Home + Wat is een geboorteschaar? Ik mag er één verloten!

Wat is een geboorteschaar? Ik mag er één verloten!

Hoewel ik behoorlijk nuchter ben, vond ik beide bevallingen toch wel heel erg bijzonder en prachtig om mee te maken. Ik denk dat iedere moeder dat wel met mij eens is. Het moment waar je maanden naartoe leeft is eindelijk daar en of het nu je eerste of je vijfde kind is, iedere bevalling is uniek en je houdt er, hopelijk, prachtige herinneringen aan over. Het eindresultaat is hoe dan ook prachtig en eigenlijk wil je iedere herinnering eraan vasthouden. De tijd gaat namelijk al zo ontzettend snel. Nu zijn er geboortefotografen, je bewaart het eerste pakje, je partner maakt misschien wat foto’s, maar er is nog een heel bijzonder moment; het doorknippen van de navelstreng…

Het doorknippen van de navelstreng met de geboorteschaar

Dit is het moment waarop de partner vaak voor het eerst écht in actie komt 😉 Tenminste, dat was bij ons wel zo haha. We hebben alles vastgelegd, behalve het doorknippen van de navelstreng. Simpelweg omdat Pat zelf wat foto’s maakte van de jongens en hij de camera even weglegde om dit te doen. Hij heeft bij beide jongens de navelstreng doorgeknipt en dat is toch een mooi moment.

Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat er met die schaartjes gebeurt in het ziekenhuis. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat er met de navelstreng gebeurt.

De geboorteschaar (ook wel navelstrengschaar genoemd) is jullie eigen persoonlijke schaar waarmee de navelstreng door wordt geknipt. Deze krijg je voor de bevalling thuis geleverd. Uiteraard is deze steriel en goed verpakt. Na de bevalling heb je de mogelijkheid deze te graveren. Je stuurt de schaar dan samen met het geboortekaartje op en de naam, het geboortegewicht, de datum en de tijd van de geboorte worden vervolgens in de schaar gegraveerd!

Het perfecte cadeau

Vind je het lastig om het perfecte cadeau te vinden voor een babyshower of een gender reveal party? Dat snap ik! Er is namelijk ontzettend veel keus en vaak zijn cadeautjes ontzettend smaak gebonden. Jij kan dat ene pakje wel heel erg leuk vinden, maar vinden de aanstaande ouders dat ook? Het is juist leuk om iets unieks te geven wat met de tijd alleen maar waardevoller wordt.

Ik vertelde net al dat je na de bevalling de schaar op kunt sturen om te laten graveren. Je kunt dan zelfs nog kiezen uit verschillende lettertypes. Zo maak je hem nog persoonlijker. Dat is echter niet het enige dat je kunt laten doen; het schaartje kan op een sokkel worden gezet, maar kan ook worden ingelijst. Dat kan met of zonder geboortekaartje.

Winactie!

Dit is toch een ontzettend gaaf en uniek cadeau? Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar wilde hier ontzettend graag over schrijven. Juist omdat ik die persoonlijke cadeautjes zo leuk vind. Ik hoop dat jullie inmiddels net zo enthousiast zijn als ik, want ik mag er één verloten!

Meedoen is heel eenvoudig; laat hieronder weten voor wie jij een schaar wilt winnen en waarom. Zorg ervoor dat je een geldig mailadres doorgeeft welke je regelmatig checkt. De winnaar krijgt namelijk persoonlijk bericht. Doe je mee?

[shopr_shopthepost collection=”geboorteschaar” size=”large”]

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Reacties

 1. 3 april 2019 / 08:43

  Voor mijn zusje en zwager die er vorige week achterkwamen dat ze in verwachting zijn 10 weken. Wat echt een cadeautje is.

 2. Nadien
  3 april 2019 / 09:25

  Wauw toffe actie!
  Ik doe mee voor mijn zus en haar man, zij verwachten hun eerste kindje. Superleuk natuurlijk. Het lijkt me gaaf om ze te verassen met een persoonlijke geboorte schaar! Duimennn

 3. Jane van kerkhof
  3 april 2019 / 10:07

  Ik doe mee voor nanda verrips!

  • Marisja van Holten
   3 april 2019 / 17:59

   Voor vriendin Mandy Kruyt die begin mei is uitgerekend!

 4. Coreije
  3 april 2019 / 10:13

  Heel graag voor mijn vriendinnetje mandy?. Die is begin mei uitgerekend

 5. Nan
  3 april 2019 / 11:29

  Ik doe mee voor m’n collegaatje Jane van Kerkhof… hoe gaaf zou het zijn als het prinsje op Koningsdag geboren wordt en dat ze dan gebruik mag maken van een heuse koninklijke schaar….

 6. 3 april 2019 / 13:26

  Oh wat tof zeg! Niet over nagedacht ook nog, ik doe graag mee voor mezelf. Wij verwachten na een lange weg ons eerste wondertje in Juli 2019<3 Zou hem graag houden de schaar, zodat ik hem kan verwerken in een DIY geboortebord wat ik na de geboorte wil gaan maken 🙂

 7. L.havelaar
  3 april 2019 / 17:25

  Graag loot ik mee voor mijn beste vriendin Mandy. Zij is ij verwachting van hun 3e kindje en dat word een zoon.

 8. Véronique
  4 april 2019 / 06:16

  Hahahaha mijn man weigerde. Hij wou niet degene zijn die de verbinding tussen moeder verwijderde

  • Ilona
   4 april 2019 / 21:43

   Wat ontzettend leuk!! Ik loot heel graag mee voor mijn vriendin mandy kruyt!

 9. Marian
  4 april 2019 / 11:23

  Inderdaad uniek! Ik doe mee voor mijn zusje en haar vriend!

 10. Mandy
  5 april 2019 / 14:43

  Ik doe mee voor mijzelf ?
  Wij verwachten begin mei ons 3de kindje dit zou heel gaaf zijn voor papa om ook iets unieks te krijgen ?