Home + Christmas Countdown 2023 | 4x leuke ideeën voor de kerstborrel

Christmas Countdown 2023 | 4x leuke ideeën voor de kerstborrel

Nu Sinterklaas het land weer heeft verlaten en op de stoomboot terug naar Spanje zit, wisten wij niet hoe snel we alle kerstversiering tevoorschijn moesten halen. Vanwege de koop van ons nieuwe huis, blijven we dit jaar thuis met Kerst en maken we het hier extra gezellig. De stoel van de Sint was nog warm toen wij alle kerstspullen al van zolder haalden, haha. En natuurlijk maken we het niet alleen thuis gezellig. Ook staan de kerstborrels alweer omcirkelt in onze agenda’s. En hoe maak je die nu extra leuk? Ik geef je een aantal tips!

Foute kersttruien en hysterische outfits zijn altijd een hit

Bij ons op het werk hebben de kerstborrels altijd een thema. Zo hebben we weleens een foute kerstborrel gehad en dit jaar is het thema ‘Te Gekke Kerst’. Hiermee kun je alle kanten op en ook ons team pakt helemaal uit. Wat we gaan doen zeg ik nog niet, maar ik weet dat andere afdelingen er ook helemaal druk mee zijn. Niet zo heel gek als je je bedenkt dat er ook wat te winnen valt. Dan worden we opeens bloedfanatiek en willen we als team ook winnen. Of het ons dit jaar gaat lukken, weten we niet, maar we doen ons best en hebben wel iets heel leuks bedacht al zeggen we het zelf ;-).

Speel een spel!

Een spel is altijd een goed idee. Je zou kunnen kiezen voor een pubquiz, maar ik heb nog een ander leuk idee: het Most Likely To spel. Heel leuk om te spelen met collega’s, vrienden en familie. Je speelt het Most Likely To spel met een app vol vragen. Denk aan wie van de groep als eerste geneigd zou zijn een wereldreis te maken. Vervolgens werkt het spel als volgt: elke speler denkt aan een andere speler als antwoord. Er wordt afgeteld – vijf of drie – en alle spelers wijzen de persoon aan van wie ze denken dat die deze activiteit het meest waarschijnlijk zal doen.

Dan is de volgende persoon in de kring aan de beurt en stelt een vraag. Het spel gaat door tot iedereen de kans heeft gehad om een vraag te stellen en te antwoorden of als je een punt hebt bereikt waarop niemand meer vragen kan bedenken!

Dit is natuurlijk perfect om je collega’s beter te leren kennen, zeker wanneer jij de nieuwe collega bent of er nieuwe collega’s bij zijn gekomen.

Het Most Likely To spel heeft verschillende thema’s. De één is wat meer geschikt voor op het werk dan de ander, maar een aanrader voor de kerstborrel is het zeker!

Op de kerstborrel van vorig jaar

Deel cadeautjes uit

Zoals ik eerder al deelde is de rolverdeling wat betreft het organiseren van de feestdagen, hier best traditioneel. Dat wil zeggen dat ik hier in huis ‘Chef Cadeautjes’ ben en ervoor zorg dat deze snel onder de boom liggen. Maar dat niet alleen, ik vind het ook leuk om kleine cadeautjes uit te delen. Zo heb ik al kleine kerstcadeautjes gemaakt voor de juffen van Floris, maar wil ik ook nog iets geven aan mijn collega’s. Of deel bijvoorbeeld chocolade kerstballen uit met een kaartje eraan. Het zijn vaak de kleine gebaren die goed in de smaak vallen.

Lekkere hapjes en muziek

Stel op Spotify een leuke playlist samen met kerstliedjes. De bekende klassiekers, maar er mag natuurlijk ook wel wat pit in als je wil dat er gedanst gaat worden. Dat moet na een paar wijntjes zeker wel lukken, haha. Vergeet ook de hapjes niet. Wij organiseren op het werk een borrel die om 16.00 uur begint. Veel collega’s gaan niet te laat naar huis vanwege kerstdiners op de scholen van hun kinderen. Daardoor eten zij wel thuis, maar toch krijg je trek aan het einde van de middag.

We zorgen daarom wel voor voldoende hapjes. Het is gezellig, maar het zorgt er ook voor dat mensen wat langer blijven 😉 Je kan ook vragen of iedereen iets lekkers mee wil nemen. Dat ziet er helemaal leuk uit en zorgt voor extra gespreksstof. En wie weet ontdek je nog nieuwe talenten van je collega’s.

Gaan jullie dit jaar naar een kerstborrel of organiseer je er zelf misschien één? Wat moet je dan echt niet vergeten volgens jou? Ik heb er in ieder geval zin in, van mij mag december nog wel wat langer duren!

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *