Home + Een cognackleurige, fluwelen bank. Als dat maar goed gaat met twee kinderen…

Een cognackleurige, fluwelen bank. Als dat maar goed gaat met twee kinderen…

We hebben eindelijk onze nieuwe bank binnen! We hebben er ruim 3,5 maand op moeten wachten, maar dat was hij dubbel en dwars waard! De levertijd is overigens normaal niet zo lang (meestal tussen de 8 en 10 weken), maar de feestdagen zaten ertussen. In principe hij was al twee weken binnen, maar we hebben hem nog op kunnen slaan bij de winkel vanwege het isoleren van de muur. Maar goed, hij is binnen en we zijn er superblij mee! We krijgen echter ook al vragen of deze bank wel zo verstandig is met twee kinderen?

Een fluwelen bank en twee kinderen…

De kleur is een beetje lastig te omschrijven. Officieel is het een goudkleurige bank, maar het neigt ook heel erg cognac. Het is in ieder geval een ontzettend warme kleur. Hiervoor hadden we een donkergrijze bank, maar dat maakte onze lange en smalle woonkamer toch donkerder. Deze bank is wat ruimer, maar de kamer lijkt nu breder en lichter.

Maar goed, even terug naar de stof; de bank is lichter dus je ziet het als er vlekken op zitten. Nu gaat dat hier negen van de tien keer heel erg goed en hebben we regels met betrekking tot eten en drinken op de bank, maar wat nu als er onverhoopt toch een beker drinken overheen gaat?

We zijn daarom zaterdag terug gegaan naar de winkel waar we hem hebben gekocht en hebben advies gevraagd. We hebben een spray meegekregen, maar kregen ook het advies om de bank zo snel mogelijk te laten behandelen met een speciale coating. Dit kan alleen met nieuwe banken, dus dan moet de bank zo snel mogelijk worden behandeld. Hier krijgen we dan drie jaar garantie op. Klinkt goed, maar dat kost ook nog eens €150,- en de bank was al niet goedkoop. En wat dacht je van het isoleren van de muur? Ook had heeft heel veel geld gekost. Het houdt een keertje op natuurlijk.

Hoe reinig je een fluwelen bank?

Ik heb me erin verdiept en weet dat je bank sowieso goed moet onderhouden. Dat doe je door hem minstens één keer in de week te stofzuigen en met een fluweel borstel na te borstelen.

Verder is het advies een vlek te deppen met een absorberende doek. Niet te hard, want daarmee loop je het risico dat de vlek zich nog dieper in de stof nestelt. Soms is het voldoende om de vlek te deppen met lauwwarm water, maar als dat niet lukt kun je soms wat milde afwasmiddel gebruiken. Shampoo wordt ook als voorbeeld genoemd. Dit durf ik zelf niet aan dus vandaar de spray die we hebben gekocht.

Verder is het nog een optie om de bank jaarlijks professioneel te laten reinigen. Wij hebben er wel vertrouwen in. Zo kregen we vorig jaar ook veel opmerkingen over onze donkergroene eettafel stoelen. Ook deze zijn van stof, maar er zit nog geen vlekje in. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar desalniettemin zijn we er onwijs blij mee! Hebben jullie tips? Laat het ons vooral weten in de comments hieronder!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  26 maart 2019 / 19:52

  Wat issie gaaf zeg!!
  En inderdaad, deze kleur maakt je kamer optisch groter, wat een win-win nu je juist centimeters bent verloren met het isoleren! Mooi ook met het groene vloerkleed.
  Bij een vlek moet je, om kringen te voorkomen, de stof van het gedeelte waar de vlek zit van naad tot naad afnemen met een natte doek. Eigenlijk hebben wij hier ook bijna nooit vlekken, een keer helaas een vervelende chocoladevlek en borstvoedingsvlek, die twee moest ik echt met een beetje schoonmaakmiddel schoon boenen, verder is een natte doek of billendoekje altijd afdoende..

  • 29 maart 2019 / 08:10

   Goed om te weten, want €150,- vinden we toch wel een hoop geld. De bank zelf was ook duur…