Home + Top 5 musthaves met een dreumes in huis!

Top 5 musthaves met een dreumes in huis!

Als je zwanger bent en je gaat verdiepen in alle babyspullen, vliegen de lijstjes je om de oren. Wat heb je nodig voor de babyuitzet, waar moet een goede kinderwagen aan voldoen, voedingsschema’s, welke regels zijn er met betrekking tot autostoeltjes etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een lijstje of tabel voor. Na een tijdje wordt het stil. Weg zijn de handige lijstjes. Jammer, want na een jaar kun je als ouders zijnde nog met veel vragen zitten. Ze worden wel anders, maar als het je eerste kindje is, maak je alles voor het eerst mee en ben je constant alles aan het uitvogelen. Ik help je een handje met deze top 5 musthaves voor een dreumes.

Als je dacht dat baby’s veel nodig hebben, think again, want met een dreumes sleep je minstens zoveel mee. Afgelopen week ging ik naar vriendinnetje Chantal. Gewoon even een kopje thee drinken. Zelf nam ik alleen mijn telefoon en portemonnee mee, maar voor Floris moest ik een hele tas inpakken; luiers, luierdoekjes, een hydrofieldoek, een beker, knijpfruit en een reserve broek (just in case). En dat voor maar twee uurtjes! Als we langer weggaan gaat er bijvoorbeeld ook nog speelgoed mee.

Een goede en leuke tas is daarom ook een musthave, maar dat is niet het enige…

#1 | Een goede (rug)tas

Een fijne tas met lekker veel vakjes. Ik kan er niet meer buiten. Niet te groot, maar precies groot genoeg voor alles wat we mee moeten nemen en ik hierboven al noemde. Deze is wel heel erg leuk (en uniseks), handig en vooral ook tijdloos. Een praktisch tasje dat je snel even inpakt en meeneemt.

Deze tas is overigens waterdicht en ik shopte hem bij Baby Dream.

#2 | Speelgoed om af te leiden

Afleiden, ik doe het soms de hele dag. Zeker wanneer er weer lepels uit de la worden gehaald, Floris het nodig vindt om Bumba te slaan op de televisie, maar ook wanneer we ergens gaan eten. Ook dan gaat er wat speelgoed mee in de tas. Het liefst speelgoed dat niet zomaar iedere keer op de grond gegooid kan worden. Sinds kort hebben we deze beer die ‘kiekeboe’ speelt. Floris vindt deze Baloe Beer echt fantastisch! Hij is niet heel erg groot; zo’n 30 centimeter en hij zorgt voor heel wat vermaak.

#3 | Heupdrager

Met Floris vallen we nu een beetje tussen wal en schip. Hij kan lopen, maar nog niet zelfstandig. Als we Milan naar school brengen betekent dat dat ik hem naar boven moet dragen. Dit soort situaties komen steeds vaker voor en Floris wordt steeds zwaarder. Door dit gesjouw op de vroege morgen kom ik soms bezweet aan in de klas of op mijn werk. Niet echt een lekker begin van de dag. Deze heupdrager kan je helpen als je regelmatig moet sjouwen, ook als je daar last van je rug van krijgt bijvoorbeeld.

#4 | Een goede buggy

Bij ons was de kinderwagen redelijk snel de deur uit, omdat een buggy toch handiger is in de auto. We kozen voor een fijne buggy die gemakkelijk inklapbaar is en die lekker veel opbergruimte heeft. Ook geef ik de buggy altijd mee naar opa en oma. Zij gaan dan lekker met Floris wandelen en nemen de buggy ook mee wanneer ze met de auto op pad gaan.

#5 | Veiligheid in huis

Serieus, niets is meer veilig bij ons in huis. We hebben de keukenkastjes waar de schoonmaakmiddelen in staan uiteraard wel beveiligd, maar de kastjes met de pannen lieten we gewoon zo. Dat kon met Milan destijds ook gewoon. Nu niet. Floris haalt er minstens 4 keer per dag pannendeksels uit om die vervolgens als bekkens te gebruiken, dat heeft Milan hem dan weer geleerd… Hetzelfde geldt voor stopcontacten. Geen stopcontact is veilig en de modem al helemaal niet. Die lampjes zijn namelijk heel verleidelijk. En wat denk je van een traphekje? Bij Milan hebben we er nooit één nodig gehad beneden. Boven hebben we deze uiteraard wel. Kortom, je kunt niet genoeg veiligheidsmaatregelen treffen.

Er zijn uiteraard nog meer dingen te bedenken zoals een goede autostoel en een fijne kinderstoel voor aan tafel, maar dit is mijn  persoonlijke top 5.

Wat vind jij onmisbaar met een dreumes in huis? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *