Home + Money Issues | Dit waren onze grote uitgaven van afgelopen maand

Money Issues | Dit waren onze grote uitgaven van afgelopen maand

Het geld vliegt eruit momenteel. We zijn met een hoop dingen bezig in huis en dat kost nu eenmaal een hoop geld. Zo hebben we de muur laten isoleren, hebben we een nieuwe bank gekocht, gaan we de tuin opknappen, gaan we aan de slag in de slaapkamer en hebben we verder nog een heleboel andere wensen. Omdat het stiekem best leuk is om te lezen waar anderen hun geld aan uitgeven en wat iets precies heeft gekost (we blijven immers een nieuwsgierig volkje haha) vertel ik jullie vandaag welke grote uitgaven wij in de afgelopen maand hebben gedaan en wat er nog aan komt. Ik merk namelijk dat ik het zelf ook fijn vind om bijvoorbeeld prijzen met elkaar te vergelijken en misschien hebben jullie nog tips voor ons.

Kosten muur isolatie

Een muurtje isoleren is op zich niet zo ingewikkeld en voor we begonnen leek het allemaal zo simpel. We zouden palen en rubber tegen de muur aan bevestigen, vervolgens ging het isolatiemateriaal ertussen en dan zouden we het dichten met gipsplaten. Vervolgens de hele boel afwerken en klaar ben je. Zo makkelijk had het ook kunnen zijn, maar er zat ook een radiator tegen die muur die naar voren gehaald moest worden. Ook besloten we ter plekke de stopcontacten te vervangen en één ervan is verplaatst naar een gunstigere plek.

Al met al zijn er meer uren in gaan zitten dan van tevoren is bedacht (12 uur extra) en hebben we extra materialen nodig gehad. Inclusief werkuren hebben we zo’n €1500,- betaald voor het isoleren van de muur. Dat is toch behoorlijk wat geld, maar we hebben het dan wel over een muur van ongeveer 24 vierkante meter.

De nieuwe bank

Dan de nieuwe bank. Deze hebben we begin december besteld bij de woonwinkel en omdat we de eigenaren kennen hoefden we niet aan te betalen. Ze wisten toch wel dat het goed zat. Enerzijds heel fijn, want de decembermaand is al duur genoeg. Anderzijds hadden we de kosten kunnen spreiden. Ach, we hebben er rekening mee gehouden. We wisten immers wat er ging komen. De bank kostte €1155,-

Een nieuwe schutting en de rest van de tuin

We gaan een nieuwe schutting zetten. Deze is 22 meter lang en 2 meter hoog. We willen een schutting van gebruikt steigerhout, maar daar horen ook palen en schroeven bij. De schade? Ruim €1000,- Dan zijn we echter nog niet klaar, want de tuin moet worden opgehoogd. De stenen hebben we overgenomen van een collega, maar het zand hebben we nog niet. Ook moeten er nieuwe tuinmeubels komen en gaan we een nieuwe moestuin aanleggen. Met de meubels erbij verwacht ik dat we zeker nog €500,- meer kwijt zijn, al zal dat waarschijnlijk wel meer worden.

Ondertussen hebben we nog nieuwe gordijnen en een nieuw kleed gekocht en gaat het leven ook nog door. We willen nog met zomervakantie en gaan nog twee keer een weekendje weg. Het geld gaat er dus heel hard uit deze weken…

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    3 april 2019 / 06:56

    Hou op verhuizen is ook zoiets leuks.. heb al 36 x berekeningen gemaakt met kosten van de nieuwe meubels. Op papier kan het makkelijk maar toch