Gelukkig denken we daar hetzelfde over.

Maken jullie weleens ruzie over geld of eigenlijk ook niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *