Home + Moms Outfits | Verandering van kledingstijl en budget

Moms Outfits | Verandering van kledingstijl en budget

Er was een periode dat ik het liefst iedere dag kleding wilde kopen. Dure kleding, maar ook fast fashion. Het maakte eigenlijk niet uit. Het maakte mij blij. Pas later realiseerde ik mij dat dat blije gevoel altijd van korte duur was. Ik was namelijk niet blij met hoe ik eruit zag en kleding kan dat heel even verbloemen, maar doet verder niets met hoe jij echt over jezelf denkt. Na mijn hypnose traject om af te vallen, realiseerde ik mij dit steeds beter. Mijn mindset veranderde: over mijzelf, over het altijd maar blijven kopen van kleding, maar ook over omgaan met geld. Geld uitgeven om mij beter te voelen was helemaal niet nodig. Niet aan kleding, maar ook niet aan dagjes weg, lunches etc. Ik moest met mijzelf aan de slag. Hier schreef ik begin dit jaar een artikel over. Nu zijn we bijna een jaar verder. Hoe gaat het nu?

Afvallen: andere kledingstijl

Waar ik eerst dus van alles kocht dat ik leuk vond (lees: de nieuwste trends die mij echt niet altijd stonden, haha), ben ik nu veel kritischer. Niet alleen omdat ik ben afgevallen, maar ook omdat we heel veel willen sparen voor ons nieuwe huis. Ons motto is ‘iedere euro is er één’ en deze kan je maar één keer uitgeven. Sterker nog, hij is vaak veel sneller uitgegeven dan dat je hem hebt verdiend. Wat betreft mijn kledingstijl is het gevolg dat ik steeds vaker kies voor tijdloze items die eigenlijk altijd goed zijn. Kleding van mooie kwaliteit en het liefst geen fast fashion meer. Zo ontstaat er gaandeweg een garderobe met allemaal tijdloze items die je met elkaar kan combineren (hou ik van haha) en die ook lange tijd mooi blijven. Ik denk dat mijn stijl wat klassieker is geworden met de jaren, maar dan natuurlijk wel met een paar goede Nikes eronder 😉

Je kan mij bijvoorbeeld uittekenen in een mooie spijkerbroek met een goede pasvorm. Daarop een mooi shirtje of truitje en daar dan weer een blazer op. Ik hou ervan! In ieder seizoen goed en lekker draagbaar, maar ook passend bij iedere gelegenheid en op kantoor. De blazers van LASCANA zoals je hieronder ziet, zijn dus van die favorieten. Vooral de lichtblauwe in het midden. Mooie, donkere spijkerbroek eronder, wit shirtje en toffe sneakers. Netjes en toch gekleed. Maar trek je er een hakje onder aan, dan heb je meteen weer een andere outfit.

Het fijne aan deze blazers is dat ze mooi getailleerd zijn waardoor je deze ook mooi dicht kan dragen voor die ene presentatie of zakelijke afspraak. Ook dat vind ik belangrijk nu mijn garderobe veranderd. Het ene moment zit ik voor mijn werk in een overleg en het volgende moment zit ik met mijn kind bij de tandarts. Dan is een outfit waar je je de gele dag fijn in voelt belangrijk.

En natuurlijk maken we de outfit dan nog af met leuke accessoires en dus ook mooie schoenen.

Kledingbudget voor het hele gezin

Kortom, ik zou het liefst een hele kast vol willen hebben met dit soort mooie blazers en een aantal écht goed zittende broeken. Dat geldt overigens niet alleen voor mijn gaderobe, maar ook voor die van de mannen in Huize Mamablogger. Patrick heeft onlangs een nieuwe functie gekregen op zijn werk waardoor hij nu vaak op kantoor zit. Dit betekende dat we ook zijn kledingkast hebben aangevuld. De kledingstijl is nog steeds informeel, maar voor hem hebben we ook gekeken naar wat meer tijdloze items. Truien met een subtiel logootje in plaats van een grote bijvoorbeeld. Netjes en casual, zo kunnen we zijn kledingstijl nu het best omschrijven.

Dit alles zorgt ervoor dat we een kledingbudget in het leven hebben geroepen. We hebben een digitaal spaarpotje ‘kleding en schoenen gezin’ aangemaakt. Hier betalen we onze kleding van. Op is op en dat zorgt ervoor dat we alleen kopen wat we écht nodig hebben en als we dan iets voor onszelf kopen, dan moet het ook echt mooi staan en vaak gedragen worden.

Deze mindset zorgt voor meer rust, meer grip, maar ook minder verspilling. Van geld, maar ook van de kleding die we kopen. Dat is wel een mooie uitkomst toch?

Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen: hebben jullie een kledingbudget, zijn jullie kritisch op wat jullie kopen of juist niet? En hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *